Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
19 mai 2011
Moltes ciutats dels Països Catalans estan vivint, des del passat 15 de maig, una nova expressió de rebuig al sistema polític i econòmic actual. Aquesta expressió de rebuig s’està canalitzant en forma de manifestacions massives i acampades populars als centres de ciutats com Barcelona, Palma de Mallorca, Tarragona, València, Lleida o Castelló de la Plana. Aquest moviment ha aconseguit amb només tres dies un enorme ressò mediàtic, una influència directa en la dinàmica electoral del 22 de maig i una implantació massiva en les xarxes socials d’Internet. Darrera d’un heterogeni i complex entramat de reivindicacions i protestes, s’hi troben dos denominadors comuns: la crisi de legitimitat del sistema polític, jurídic i econòmic de l’estat espanyol i la fi de l’hegemonia de la ideologia neoliberal.
logo1.gif
Endavant OSAN, com a organització política d’alliberament, tenim el repte de donar resposta a aquest nou fenomen social i d’estar a l’altura de les circumstàncies, però sense caure en consignes fàcils i buides de contingut. Per un costat, hem de ser conscients que es tracta d’un moviment heterogeni, relativament espontani, amb fortes contradiccions internes i amb una evolució a curt termini del tot imprevisible. D’altra banda, es tracta d’un moviment amb un fort caràcter emancipador, combatiu i rupturista que està recollint el descontentament davant les agressions del sistema capitalista a la classe treballadora (atur, acomiadaments, desnonaments, especulació, etc.).

Per aquest motiu, des d’Endavant OSAN:


Celebrem l’èxit de les convocatòries realitzades sota del paraigües d’aquest moviment arreu dels Països Catalans.
Encoratgem a la militància de l’Esquerra Independentista i l'esquerra rupturista en general a participar dels espais generats, incidint-hi activament per garantir el seu caràcter anticapitalista i combatiu.
Rebutgem cap tipus d’intervenció policial que pretengui acabar amb aquest moviment amb el pretext de la comtessa electoral del 22 de maig.
Expressem la voluntat que aquest moviment es pugui consolidar en forma d’espais unitaris de lluita i transformació social arreu dels Països Catalans, que esdevingui un pol de contrapoder que s’oposi a les retallades de drets i de serveis públics.
Ens comprometem a estendre, conjuntament amb la resta de protagonistes del moviment sorgit arran del 15 de maig a recuperar el carrer com a forma de lluita, però de fer-ho no només al centre de les grans ciutats, sinó en cadascun dels pobles i en cadascun dels barris on sigui possible.
Reiterem el nostre suport pel proper 22 de maig a les Candidatures d'Unitat Popular i la resta de candidatures municipalistes alternatives dels Països Catalans, les quals són un exemple de treball constant i perseverant contra la classe política i el sistema econòmic capitalista.

Perquè la lluita és l’únic camí !

Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
Mira també:
http://www.endavant.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
19 mai 2011
Estem parlant de canvis democràtiques, llavors tornem als barris!!

Un barri, una assemblea, una acampada!

No deixem que ens centralitzin la protesta!

||*||
Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
19 mai 2011
Ya tardaba en subirse al carro la escoria nazionalista, ¿todavía no lo entendéis verdad?.
Muy sencillo de explicar:
-Es una movilización estatal (mal que os pese) y con una mayor fuerza en la capital (por ahora).
-A nadie de los acampados les ha importado un pimiento vuestro pais de mierda, ni vuestras plataformas pel dret a decidir quien nos joderá mejor... tenemos cosas más importantes que solucionar.
-La CUP es otro motivo más para indignarse, como lo es que aprovechéis la crítica al capitalismo para "colar" vuestros discursos etnocentristas
-No se ha visto ni una sola bandera, así que haced el favor de dejarosla en casa junto al retrato de la Montserrat.

Nos vemos
Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
19 mai 2011
indignat, jo el que veig es que molts punts amb poca gent són vulnerables, però 1 sol punt amb molta gent ... això és el que els hi fa por. Que faran els mossos? ara mateix no poden fer res, perquè encara que ens fessin fora aquesta nit, saben que demà hi hauria 5 cops més de persones. Toca estar tots junts i resistir.

Ocupar és resistir
resistir és vèncer!
visca la terra.
Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
19 mai 2011
he visto en la plaza del Sol gente acampada y gente con tienda de campaña......
Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
19 mai 2011
neng= ribotnegre= dddisentir=...

M'encanta perquè el molt "ciudadano" cada dia que passa es destapa més i més que el seu nacionalisme és l'espanyol. Vaja, he conegut molts apàtrides i no demostren un orgull espanyol i espanyolista com tu.

Per cert, si dius això és que realment no saps del que parles, i et guies pel que veus a la tele.
Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
19 mai 2011
Si hay algo de lo que pueda estar orgulloso es de no ser como tú.
Me parece tristísimo que aprovechéis la acampada para pedir miserablemente el voto y no la abstención que es lo se está gritando. El "no les votes" os incluye a vosotros, aunque parece que la voz no llega a vuestros oidos.
La táctica de parasitar las luchas de los demás o de reapropiarse de la historia de otros es algo que se os girará en vuestra contra, tarde o temprano.
Nadie, ni en un sólo comunicado de la acampada se ha hecho referencia a vuestros "derechos nazionales". ¿Cuando entenderéis que no son esos los intereses de los indignados, de los parados, de los precarios, de los deshauciados...? ¿cuando entenderéis la capacidad de DESmovilización que tiene un proyecto social basado en la identidad cultural?
Visto lo visto no os queda más alternativa que parasitarla. O si os queda algo de dignidad, siempre podréis ayudar.
Un saludo
Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
19 mai 2011
Jejejeje...

Als espanyolets els fa por que l´Esquerra
independentista reolzi les lluites populars.

També us fa por que parlem en català?
Que siguem anticapitalistes?

Què més us fa por?

Visca la Terra Lliure d´espanyolistes nazionalistes que defensen Ecspanya!
Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
19 mai 2011
QUÈ ÉS #CATALANREVOLUTION?

#catalanrevolution és una resposta social, econòmica, nacional, democràtica, pacífica, prenent els drets humans com a bandera, a problemes comuns que l’actual sistema polític no vol resoldre, i que per acció, aquiescència o omissió, està causant.

#catalanrevolution és un moviment on hi cap tothom, sense sigles de partits ni sindicats, sense pretensió d’apropiar-se’n. No ens sentim plenament representats per cap opció concreta, per tant fem debat polític des de baix sumant veus individuals.

#catalanrevolution lliga i uneix els moviments socials i nacionals de Catalunya. Perquè mai no serem un poble realment lliure si continuem sotmesos a les condicions socials, econòmiques i polítiques actuals, perquè l’expressió democràtica del poble sempre ha de ser respectada ja que la legitimitat està per sobre de la legalitat. El sistema polític actual retalla els nostres drets polítics de la mateixa manera que els socials.

QUÈ DENUNCIA #CATALANREVOLUTION?

#catalanrevolution DENUNCIA el sistema polític actual, que per damunt de dretes o esquerres està sotmès a uns mercats i a un sistema financer que ningú no ha escollit, que imposen un sistema neoliberal on les persones som tractades com a simple mercaderia.

#catalanrevolution DENUNCIA la corrupció del sistema polític actual en tots els seus àmbits, que instigat per empresaris immorals i polítics sense ètica representa un enorme expoli de recursos per a la societat.

#catalanrevolution DENUNCIA les mancances democràtiques de l’esquema polític de la transició, on la separació de poders és una cortina de fum i tot queda sotmes a una partitocràcia bipartidista.

#catalanrevolution DENUNCIA les formacions polítiques que atien l’odi entre els pobles de Catalunya i d’Espanya. Entenem que la democràcia no ha de fer por a ningú i l’autodeterminació és un dret inalienable, d’aquesta manera una democràcia real l’acceptarà amb normalitat.

#catalanrevolution DENUNCIA la manca d’un futur per als joves. Amb més d’un 40% d’atur juvenil, amb sobrada formació, amb la càrrega de missatges polítics contradictoris i contraproduents durant els últims vint anys, els i les joves de Catalunya viuen un dels pitjors periodes de la seva vida amb la convicció que el futur només pot ser pitjor.

QUÈ ÉS IMPRESCINDIBLE PER A #CATALANREVOLUTION?

#catalanrevolution EXIGEIX l’aturada de les retallades pressupostàries als serveis públics, el poble de Catalunya mereix i exigeix que els recursos públics mantinguin un sistema sanitari i educatiu públics i de qualitat com a primera prioritat del país.

#catalanrevolution EXIGEIX la retirada immediata de la reforma laboral, la garantia de les pensions i un sistema de jubilació just.

#catalanrevolution EXIGEIX la sobirania fiscal de Catalunya, doncs entenem que la solidaritat ha de ser proporcional, equitativa i justa, i que la situació de dèficit fiscal és tan insostenible que ofega la capacitat de supervivència del nostre país. L’expoli fiscal de Catalunya és un cas únic a Europa.

#catalanrevolution EXIGEIX transparència als partits polítics, la publicació i limitació del patrimoni, l’expulsió d’imputats per corrupció o qualsevol delicte de les llistes electorals i dels càrrecs de lliure designació que ocupen a l’administració, la responsabilitat econòmica personal i familiar dels seus actes.

#catalanrevolution EXIGEIX el control independent i social de les accions polítiques respecte dels fons públics, el patrimoni de l’administració i l’acció urbanística. Exigim institucions eficaces contra el frau i la corrupció a l’administració.

#catalanrevolution EXIGEIX canvis a les lleis electorals que assegurin la pluralitat, la proporcionalitat, la igualtat i la representació unitària dels catalans i les catalanes. Això implica: la supressió de barreres percentuals, la proporcionalitat directa entre escons i població a les circumscripcions, la substitució de la Llei d’Hondt per una de més proporcional i la representació de Catalunya com circumscripció única en totes les eleccions d’institucions representatives superiors.

#catalanrevolution EXIGEIX el respecte escrupulós a les decisions democràtiques del poble de Catalunya. No pot tornar a passar que allò que el poble català ha votat en referèndum sigui estripat, insistim: la legitimitat democràtica està per sobre de la legalitat.

QUÈ PROPOSA A LA SOCIETAT #CATALANREVOLUTION?

#catalanrevolution PROPOSA que cadascú de nosaltres reflexioni sobre el manifest #NOELSVOTIS on es crida a un boicot electoral organitzat, cívic, conscient i intel·ligent. En definitiva: passar de la queixa a l’acció col·lectiva.

#catalanrevolution PROPOSA a la ciutadania una reflexió general i una presa de consciència. El debat en tots els nostres àmbits (amics, família, feina, institut, universitat, partit, sindicat, associació, penya, club, etc) ha de trascendir els tabús sobre els grans poblemes de les persones, cal debatre’ls sense por.

#catalanrevolution PROPOSA que els partits, i també els sindicats, entrin en un debat profund sobre la seva representativitat real, sobre la seva submissió al neoliberalisme, sobre el sistema econòmic, polític i social, sobre qui i com es controla el frau i la corrupció. En definitiva, sobre quin futur ens proposen, si és que de debò ens en proposen cap.

#catalanrevolution PROPOSA donar l’esquena a tots els actors i protagonistes de la situació que vivim, perquè en realitat no els preocupem en absolut. Tots junts hem de construir una alternativa capaç de deixar-los al marge, a curt, mig i llarg termini.
Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
19 mai 2011
O no me explico o no sabes leer.
Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
19 mai 2011
Neng, callate ya pesao y deja de dar por culo, que aquí se està hablando de otras cosas más importantes. Te lo digo en castellano para que me entiendas, pelmazo.
Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
19 mai 2011
Home, el que si és una mica del pal es que aprofiteu que esteu parlant de les acampades, pel colar la coletilla de la CUP al final ... sincerament ...
Endavant mis 43 (ratafia etnocèntrica)
19 mai 2011
Us apropieu de tot (fins i tot us voleu apropiar del MIL i del maquis i de les lluites ecologistes autònomes!), ho tergiverseu tot, li voleu penjar, en la vostra desvergonyida estratègia de màrqueting identitari, el segell de D.O: a allò que no té ni pot tenir D.O., perquè senzillament és humà, és a dir UNIVERSAL (per exemple la indignació, o per exemple, també, el soroll d'una panxa buida d'un famolenc somalí o extremeny, sona igual, "PARLA ESPERANTO", ho enteneu colla de mesquins de merda??)

Fora de l'IMC tota la propaganda de partits i satèl·lits de partits!!!

P.D: pel que diu "dddisentir=neng=ribot negre". Ribot el què hauries de fer servir per repassar-te les excrecències de la llengua, capullo!
Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
19 mai 2011
Propaganda de partit politic etnocentric [d'inspiracio feixista, retorica interclassista i manegat per mossens seglars amb lligams amb la conferencia episcopal catalana i espanyola]

Esborreu propaganda de partit politics, segons consta als estatuts interns de IMC Global, ja.

La continuitat de l'indymedia center barceloni es ara mateix en la corda fluixa...
Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
19 mai 2011
picot negre i deddissentir:
(1) Mal q us pesi, a les lluites unitàries hi ha lloc per a tothom. També a indymedia; també amb els i les indignades. Sou uns lamentables guardiàns de la revolució pura, però els lerrouxistes esteu sols en aquesta lluita.

(2) si confoneu donar suport, retre homenatges, i participar, amb apropiar-se, i tergiversar, allà vosaltres. Sabeu? la gent acampada estarà encantada q vingui la gent de Endavant, i de l'EI, com ho estarien q vinguessin gent llibertària, i troskos, i anarquistes, i feministes postmodernes, i decreixement, i Taifa, i, tants altres.
Però vosaltres sou els autèntics excloents. Però, repeteixo, sou dos colegues amb masses traumes infantils (contra els caus?) per a representar res. Una escorrialla del lerrouxisme que ningú segueix...bon vent, i barca nova!

pd: i a veure si parleu més de l'acampada, enlloc de les vostes fòbies anti-EI, per favor. I a veure si teniu la valentia, algun dia, enlloc de utilitzar internet i el mètode troll, d'anar a les xerrades d'Endavant, Cajei, Maulets, i donar la cara i exposar amb arguments (q no siguin EI=nazis) què penseu.
Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
19 mai 2011
mossen seglar que vius d'excloure i explotar:
(1) Mal que et pesi, la movilitzacio dels indignat[de]s NO es una lluita unitaria on s'apleguen sigles de tot color i resonancia. Es un esclat social al marge de partits, de sigles, d'ideolegs, de capelletes, de senyeres i de repartiment de botins,
(2) doneu suport, participeu, ajudeu, publiqueu, combatiu... COM INDIVIDUALITATs o COLECTIUS. Sense sigles, senyeres, directrius, consignes, crides i parafernalies 'trasnochades'.
(3) aixo es un IMC, no el c... de la bernarda. Hi han unes normes universals al voltant de la propaganda de partits politics, de sectes, de sindicats venuts, d'identitats racials, etc QUE NO TENIU DRET A TRANSGREDIR encara que fossiu el Che Guevara i Bob Marley reencarnats en Durruti amb la prosa poetica d'en mossen cinto verdaguer
(4) ja ens coneixem... per lo bo i lo dolent des de fa massa temps.

CONCLUSIO:
tota la penya -grups, individuus- es benvinguda; els partits politics, NO.
Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
19 mai 2011
Els independentistes, i els catalans en general, sou uns paràsits que xupeu i intenteu apropiar-vos de tot el que es belluga. Sou uns burgesos explotadors que extraieu fins l'últim cèntim a les masses treballadores espanyoles. Ara que a Espanya hem començat a revoltar-nos i a plantar-nos a les places i carrers, sortiu vosaltres infectant a la gent de bona fe amb la vostra bilis etnocèntrica, catòlica i fastigosa.

Els independentistes haurien de ser expulsats de totes les assemblees i mobilitzacions. Son escòria que no ha de tenir lloc als mitjans alternatius com IMC.

Fora catalans de (la Plaça) Catalunya!!
Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
19 mai 2011
ostres picot negre, espero q sigui irònic, pq és tant inter-classista el q dius, q suposo q deu ser un gag postmodern, però no et quadra...en fin pilarin, un altre il·luminat q dóna lliçons...
Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
19 mai 2011
el comment publicat amb el nick 'picot negre (Drycopus martius)' aci dalt es un cas evident de suplantacio de personalitat amb intencions barrueres. Lo Picot sempre pose les inicials en majuscules i no comet faltes greus d'ortografia quan escriu: provocacio zitzaniera ves a saber de qui i per qué... alguns ja no saben que fer per denostar, desacreditar i difamar a qui no pensa com ells, te mes recursos, mes raons i mes cultura.
Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
19 mai 2011
Vamos a ver la diferencia entre ayudar y parasitar:
-Si vienes a sumar, a colaborar, a gritar... benvinguts sigueu.
-Si vienes a pedirme el voto te escupiré en la cara.
S'enten oi?
Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
19 mai 2011
Efectivament, company Ave Madia Putísima (sin pescado en la cosina, que deia el padresito Milagro!).

No hi ha estil ni per imitar - suplantar. Bé, ni estil, ni arguments, ni gònades, ni... Ara, sí que n'hi ha per precipitar-se a titllar de "ni - ni" a milers de persones que no coneixen (com que no es manifesten amb una ikurriña ni una estelada ni una rojigualda ni...)
Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
20 mai 2011
el text d'Endavant no diu res de demanar el vot per la CUP sinó que Endavant es referma en el seu suport a la CUP.
Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
20 mai 2011
El que signa més amunt com a "picot negre (Drycopus martius)" és un intoxicador que pretén desacreditar-me. Però el molt inútil no m'arriba ni a la sola de la sabata.

Segur que és un d'aquests criptoconvergents etnocèntrics mal follats. Tots els independentistes són igual. Ments binàries que no entenen que la nostra lluita és UNIVERSAL. El que hem de fer és lluitar contra el caPUtalisme, sense partitocràcies ni jerarquies. Només individualitats brillants, com per exemple, la meva. I no la del podrit intoxicador que, només llegint-lo, ja es veu que és un ignorant. Segur que no ha llegit Stirner ni Focault, sinó ja sabria que el fetitxisme per la suplantació és un signe inequívoc de baixesa moral i d'impotència sexual.

Aquesta gent no es mereixen ni l'aire que respiren. Són la mà esquerra dels seus papis conyvergents, són els escolanets de les conferències episcopals catalana i espanyola. Sempre plorant amb el tema dels Catalinos. No volem nous estats, mal que mal, preferim boig conegut que savi per conèixer.

Fora intoxicadors etnocèntrics paràsits liliputencsmentals d'Indymedia! Només els lliurepensadors podem salvar-la de la catàstrofe!!
Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
20 mai 2011
Et creus interessant? Et creus graciós? Et creus que enganyes algú amb dos dits de front que, casualment, hagi llegit 2 ó 3 escrits meus signats com "picot negre" (per cert, només poso majúscula al nom científic, al gènere, no a l'espècie, què és com Linneo normalitzà la sistemàtica internacionalment... què poc observador!).

La propera intentona, prova de cony-vertir totes les paraules que comencen per "con" en "cony" (ai!... se t'ha escapat "conferència" per comptes de "cony-ferència"!). No és cap obsessió sexual, és una manera de compensar les vegades que apareix "collons" per arreu, tot fent justícia "de gènere".

Per últim, em sua la Gallinula chloropus (la "polla" en romà paladí) l'autor de "L'únic i la seva propietat" i, de Focault sols he llegit filosofia pura ("El pensamiento del afuera" i fragments en revistes), desconex fetxitismes i si tu mateix pateixes fetitxismes, impotència sexual o necrosi cerebral avançada 8jo, que no fumava, en veure a les capses de cigarretes que "pot produïr impotència", he començat a fumar, a veure si se'm rebaixa la trempera, perquè ni amb glaçons).

Sort. Potser a la tercera intentona la podràs (que no me la podràs) colar.
Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
20 mai 2011
I els indymoderators 'desaparescuts en combat' com el chuck norris pero en versio quatribarrada amb 'confluencia i unio' de lligams inconf€$$abl€$. Quina pena feu, cosin[e]s: vendre's l'anima per un grapat de bitllets amb l'efigie de'n Juanca... en nom de Quetelunyeee!
Re: Pels drets socials i contra les retallades! Fem sentir la nostra indignació !
20 mai 2011
A Tarragona els de les CUP també tenen els collons d'estar a l'acampada amb les seves banderetes...

Què baix que heu caigut!!

Fora TOTS els polítics: abstenció activa! organitza't i lluita!
Sindicato Sindicat