Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats : sense clasificar
17M: no volem reformisme integrador, volem la revolta sexual!
15 mai 2011
61612_106559879407650_100001609158242_48699_1099560_n.jpg
El 17 de maig és el dia internacional contra l'homofòbia.
Des del Brot Bord hem fet un manifest que podeu llegir a continuació i fem una crida a participar a la concentració que es farà dimarts 17 de maig a les 18:30h a la plaça sant Jaume de Barcelona convocada pel FAGC i pel CGB. I si us trobeu més a prop de les comarques gironines, us animem a assistir a la xerrada sobre l'homofòbia que es farà a les 19h a la Casa de Cultura de Girona (plaça Hospital, 6) amb el Pau Gálvez (FAGC) i la Gina Serra (Associació de Transsexuals de Catalunya).


Manifest del Brot Bord pel 17 de maig, dia internacional contra l'homofòbia

Avui és 17 de maig, el Dia Internacional Contra l'Homofòbia. Volem explicar i reivindicar aquesta diada. El dia 17 de maig de 1990 l'homosexualitat va ser eliminada de les llistes de malalties mentals per part de l'Organització Mundial de la Salut. Era un pas capital en la lluita del moviment d'alliberament gai-lèsbic que es comença a resseguir des de revolta d'Stonewall el 28 de juny de 1969 a Nova York.

L'exclusió de l'homosexualitat de la llista de malalties va ser molt important per combatre l'homofòbia que es fonamentava en un discurs mèdic i deslegitimar, així, els arguments considerats aleshores científics. Va ser una gran victòria. Però, avui, 21 anys després, la lluita continua. No ens conformem només amb un tipus de drets que ens assimilen al sistema (el matrimoni) sinó que volem construir una nova societat.

Entenem que la lluita contra l'homofòbia ha d'estar vinculada amb la lluita antipatriarcal, que qüestioni l'atribució d'una identitat sexual a un cos, d'un gènere a una identitat sexual, també que negui la jerarquització d'aquests gèneres i la norma heterosexual imperant. La lluita contra l'homofòbia ens afecta a totes i ha de ser contra el masclisme, el sexisme i l'heterosexisme. Contra el patriarcat.

Volem poder ser lesbianes en un poble i no ser assenyalades pel carrer. Volem ser gais que no han d'anar a les grans ciutats per poder lligar. Volem tenir tanta ploma com vulguem, a tot arreu i a qualsevol hora. Volem ser heteros i gaudir obertament del sexe anal. Volem poder ser trans i que no se'ns consideri malaltes. Volem relacionar-nos lliurement sense un model únic de relació o de família. Volem no pertànyer a ningú. Volem viure plenament la nostra sexualitat en totes les etapes de la vida.

Exigim que la lluita contra l'homofòbia, avui, sigui també una actitud crítica cap al negoci de l'euro rosa i les dinàmiques de consum i estereotips que imposa el capitalisme; que sigui la lluita contra la institucionalització del moviment d'alliberament gai-lèsbic i contra la poca implicació actual en temes d'alliberament sexual.

Hem de recordar que la transsexualitat està considerada encara avui com una malaltia. Psicòlegs i psiquiatres parlen de manera irresponsable i absurda de disfòria de gènere fonamentant, així, la transfòbia mèdica i els discursos polítics i socials que se'n deriven mentre legitimen aquest sistema sexista, masclista i heterosexista que volem eliminar.

No volem acceptació, volem una reflexió de base.

No volem integrar-nos a un sistema que discrimina, volem rebentar-lo.

No volem reformisme integrador, volem la revolta. La revolta sexual.

Brot Bord

brotbord.blogspot.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat