Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
[Poblenou] Presentació "Torres més altes han caigut: el model 22@ al descobert" i un decàleg de propostes obertes
13 mai 2011
Davant l’assistència d’una trentena de veïnes del barri, bona part procedents de moltes associacions i col·lectius del barri, l’Assemblea de Joves i Endavant vam presentar les dades més rellevants del balanç de 10 anys de 22@ al Centre de Barri del Poblenou.
xerrada2.jpg
xerrada1.jpg
A la presentació es va explicar com l’origen de la realització d’aquest estudi es va basar en voler esbrinar com es traslladava la crisi del sistema productiu capitalista a la pròpia planificació urbanística del sistema. Intentant evidenciar com en un moment de crisi justament les necessitats socials i locals de les veïnes es veien més greument perjudicades tant pel que fa a l’accés a un lloc de treball, a un habitatge, a les prestacions dels equipaments socials, a la conservació del patrimoni com la corrosió dels vincles de cohesió i identitat social del barri. Així, i pretenent mostrar quines han estat les prioritats en la urbanització del 22@ i els altres plans urbanístics al Poblenou, es va acabar fent un balanç entre el Poblenou de l’any 2000 i l’any 2010, analitzant que s’ha fet i aquí anava dirigit, i el que no s’ha fet que justament era el que anava dirigit al veïnat del barri. Van destacar que aquest treball era el resultat de més d’un any de treball realitzat en les estones lliures entre responsabilitats laborals, estudiantils, familiars i domèstiques.

Després de mostrar les dades més rellevants de la transformació urbanística, es van fer públiques les intencions que pretén ser aquest estudi:

- un punt d’inflexió en la presentació pública del que significa el projecte 22@ i les conseqüències socials que ha tingut i està tenint pel Poblenou.

- una alternativa discursiva dirigida al veïnat que sigui reflexiva i crítica en torn a les formes de comprendre els canvis que s’han produït al barri.

- una referència analítica, des d’una perspectiva crítica, per a l’àmbit acadèmic sobre els processos socials que s’han donat al Poblenou amb la transformació urbanística.

- una caixa d’eines bibliogràfica suficientment exhaustiva per a tota persona interessada en seguir analitzant i estudiant el Poblenou.

- i, a la fi, un punt de partida per a començar a desenvolupar des del teixit social i associatiu del Poblenou un nou model de barri que es basi en els interessos i necessitats locals i socials de les veïnes.

Finalment es va donar a conèixer un decàleg de propostes obertes des del Poblenou per començar a repensar el barri des de la base de 10 anys d’implantació del 22@.

DECÀLEG a: http://documentaciopoblenou.files.wordpress.com/2011/05/decc3a0leg.pdf
Mira també:
http://www.jovespoblenou.cat
http://www.endavant.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Poblenou] Presentació "Torres més altes han caigut: el model 22@ al descobert" i un decàleg de propostes obertes
14 mai 2011
Re: [Poblenou] Presentació "Torres més altes han caigut: el model 22@ al descobert" i un decàleg de propostes obertes
14 mai 2011
Lo del Goebles és per la presència d'en Salvador Clarós en la foto?
Sindicat