Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
22 de maig: Abstenció
13 mai 2011
Bé, doncs ja estem una altra vegada d'eleccions, i una vegada més els diferents partits polítics ens bombardegen amb les seves promeses, convenientment dissenyades per experts en màrqueting…
0000.gif
Realment, no creiem descobrir res de nou si us diem que la cosa està entre els dos partits majoritaris que, a l'estil del "torn de partits" de la monarquia Alfonsina, es complementen a la perfecció, rotándose en el poder per alegria del capital. Així, quan li toca al Partit Popular es destapa la dreta rància de tota la vida, amb la seva prepotència i el seu menyspreu pels que pensen diferent, actuant "de facto", com deia un dels seus capitostos: "a l'alba i amb vent de llevant ... ". Però quan pinten "socialistes" la cosa no és molt diferent: molt "tarannà", però aquí els ajustaments durs en matèria laboral els ha fet sempre el PSOE (doncs amb el PP no colen, com bé sap la Patronal, que se serveix encantada d'aquests "esquerrans de dretes").

Pel que fa a la resta, no compten. Però encara que expliquessin seria la mateixa gaita, ja que en el sistema capitalista, que mana de veritat és el Capital. IU sap que no guanyarà unes eleccions generals o autonòmiques en la seva vida, i només pot guanyar algunes municipals molt concretes, motiu pel qual es permet emetre discursos "bonrollistes" de cara a la galeria, mullant en la pràctica ben poc. Les diverses opcions nacionalistes somien amb substituir el centralisme de Madrid pel centralisme d'on sigui, escombrant cap a casa, però per als empresaris de casa (als treballadors, que els vagin donant ...); l'extrema dreta, sense comentaris, i els partidets d'extrema esquerra continuen amb el seu discurs "melic" per mantenir el xiringuito pseudorevolucionaris que no serà tan revolucionari (i si cada vegada més "seudo").

Nosaltres som anarcosindicalistes, i no votarem, ja que creiem que "la conquesta del dret al vot és la conquesta del dret a l'amo", i nosaltres ens considerem homes i dones lliures. No estem disposats a seguir aquest joc en el qual es persuadeix als ciutadans i ciutadanes que la seva acció política consisteix a ficar una papereta en una urna cada ics temps per designar a algú que faci coses per ells. No anem a col.laborar en aquesta estratègia desmobilitzadora de la qual se serveix el poder per aconseguir els seus objectius sense que se li molesti.

Però aquesta és la nostra opció, que simplement et comentem perquè vegis que hi ha altres possibilitats. Nosaltres no anem a dir-te el que has de fer: això ho has de decidir tu, i respectem el que decideixis, ja que no ens creiem en possessió de la veritat ni de la raó absoluta. Només et diem, com Ricardo Mella fa un segle: "vota, però escolta".

«Vota, sí, vota, però escolta. El teu primer deure és sortir d'aquí i seguidament actuar per compte propi. Veu i en cada barri obre una escola laica, funda un diari, una biblioteca, organitza un centre de cultura, un sindicat, un cercle obrer, una cooperació, una mica de tot el que et queda per fer. I veuràs, quan això hagis fet, com els regidors, els diputats i els ministres, encara que no siguin els teus representants, els representants de les teves idees, segueixen aquest corrent d'acció i, per seguir-la, promulguen lleis que ni els demanes ni necessites; administren conforme a aquestes tendències, encara que tu no els exigeixis, governen, en fi, segons l'ambient per tu creat directament, encara que a tu maleït el que et import del que ells facin. Mentre que ara, com et creues de braços i dorms sobre els llorers del vot-providència, regidors, diputats i ministres, per molt radicals i socialistes que siguin, continuaran la rutina dels discursos buits, de les lleis nècies i de l'administració Cominera . I sospira per la instrucció popular, i continuaràs tan ase com abans, clamar per la llibertat i tan amarrat com abans a l'argolla del salari seguiràs, demanarà equitat, justícia, solidaritat, i et donaran feixuc i més farda de decrets, de lleis, reglaments, però ni una mica d'allò a què tens dret i no gaudeixes perquè ni saps ni vols prendre-t'ho per la teva mà.

«Vols cultura, llibertat, igualtat, justícia? Doncs veu i conquístalas, no vulguis que altres vinguin a donar-te. La força que tu no tinguis, sent-ho tot, no la tindran uns quants, petita part de tu mateix. Aquest miracle de la política no s'ha realitzat mai, no es realitzarà mai. La teva emancipació serà la teva obra mateixa, o no t'emanciparàs en tots els segles dels segles. «I ara veu i vota i rebla el teu cadena." "Solidaritat Obrera", Gijón, 25-XII-1909.

Madrid, 12 maig 2011

Per Solidaritat Obrera

LA JUNTA SINDICAL
Mira també:
http://www.solidaridadobrera.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2098:abstencion&catid=15:trabajadores-en-general-

This work is in the public domain

Comentaris

22 de mayo: Abstención
13 mai 2011
22 de mayo: ABSTENCIÓN



Bueno, pues ya estamos otra vez de elecciones, y una vez más los distintos partidos políticos nos bombardean con sus promesas, convenientemente diseñadas por expertos en marketing…



Realmente, no creemos descubrir nada nuevo si os decimos que la cosa está entre los dos partidos mayoritarios que, al estilo del “turno de partidos” de la monarquía Alfonsina, se complementan a la perfección, rotándose en el poder para regocijo del capital. Así, cuando le toca al Partido Popular se destapa la derecha rancia de toda la vida, con su prepotencia y su desprecio por los que piensan distinto, actuando “de facto”, como decía uno de sus jerifaltes: “al alba y con viento de levante…”. Pero cuando pintan “socialistas” la cosa no es muy distinta: mucho “talante”, pero aquí los ajustes duros en materia laboral los ha hecho siempre el PSOE (pues con el PP no cuelan, como bien sabe la Patronal, que se sirve encantada de estos “izquierdistas de derechas”).

En cuanto al resto, no cuentan. Pero aunque contasen sería la misma gaita, ya que en el sistema capitalista, quien manda de verdad es el Capital. IU sabe que no va a ganar unas elecciones generales o autonómicas en su vida, y sólo puede ganar algunas municipales muy concretas, motivo por el cual se permite emitir discursos “buenrollistas” de cara a la galería, mojándose en la práctica bien poco. Las diversas opciones nacionalistas sueñan con sustituir el centralismo de Madrid por el centralismo de donde sea, barriendo para casa, pero para los empresarios de casa (a los trabajadores, que les vayan dando…); la extrema derecha, sin comentarios; y los partidillos de extrema izquierda continúan con su discurso “ombliguista” para mantener el chiringuito seudorevolucionario que no será tan revolucionario (y sí cada vez más “seudo”).

Nosotros somos anarcosindicalistas, y no votaremos, pues creemos que “la conquista del derecho al voto es la conquista del derecho al amo”, y nosotros nos consideramos hombres y mujeres libres. No estamos dispuestos a seguir este juego en el que se persuade a los ciudadanos y ciudadanas de que su acción política consiste en meter una papeleta en una urna cada equis tiempo para designar a alguien que haga cosas por ellos. No vamos a colaborar en esta estrategia desmovilizadora de la que se sirve el poder para conseguir sus objetivos sin que se le moleste.

Pero ésa es nuestra opción, que simplemente te comentamos para que veas que hay otras posibilidades. Nosotros no vamos a decirte lo que tienes que hacer: eso lo tienes que decidir tú, y respetamos lo que decidas, pues no nos creemos en posesión de la verdad ni de la razón absoluta. Sólo te decimos, como Ricardo Mella hace un siglo: “vota, pero escucha”.

«Vota, sí, vota; pero escucha. Tu primer deber es salir de aquí y seguidamente actuar por cuenta propia. Ve y en cada barrio abre una escuela laica, funda un periódico, una biblioteca; organiza un centro de cultura, un sindicato, un círculo obrero, una cooperación, algo de lo mucho que te queda por hacer. Y verás, cuando esto hayas hecho, cómo los concejales, los diputados y los ministros, aunque no sean tus representantes, los representantes de tus ideas, siguen esta corriente de acción y, por seguirla, promulgan leyes que ni les pides ni necesitas; administran conforme a estas tendencias, aunque tú nada les exijas; gobiernan, en fin, según el ambiente por ti creado directamente, aunque a ti maldito lo que te importe de lo que ellos hagan. Mientras que ahora, como te cruzas de brazos y duermes sobre los laureles del voto-providencia, concejales, diputados y ministros, por muy radicales y socialistas que sean, continuarán la rutina de los discursos vacíos, de las leyes necias y de la administración cominera. Y suspirarás por la instrucción popular, y continuarás tan burro como antes, clamarás por la libertad y tan amarrado como antes a la argolla del salario seguirás, demandarás equidad, justicia, solidaridad, y te darán fárragos y más fárragos de decretos, de leyes, reglamentos, pero ni una pizca de aquello a que tienes derecho y no gozas porque ni sabes ni quieres tomártelo por tu mano.

«¿Quieres cultura, libertad, igualdad, justicia? Pues ve y conquístalas, no quieras que otros vengan a dártelas. La fuerza que tú no tengas, siéndolo todo, no la tendrán unos cuantos, pequeña parte de ti mismo. Ese milagro de la política no se ha realizado nunca, no se realizará jamás. Tu emancipación será tu obra misma, o no te emanciparás en todos los siglos de los siglos. «Y ahora ve y vota y remacha tu cadena.» “Solidaridad Obrera", Gijón, 25-XII-1909.

Madrid, 12 de mayo de 2011

Por Solidaridad Obrera
Re: 22 de maig: Abstenció
13 mai 2011
Totalment d'acord amb el text, salut!
Re: 22 de maig: Abstenció
13 mai 2011
Nens! com que abstenció???
Però si podem votar a les CUP!!! que fan pactes amb reagrupament a Girona!

:)
Re: 22 de maig: Abstenció
13 mai 2011
La participació política que realment conte i serveix, ara per ara està al carrer, a la lluita. Encara que el 22 aneu a votar per la raó que sigui sigeu concients que els nostres somnis no caben a les seves urnes.
Històricament, tots els parits revolucionaris que han entrat en el joc electoral amb grans pretensions sempre han acabat igual, acceptant el marc d'acutació limitat i acabant sent socialdemòcrates. Que els fa creure als anticapitalistes que es presenten (des de baix o CUP o qui sigui) que ells seran diferents?!?
Re: 22 de maig: Abstenció
14 mai 2011
Aquest individu de Tarragona parla en nom del sindicat madrileny "Solidaridad Obrera" sense representar-lo.

Recentment també emet comunicats en nom de "Democràcia real JA!"
Re: 22 de maig: Abstenció
14 mai 2011
Tu si que no representes a ningu.
Re: 22 de maig: Abstenció
14 mai 2011
Jo no represento al sindicat de Madrid, si no al de Catalunya, solament penjo els seus comunicats públics a Indymedia Bcn.
Si no agrada parleu amb mi directament, si tan amb coneixeu. :)
Sindicato Sindicat