Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
la policia grega apunt d'assessinar a un manifestant a la vaga general del 11 de maig
12 mai 2011
Tan sols uns dies despres de la detenció orquestrada contra tres companys per els succesos de les movilitzacions del 5 de nmaig del any pasat i poc despres de que els antidisturbis i els feixistes ataquesin de forma conjunta les okupacions de skaramagá y Vila Amalias, la policia grega va demostrar un cop mes la seva vertadera naturalesa i va atacar de forma salvatje la manifestació de la vaga general del 11 de maig.

cuan el cos principal de la manifestacio que comptava amb unes 25000 personas, va arribar a la palza Sintagma, la policia va carregar amb gran duresa contra el bloc anarquista i el bloc dels sindicats de base, amb gasos lacrimogens i colpejant-los directament al cap.

Fruit d'això, i segons les primeres informacions van haver-hi decenes de ferits ( amb lesions craneals y amb cremades produides per els gasos lagricomogens), un dels cuals va arribar a l'hospital de Nikea en una "situació antemortem" i va tenir que ser portat directament a quirofan, apart es van succeir mes de 30 detencions.

a continuació EL COMUNICAT DEL COMITÉ LOCAL DE EINAP (Associació de metges dels hospitals de Atenes y El pireo):

"avui hem sigut testimonis de les continues e inconcebibles atrocitats que el govern del memorandum esta fent servir per reprimir tota forma de reacció per part dels ciutadans contra
els plans que ek caoutak extranjer i local volen imposar a Grècia.

Desenes de manifestants ferits i golpejats
per el antidisturbis van venir sols o els van portar al nostre hospital. En la major part presenten contusions i lesions al cap.
Entre ekks yb nabufestabt de 30 anys que va ser ingresat en situació molt greu, antemortem, amb anisocoria i un fort hematoma epidural. En aquest moments esta sent intervingut en el quirofan i els nostres companys estan intentant salvar-li la vida

Denuncuiem les salvatjades i atrocitats de la policia

Denunciem a tots els membres del gobern greg i al president del pais per intent d'assassinat del nostre conciudada, que es trova en una situació molt greu i estan la seva vida en perill, aixi com tots els atacs en contra de la resta de manifestants.

La violencia y la repressio del poble que es resisteix i lluita no duraran molt.

El govern, amb la seva desvergonyida tactica de atacar a totes les capes socials que son necesaries per la supervivencia i amb una crua
violencia que constitueix una amenaça directe a les nostres vides, l'unic que esta conseguint es fer que augmenti el nostre empeny i la nostra desició de lluitar fins el final per que el poble tingui pa, educació i llibertat!

¡No pararem fins que siguin castigats els resposables d'aquest intent d'assessinat!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: la policia grega apunt d'assessinar a un manifestant a la vaga general del 11 de maig
12 mai 2011
+info sobre la situació de la pasada vaga general grega i videos de la brutalitat policial que en ella s'ha donat.

http://es.contrainfo.espiv.net/2011/05/12/la-policia-reprime-salvajement
Re: la policia grega apunt d'assessinar a un manifestant a la vaga general del 11 de maig
12 mai 2011
Almenys allà el personal mèdic té decència. Bé, espero que aquí arrel de l'atac a la sanitat pública el personal mèdic vagi veient de quin costat ha d'estar...
Re: la policia grega apunt d'assessinar a un manifestant a la vaga general del 11 de maig
14 mai 2011
Es sap algo de la mani del PAME?
Sindicat Terrassa