Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La CNT davant la crisi de Yamaha
12 mai 2011
foto yamaha 2.jpg
La CNT Davant la crisi de Yamaha

Últimament tots estem patint les conseqüències de la crisi, atur, retallades, reforma laboral i ara li toca a la sanitat pública.
Tot i el context de crisi general, durant el 2010:
Les empreses del IBEX 35, han augmentat els seus beneficis en un 22%, guanyant 50.000 milions d’euros. És la mateixa quantitat que el dèficit de l’estat espanyol per al 2010, el 4.9% del PIB.
Telefònica que vol reajustar la plantilla, va guanyar 10.167 milions d’euros.
Entre els cinc bancs espanyols més importants, Santander, el BBVA, La Caixa, Caja Madrid i el Banc Popular han guanyat 14.940 milions d’euros.
Amb aquestes dades econòmiques, hom es pregunta: Què ha passat amb tots els beneficis de la dècada del 2000?

El cas de Yamaha

El cas de Yamaha no és tant diferent de les altres grans multinacionals, de fet, Yamaha a Espanya té dues empreses, una de fabricació on ha presentat els acomiadaments i una altra de comercial, amb la que no es comptava a l’ERO.
Des de la CNT es considera que és impossible valorar les futures possibles pèrdues de Yamaha sense tenir en compte l’empresa comercial.

Posició de CNT davant la crisi de Yamaha

“A ningú se li escapa que a 20 dies de les eleccions, la retirada de l’ERO, pot ser una estratègia de l’empresa, i que podrien tornar a presentar-lo sense que la Generalitat tingui la pressió electoral darrere".
Des del principi la CNT i la seva secció a Yamaha es van posicionar en no acceptar cap dels 388 acomiadaments, doncs aquests no haguessin estat per causes econòmiques, i perquè l'empresa Yamaha no va presentar les xifres de forma clara per preveure si hi hauria pèrdues.
Aquest sindicat va instar a l’empresa a demostrar com ha calculat les previsions de producció i vendes, per poder trobar solucions positives per a tots.
Aquest sindicat entén que l’ERO de Yamaha no podia ser aprovat per l’administració, i així ho va expressar en el seu contra informe presentat el passat 15 d’abril.
A més a més des de la secció sindical es veu amb molta preocupació l’extinció i no renovació dels contractes dels treballadors temporals. CNT no té dades suficients per estudiar aquests casos de temporalitat, tot i que no descarten demanar aquesta informació a l’empresa.

Solucions per superar aquesta crisis a Yamaha.

Des de CNT la línea per mantenir la planta de Yamaha sempre ha estat basada en els següents punts:
-Abaixar més el sou fix dels directius, incentivant-los amb sous per objectius, per a millorar els resultats de les ventes, com demana actualment la patronal.
-No abandonar la inversió en I+D, com proposaven al ERO, la motocicleta, és un mitjà de futur, que pot ser molt útil per al nostre ritme de vida actual, mobilitat urbana, etc...
-També és evident que tancar la producció i deixar només la part comercial, suposaria un empitjorament de la imatge de Yamaha, ja que no respecta als seus treballadors i només s'interessa per vendre productes sense assumir la necessitat de mantenir la producció.
Des de CNT esperem que la l’empresa actuï de forma responsable, i seguim insistint en que després de 30 anys d’enriquir-se, “és molt injust que ara marxin de la nostra comarca, i ens deixin sense feina per incrementar encara més els seus beneficis”, si resisteix un temps, estem convençuts que seguirà essent una empresa viable.

CNT-AIT. SOV Sabadell
CNT-AIT Secció sindical de Yamaha

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CNT davant la crisi de Yamaha
12 mai 2011
Bona feina! En lluita pels llocs de treball!
Re: La CNT davant la crisi de Yamaha
12 mai 2011
a mi després de sentir un delegat de CCOO parlant dels treballadors de Yamaha com si fossin peces de producció més se'm van posar els pels de punta. el paio afirmava que aqui erem més rentables, que erem més productius, que els treballadors de França on es traslladaria la producció.
si caiem en aquests termes per defensar els nostres drets estem venuts. no podem acceptar la raó econòmica. una raó que ens porta a entendre el treball com a obtenció de beneficis i prou.
ànims, força i reflexió en la lluita continuada dels treballadors d'arreu!!
Re: La CNT davant la crisi de Yamaha
12 mai 2011
En lluita pels drets laborals adquirits en aquests llocs de treball en tot cas ... No al treball assalariat, si a la lluita obrera !!
Re: La CNT davant la crisi de Yamaha
13 mai 2011
Una cosa és lluitar pel pa de cada dia i una altra diferent (o més aviat no) és lluitar pel món que volem. I una cosa està clara: front el treball assalariat, creiem en la seva desaparició i l'autogestió com alternativa, front l'especialització productiva en mans d'uns quants experts/es, descentralització productiva i foment de les tecnologies horitzontals, front al neoliberalisme internacional, internacionalisme proletari... En fi, res de nou, una societat autogestionària, lliure i diversa, és a dir, l'Anarquia.

Sí que estaria d'acord amb kart que, de vegades, en aquests casos, per paralitzar a nivell legal un ERO, cal argumentar amb dades tècniques i fredes, però el què pertoca és que els treballadors de Yamaha no perdin la seva font d'ingressos...
Sindicat