Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: criminalització i repressió
Una trentena de persones assisteixen a l'acte de suport a les persones que pateixen repressió
10 mai 2011
L'acte organitzat el passat divendres per l'Assemblea de Joves de la ciutat, la Confederació General del Treball i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans va comptar amb la presència de la Laura Riera, i el Diego Sànchez ex presos polítics catalans. A més a més, també van intervenir Rescat, col·lectiu de suport als presos, el Gerard i el Jona, jove de l'eixample que ha estat d'absolt d'una pena de 8 anys de presó per acudir a una manifestació contra l'especulació a Barcelona.
DSC04918rP.jpg
DSC04884rpp.jpg
DSC04907rpp.jpg
Durant l'acte la Laura i el Diego van exposar la situació que van patir durant 9 anys quan van ser empresonats a diverses presons repartides per l'estat Espanyol. Així mateix, també es va denunciar la llei antiterrorista, llei especial que mitjançant la incomunicació empara la tortura, les pràctiques abusives i il·legals i permet s'obtinguin autoinculpacions a fi de condemnar persones que amb una visió transformadora treballen un món millor. També van aprofitar per denunciar la política penitenciària especial de xantatges amb permisos, càstigs, aillaments... que duu a terme l'estat espanyol als més de 800 presos polítics que té repartits per tot el territori espanyol contradient la llei penitenciària.

Els joves tot i exposar la duresa de les condicions a la presó, van posar de manifest la necessitat de seguir treballant fins hi tot des de la presó per denunciar la política d'excepció que duen a terme els estats espanyol i francès amb els joves compromesos així com també la necessitat de seguir treballant per l'alliberament social i nacional dels Països Catalans.

Rescat, col·lectiu de suport als presos a través d'una projecció va mostrar la feina feta durant els darrers 10 anys, d'ençà dels primers empresonaments a joves catalans. Va aprofitar també per recordar la situació de la Lola i la Marina, preses polítiques catalans, especialment la Marina que la setmana passada va ser jutjada a París.

Per la seva part, el Jona i el Gerard van aprofitar per agrair el suport rebut en els seus casos repressius, a la vegada que també van agrair a la Laura i al Diego la fermesa i valentia en la seva lluita que els ha dut a passar 9 anys segretats per l'estat espanyol lluny de familiars, amics i companys.

En acabar, l'AJLL, la CGT i el SEPC van lliurar al Diego i a Laura un ram de flors i una placa amb el lema "La vostra lluita ens fa més lliures" en homenatge al seu compromís, valentia, dignitat i fermesa i a la lluita que han dut a terme dins i fora de la presó
Mira també:
http://www.ajlleida.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat