Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Xerrada sobre els fets de maig de 1937 (Terrassa)
05 mai 2011
Aquest proper dissabte 7 de maig tindrà lloc una xerrada a les 20h sobre els fets de maig del 1937 al Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney situat al carrer Societat n4 de Terrassa.
xerrada fets de maig1.jpg
Els Fets de maig del 1937 foren els enfrontaments que succeïren entre el 4 i el 7 de maig del 1937 a Barcelona entre les forces d'ordre públic de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de milicians del PSUC, de la UGT i d'Estat Català, contra milicians de la CNT i la FAI, amb el suport del Partit Obrer d'Unificació Marxista (POUM).

Durant tota la tarda qui vulgui podrà demanar a la kafeta begudes i diversos tipus de menjar. També disposem dels últims exemplars de "La Directa" i "Diagonal".

Us hi esperem a totes!
Mira també:
http://www.kasalet.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Xerrada sobre els fets de maig de 1937 (Terrassa)
05 mai 2011
I qui en parlarà? Perquè depenent de la línia de qui en parli dirà unes coses o el contrari.
Re: Xerrada sobre els fets de maig de 1937 (Terrassa)
06 mai 2011
que parli la directa recolçant als germans Badia
Re: Xerrada sobre els fets de maig de 1937 (Terrassa)
06 mai 2011
jo crec que tractant-se d'Acció Autònoma no ens decebrà ...
Re: Xerrada sobre els fets de maig de 1937 (Terrassa)
07 mai 2011
Seguro que en esa conferencia no se dirá nada sobre el personal del castillo de Montujïc, Uno de ellos era nuestro padre. De lo que ocurrió en mayo del 1937, nunca se dijo ni se dice toda la verdad. Pero yo conozco una buena parte de la que ocultan.
El libro Homenaje a Cataluña, publicado en 1938, forma parte de la memoria de la guerra de España y es una rotunda y valiente denuncia del estalinismo y de los regímenes totalitarios, un sentimiento que cristalizará en obras posteriores como Rebelión en la granja y 1984. Pero antes Orwell escribió un artículo para la revista New English Weekly en dos entregas: «Spilling the Spanish Beans», el germen de lo que será el Homenaje..., que estaba entonces redactando. El autor muestra en este artículo su sentimiento de fraternidad con las víctimas de la represión comunista y critica la deformación de los acontecimientos que ofrecen los periódicos de izquierdas. Señala también el carácter contrarrevolucionario del comunismo español y la contradicción en la que éste cae al unirse a los capitalistas para combatir el fascismo mientras reprime a los revolucionarios. Orwell denuncia a la prensa, pero desde la prensa, y seguirá vinculado a ella toda su vida con sus trabajos para la BBC y como director literario del Herald Tribune.
Re: Xerrada sobre els fets de maig de 1937 (Terrassa)
08 mai 2011
ja falta un comunicat de jcpc o pcpc o cjc (tantas sigles x tant poca gent xD) criticant aksta xerrada
Sindicato Sindicat