Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: laboral
[COS] Crònica i fotos dels actes del 1r de maig als Països Catalans
04 mai 2011
Passem a narrar-vos el desenrotllament de les diferents mobilitzacions i actes organitzats arreu dels Països Catalans, durant aquest 1r de Maig. En els propers dies us facilitarem informació referent a la resta d’actes, mobilitzacions i convocatòries relacionades amb el 1r de Maig i contra les retallades socials i laborals, i convocades i organitzades en dies diferents al propi dia 1.
1r Maig valència 2011 1.jpg
Comarques nord-orientals (Girona):

L’acte, convocat per la COS, i els altres sindicats, la IAC i la I-CSC, ha tingut lloc davant de la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona, sota el lema "Lluitem contra les retallades dels drets socials i laborals".

Aquests han consistit en una concentració, un parlament commemoratiu i d’homenatge pels 140 anys de derrota de la Comuna de París i de l'himne La Internacional a càrrec de Xavier Díez, i la lectura del manifest unitari.

També s'hi va mostrar el suport i solidaritat amb els companys i companyes que segueixen en tancada indefinida a l'hospital Josep Trueta de Girona.

L’acte va acabar amb la cantada de La Internacional i Els Segadors.


Vallès Oriental i Baix Montseny (Granollers):

En motiu de la commemoració de l’1 de Maig al Vallès Oriental, aquest passat dissabte 30 d’abril s’organitzà una jornada reivindicativa a la plaça de l’Esglèsia de la ciutat de Granollers.

Aquesta iniciativa portada a terme pels sindicats COS i CGT, i per la Coordinadora de l’Esquerra Independentista del Vallès Oriental i el Baix Montseny i l’Assemblea per la Unitat Popular comptà amb la participació de la companyia de teatre de l’oprimit Teatrera GTO i posterior debat entorn les problemàtiques del treball o l’accés a l’habitatge i possibles accions individuals i col·lectives que podem portar a terme per fer-hi front.

Després diferents delegats sindicals d’empreses en lluita de la comarca com Derbi, Correus i un representant de l’ensenyament públic exposaren la situació de conflicte laboral en que es troben en l’actualitat, així com també exposaren les seves reivindicacions l’Assemblea d’aturats de Mollets del Vallès. Finalment el cantautor Albert Hirujo va amenitzar un vermut popular per a les desenes de persones assistents a la jornada.

Aquest acte respon al treball coordinat engegat des de fa temps per part dels moviments socials del Vallès Oriental al voltant del context de crisi del sistema capitalista en el que ens trobem immersos i per donar resposta a les agressions neoliberals en forma de retallades socials.


Barcelonès (Barcelona):
Milers de persones han pres part en la manifestació convocada a Barcelona aquest 1r de Maig a la tarda per les organitzacions i col·lectius anticapitalistes, de l'Esquerra Independentista, llibertaris, moviments socials i sindicats combatius, com la COS, IAC, CNT, etc.

La manifestació ha sortit dels Jardinets de Gràcia per passar per la zona alta de la ciutat, fins a acabar davant l'Hospital Clínic, on han denunciat les retallades socials. En passar prop dels domicilis d'Artur Mas i Fèlix Millet s'han produït enfrontaments i càrregues entre grups de manifestants i la policia, amb el resultat de 14 detinguts.

Garraf (Vilanova i la Geltrú):
Per un 1 de maig digne i combatiu! deia el manifest que es repartia els dies previs a l'1 de Maig, i durant la manifestació, a Vilanova i la Geltrú. Sota el lema Aturem les retallades socials i laborals començaven la marxa les prop de 200 persones que s'hi van sumar. Durant el seu recorregut, que enguany ha canviat per arribar fins al barri de mar, i tornar al centre, les manifestants van cridar consignes contra la reforma laboral, els acomiadaments i l'atur, o contra el rescat dels bancs amb diners públics.



Arribats a la plaça de la Vila, membres de les entitats convocants, la CGT i l'Assemblea pels Drets Socials, van llegir els seus respectius comunicats, seguits per una nota de recordatori dels diversos casos de sindicalistes represaliats o assassinats a tot el món, a càrrec de la Coordinadora Obrera Sindical - COS, i un parlament de Diego Rejón, responsable de la secció del metall de la CGT de Catalunya.

Tan durant la manifestació com en els parlaments, els col·lectius implicats van voler destacar l'origen i l'importància de l'1 de maig, com una diada a viure amb dignitat per part dels i les treballadores, i com una ocasió per reivindicar la seva lluita, en contraposició a la sardinada organitzada per Comissions Obreres. En acabat, van fer una crida a assistir a la manifestació de la tarda a Barcelona convocada pels moviments socials, alternativa a la dels sindicats majoritaris.


Sénia, Maestrat i Terres de l’Ebre (Vinaròs):
A Vinaròs enguany, els actes del 1r de Maig tornaren a estar promoguts directament per la COS, fent-se per primera vegada en molts anys, una cercavila pels carrers més cèntrics de la capital del Sénia, que va combregar una vintena de persones, fins la Plaça del 1r de Maig on es feren els parlaments.

Allà, amb al voltant ja d’un centenar de companyes i companys de la COS, de la CGT i altres entitats de Vinaròs, es feren els parlaments, a càrrec dels companys Pep Giner de la COS, i Joan Pinyana de la CGT.

En acabant, es va fer un vermut i dinar de pa-i-porta a la mateixa plaça.

La Plana (Castelló de la Plana):

Aquest 1r de Maig a la Plana es va convocar manifestació a Castelló organitzada per la CRTR - Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, de la qual forma part la COS, amb l’EIP, la CGT i altres organitzacions.

Va sortir al voltant de les 11:30 des de la plaça de la Independència, amb la mirada estupefacta dels sindicats grocs que veien com la quantitat dels nostres no diferia molt de la dels d'ells. Al voltant de 250 persones van recórrer els carrers cèntrics de Castelló amb crits contra les diverses reformes que estem patint i contra el polítics – empresaris - banquers que ens governen, acompanyats en tot moment per la música de la dolçaina i el tabal. La manifestació va finalitzar a la plaça de les Illes Columbretes on es van llegir els diversos manifestos i per suposat el de recolzament als companys represaliats.

Per finalitzar el dia, la CRTR tenia organitzat un dinar popular solidari a la mateixa plaça, amb ambientació musical, per recolzar econòmicament un company, agredit per un nazi, per a les despeses judicials.


València (l’Horta):

Enguany, en la manifestació del migdia a València, per primera vegada, la COS convocava un bloc unitari de l’esquerra independentista juntament amb les companyes i companys del SEPC.

Previ a l’inici de la manifestació, companys i companyes de la COS, repartiren milers d’exemplars del nostre manifest nacional, així com unes octavetes de denúncia del paper traïdor dels líders i burocràcies de CCOO i UGT, en forma de bitllet de 500€ amb les cares de Toxo i Méndez, als propis blocs oficials de CCOO i UGT. Així doncs, el bloc de la COS i l’EI, on s’hi sumaren més de 150 persones, tot i no haver pogut assolir la convocatòria d’un bloc unitari anticapitalista ample, va eixir entre els de la Intersindical Valenciana i la CGT.

Durant el recorregut s’hi va col·laborar i aplaudir accions de les companyes i companys del Bloc Autònom i Anticapitalista, i es va col·laborar amb els lemes que es llençaven des del bloc de la Campanya pel Tancament dels CIEs, companys i companyes que en acabar la manifestació volgueren sumar-s'hi al parlament de solidaritat amb els i les sindicalistes repressaliades arreu del món emès per la COS, i que va llegir el company Josep Villarroya, acabant l’acte polític amb la lectura del Manifest Nacional de la COS per part del company Gonçal Bravo.

Finalment unes 40 companyes i companys vam acabar la jornada amb el tradicional dinar popular (que enguany per primera vegada es va fer a l’aire lliure), organitzat per les companyes i companys de l’Ateneu Popular, on a més, poguérem gaudir d’unes quantes cantades a càrrec de companys de la COS i companyes del Fòrum per la Memòria del País Valencià.


L’Alacantí (Alacant):

Un miler de persones han participat en el 1r de Maig anticapitalista i unitari convocat a Alacant per la Plataforma de Lluita Contra les Retallades. Després de mesos de treball conjunt, per primera vegada en molt de temps les organitzacions de classe de la ciutat han convocat conjuntament aquest Primer de Maig, mantenint la dinàmica de mobilitzacions i combativitat protagonitzades per la Plataforma de Lluita des de la seua creació després de la Vaga General del 29-S. “La crisi del sistema, que la paguen els rics, i no la classe obrera”, “Contra el Pacte Social, lluita obrera i popular”, “Contra l'atur, lluita obrera”, o “Ugt i Comissions ens retallen les pensions” han estat algunes de les paraules d'ordre consignades pels centenars de militants anticapitalistes.

Darrere de la pancarta unitària que obria la marxa unitària amb el lema Contra el “pensionazo” i les retallades, la mobilització continua, s'han situat els blocs de les diferents organitzacions que treballen a la Plataforma de Lluita Contra les Retallades: Assemblea de Treballadores per la Vaga General, PCPE-CJC, l'Esquerra Independentista (Endavant i Maulets, amb el suport de la COS), CGT i Esquerra Anticapitalista. Esquerra Unida es va desmarcar de la Plataforma i va decidir secundar la manifestació convocada per CCOO, que precedia la marxa anticapitalista i que ha aplegat unes 5000 persones.

Amb aquesta mobilització, la Plataforma de Lluita Contra les Retallades conclogué les seues activitats al voltant del 1r de Maig, que havien començat el dia anterior amb una marxa que recorregué els populars barris del Tossal, Pla i Carolines i que aplegà una cinquantena de persones que repartiren milers de pamflets i informació entre els treballadors d'aquests barris.
2.jpg
valencia4.jpg
1r-Maig-alacant-2011-8.jpg
giron9.JPG
1r-Maig-barna-2011-5.jpg
Mira també:
http://sindicatcos.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=374
http://sindicatcos.cat/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat