Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat de la FAVB davant la mort de Patrícia Heras
29 abr 2011
La Favb expressa la seva indignació per la mort de Patricia Heras i exigeix una revisió del judici

Des de la FAVB volem expressar el nostre més sentit condol per la mort de Patrícia Heras, veïna de Barcelona que complia pena de presó a Wad-Ras i que es va suïcidar la nit del dimarts 27 d'abril. El suïcidi de la Patrícia representa el tràgic desenllaç d'un seguit de despropòsits que s'inicia la matinada del 4 de febrer de 2006 al carrer Sant Pere més Baix on, arran d'un incident en què resulta ferit de gravetat un agent de la guàrdia urbana, que quedà tetraplègic per l'impacte d'un objecte, són detinguts 5 joves acusats d'intent d'homicidi. En Rodrigo, en Juan i l'Alex seran detinguts al lloc dels fets i la Patrícia i l'Alfredo el matí següent a l'Hospital del Mar, on havien anat per curar-se d'un accident de bicicleta.

Malgrat no existissin proves concloents de la implicació dels cinc joves en els fets, sinó informes policials contradictoris i evidències mèdiques que qüestionaven la versió oficial, i que en el cas de la Patrícia i l'Alfredo aquests no es trobessin al lloc on va produir-se l'agressió, les pressions policials i institucionals unides al linxament mediàtic motivat per la gravetat dels fets van propiciar que el judici celebrat el gener de 2008 acabés en una sentència condemnatòria.

Recordem que aquest no és l'únic cas de joves que poden acabar a presó basant-se només en testimonis policials contradictoris i on l'Ajuntament ha participat com a acusació particular. Ara mateix, el veí de Sagrada Família Jonatan Ivorra “Jona”, detingut l'any 2006 arran d'una manifestació a l'anomenat “Forat de la Vergonya”, es troba pendent de sentència i pot acabar també empresonat. La seguretat a què aspira la ciutadania ha de basar-se en la recerca de la justícia i la veritat, i no pas en l'esperit de revenja, el càstig exemplar, davant un cec principi d'autoritat.

Des de la FAVB volem expressar la nostra preocupació per unes actuacions policials i judicials que posen en qüestió el principi de seguretat jurídica i presumpció d'innocència, exigim una revisió del cas 4 de febrer i demanem una reflexió serena als responsables polítics, agents socials i mitjans de comunicació sobre les tràgiques conseqüències d'assenyalar, acusar i empresonar sense proves concloents a cinc joves que sempre han manifestat la seva innocència i incomprensió per unes acusacions únicament fonamentades en els testimonis policials, fins al punt d'arribar en el cas de la Patrícia a treure's la vida.

Barcelona, 28 d'abril de 2011
Mira també:
http://www.favb.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de la FAVB davant la mort de Patrícia Heras
29 abr 2011
GRACIES, es bonic bore que encara hi ha molta gent amb un gran cor y un bon cervell que els permet mirar la realitat amb objectivitat, molt a pesar de la manipulacio dels mitjans.
Gracies y endavant que no es quede en un comunicat.
Re: Comunicat de la FAVB davant la mort de Patrícia Heras
29 abr 2011
Lo mismo digo que no se quede solo en un comunicado pues parece ser que las FAVB toma más por la política de amigos y control, que por los verdaderos intereses de los barrios se os ve y se os oye NADA.
Re: Comunicat de la FAVB davant la mort de Patrícia Heras
29 abr 2011
molt bon comunicat!
Sindicato Sindicat