Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral : pobles i cultures vs poder i estats
[CNT-Catalunya] Primer de Maig. Perquè la crisi és el sistema
22 abr 2011
Actes Primer de Maig CNT-Catalunya
MATÍ
10h Esmorzar
10:30-12:30h Activitats infantils. Espectacle del grup Mimulus
11:30h Recital de poesia i canta-cançons
12h Miting
13h MANIFESTACIÓ
14h Dinar: paelles vegetals i ecològica i +...
PARC DE LES TRES XEMENEIES
Av. Paral·lel/ptge La Canadenca <M> Paral·lel

TARDA
17h MANIFESTACIÓ: "...ara ens toca a nosaltres"
Bloc Llibertari
Jardinets de Gràcia <M> Diagonal
cartellmaigweb.jpg
Perquè la crisi és el sistema

    El recent nomenat president de la Generalitat, Artur Mas, en l'acte de presentació dels seus cent dies de govern, va proposar severes retallades socials i va apel·lar "AL SACRIFICI DEL POBLE CATALÀ" per a superar aquesta situació de "crisi provocada pel greu endeutament públic", justificant que en una situació com aquesta, només és possible sortir amb retallades socials i amb l'augment d'impostos que permetin pagar els interessos a bancs i caixes.

    Si fem una mica de memòria, no ens costarà gens recordar no només el multimillonari regal que recentment el govern central va fer als banquers, sinó totes les inversions en monumentals construccions i espectaculars actes megalòmans, en els quals s'han anat balafiant els diners dels impostos i propiciant les grans borses de corrupció, govern després de govern, sense que cap dels polítics, empresaris o banquers, plantegessin contenció alguna.

    Ara, el president de la Generalitat, en comptes de dirigir-se a empresaris, multinacionals i banquers, demana sacrifici al poble català pel balafiament, la corrupció i l'abús sistemàtic dels diners públics per part de corporacions i interessos privats.

    Un dels majors compromisos de qualsevol grup de govern, ha estat la política de concertació que ha prevalgut la inversió de serveis bàsics en el sistema privat, deixant el públic en condicions cada vegada més precàries i inoperants.

    En aquests moments, "els nostres governants" consideren que deuen donar el cop de gràcia que permetrà, a aquest sistema econòmic capitalista, posar-se a l'altura del model neoliberal dels Estats Units, on, qualsevol servei bàsic es deu pagar doncs, el sistema públic, ha perdut el seu caràcter universal per a passar a convertir-se en benèfic i destinat als sectors més desprotegits de la societat.

    Els processos productius de multifunció, mobilitat i de pèrdua de drets conquistats per la classe treballadora, pactats per govern i patronal conjuntament amb els sindicats majoritaris, han propiciat una precarietat laboral impressionant, augmentant alarmantment l'increment del nombre de persones parades i necessitades de subsidis per a la supervivència.

    La reforma del sistema de pensions, que perllonga els anys de vida activa de les persones i el nombre d'anys cotitzats per a rebre unes mínimes prestacions, fan que una jubilació digna resulti inassolible per a una majoria i obre la porta a una reducció de l'esperança de vida de les persones que, sense economia, sense atenció mèdica necessària, amb malalties funcionals, sense qualitat de vida, etc..., siguin les candidates principals per a les grans borses de marginació que ja es comencen a notar.

    L'augment d'impostos, la carestia de vida en general i de productes bàsics en particular, amb la retallada de serveis sanitaris i educatius indispensables, sumats a la desregularització del mercat laboral i de la especulació empresarial i bancària, anticipen el deteriorament definitiu d'aquest promès estat del benestar que mai hem conegut, d'aquí les paraules del president de la Generalitat de "SACRIFICI".

    I què significa aquest "SACRIFICI" per a un senyor tan "honorable" com creient i religiós? Només hem de llegir els passatges de la bíblia que abunden sobre això i comprovarem que, del que fonamentalment es tracta, és de sofrir prou en aquesta vida, per a arribar a el "paradís" una vegada morts.

    I si ens resistim a sofrir? La resposta a aquesta pregunta la trobarem en l'altra "bíblia", en aquest cas l'econòmica. La qual han escrit aquests "grans profetes" de les doctrines del neoliberalisme econòmic, la terra promesa del qual són els Estats Units i la seva "santa seu", la Casa Blanca. Per a les persones que es resisteixin tenen preparats els "sistemes de xoc" sobre control social i policial, i per a les més refractàries, la seva inclusió en altre enorme "sistema industrial", el penitenciari.

PERQUÈ LA CRISI ÉS EL SISTEMA,
TRENQUEM EL SEU SISTEMA

Convocatòria d'actes conjuntament amb la CNT-AIT
MATÍ
10h Esmorzar
10:30-12:30h Activitats infantils. Espectacle del grup Mimulus
11:30h Recital de poesia i canta-cançons
12h Miting
13h MANIFESTACIÓ
14h Dinar: paelles vegetals i ecològica i +...
PARC DE LES TRES XEMENEIES
Av. Paral·lel/ptge La Canadenca <M> Paral·lel

[cast]

Porque la crisis es el sistema

    El recién nombrado presidente de la Generalitat, Artur Mas, en el acto de presentación de sus cien días de gobierno, propuso severos recortes sociales y apeló "AL SACRIFICIO DEL PUEBLO CATALÁN" para superar esta situación de "crisis provocada por el grave endeudamiento público", justificando que en una situación como esta, sólo es posible salir con recortes sociales y con el aumento de impuestos que permitan pagar los intereses a bancos y cajas.

    Si hacemos un poco de memoria, no nos costará demasiado recordar no sólo el multimillonario regalo que recientemente el gobierno central hizo a los banqueros, sino todas las inversiones en monumentales construcciones y espectaculares actos megalómanos, en los que se han ido despilfarrando el dinero de los impuestos y propiciando las grandes bolsas de corrupción, gobierno tras gobierno, sin que ninguno de los políticos, empresarios o banqueros, plantearan contención alguna.

    Ahora, el presidente de la Generalitat, en vez de dirigirse a empresarios, multinacionales y banqueros, pide sacrificio al pueblo catalán por el derroche, la corrupción y el abuso sistemático del dinero público por parte de corporaciones e intereses privados.

    Uno de los mayores compromisos de cualquier grupo de gobierno, ha sido la política de concertación que ha primado la inversión de servicios básicos en el sistema privado, dejando lo público en condiciones cada vez más precarias e inoperantes.

    En estos momentos, "nuestros gobernantes" consideran que deben de dar el golpe de gracia que permitirá, a este sistema económico capitalista, ponerse a la altura del modelo neoliberal de los Estados Unidos, en donde, cualquier servicio básico se debe de pagar pues, el sistema público, ha perdido su carácter universal para pasar a convertirse en benéfico y destinado a los sectores más desprotegidos de la sociedad.

    Los procesos productivos de multifunción, movilidad y de pérdida de derechos conquistados por la clase trabajadora, pactados por gobierno y patronal conjuntamente con los sindicatos mayoritarios, han propiciado una precariedad laboral impresionante, aumentando alarmantemente el incremento del número de personas paradas y necesitadas de subsidios para la supervivencia.

    La reforma del sistema de pensiones, que prolonga los años de vida activa de las personas y el número de años cotizados para recibir unas mínimas prestaciones, hacen que una jubilación digna resulte inalcanzable para una mayoría y abre la puerta a una reducción de la esperanza de vida de las personas que, sin economía, sin atención médica necesaria, con enfermedades funcionales, sin calidad de vida, etc..., sean las candidatas principales para las grandes bolsas de marginación que ya se empiezan a notar.

    El aumento de impuestos, la carestía de vida en general y de productos básicos en particular, con el recorte de servicios sanitarios y educativos indispensables, sumados a la desregularización del mercado laboral y de la especulación empresarial y bancaria, anticipan un deterioro definitivo de ese prometido estado del bienestar que nunca hemos conocido, de ahí las palabras del presidente de la Generalitat de "SACRIFICIO".

    ¿Y qué significa ese "SACRIFICIO" para un señor tan "honorable" como creyente y religioso? Sólo tenemos que leer los pasajes de la biblia que abundan sobre esto y comprobaremos que de lo que fundamentalmente se trata es de sufrir lo suficiente en esta vida, para alcanzar el paraíso una vez muertos.

    ¿Y si nos resistimos a sufrir? La respuesta a esa pregunta la encontraremos en la otra "biblia", en este caso la económica. La que han escrito esos "grandes profetas" de las doctrinas del neoliberalismo económico, cuya tierra prometida son los Estados Unidos y su "santa sede", la Casa Blanca. Para las personas que se resistan tienen preparados los "sistemas de shock" sobre control social y policial, y para las más refractarias, su inclusión en otro enorme "sistema industrial", el penitenciario.

PORQUE LA CRISIS ES EL SISTEMA,
ROMPAMOS SU SISTEMA.

MAÑANA
10h Almuerzo
10:30-12:30h Actividades infantiles. Espectáculo del grupo Mimulus
11:30h Recital de poesia i canta-cançons
12h Miting
13h MANIFESTACIÓN
14h Comida: paellas vegetales y ecològica y +...
PARC DE LES TRES XEMENEIES
Av. Paral·lel/ptge La Canadenca <M> Paral·lel

TARDE
17h MANIFESTACIÓN: "...ara ens toca a nosaltres"
Bloque Libertario
Jardinets de Gràcia
<M> Diagonal
Mira també:
http://www.nodo50.org/cntcatalunya

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [CNT-Catalunya] Primer de Maig. Perquè la crisi és el sistema
22 abr 2011
Es una il-lusió, ho em sembla que aquest any las dos CNT's fan l'acte de primer de maig junt.

Ja era hora.

UNIÓ(sino no farem res), ACCIÓ, AUTOGESTIÓ.
Re: [CNT-Catalunya] Primer de Maig. Perquè la crisi és el sistema
22 abr 2011
no es una ilusión. Por fin van juntas. (hasta la próxima pelea)
Re: [CNT-Catalunya] Primer de Maig. Perquè la crisi és el sistema
22 abr 2011
¿y como sabes que se va a producir esta "próxima pelea"?. Menos pesimismo, por favor, y todos al Primero de Mayo conjunto y confederal !!
Re: [CNT-Catalunya] Primer de Maig. Perquè la crisi és el sistema
22 abr 2011
"Un pequeño paso para la humanidad, un gran paso para que haya una sola CNT".
Muchos ánimos para todxs lxs kompas que luchan por ello, y por acabar con este sistema.
Re: [CNT-Catalunya] Primer de Maig. Perquè la crisi és el sistema
22 abr 2011
de pas feu-ho també amb la CGT i així hi ha una gran manifestació anarcosindicalista. Val, hi ha diferències entre els dos però...realment són tantes per anar absolutament sempre per separat en quasi bé tot (al menys a BCN)?

Unió(però en serio), Acció, Autogestió!
Re: [CNT-Catalunya] Primer de Maig. Perquè la crisi és el sistema
22 abr 2011
realment la forma de lluitar de la CGT es bastant diferent de la CNT.

Manifestació anarcosindicalista=CGT(tu alucinas)

Però entre les dos CNT's no ho puc entendre.

UNIÓ, (amb els anarcosindicalistes),ACCIÓ,AUTOGESTIÓ
Re: [CNT-Catalunya] Primer de Maig. Perquè la crisi és el sistema
22 abr 2011
Dons jo quan cridava UNIÓ pensava que cridava a l'unió de la classe treballadora, a la unió dels oprimits contra opressors?
Re: [CNT-Catalunya] Primer de Maig. Perquè la crisi és el sistema
22 abr 2011
a part de que la CGT participa en les eleccions sindicals i el que comporta i la CNT-AIT no, quina és la gran diferència en la forma de lluitar?!?
Això de no lluitar i coordinar-se juntament amb la CGT per part de la CNT només perque no es considerin anarcosindicalistes és d'un purisme ridicul. Jo estic més d'accord amb el company de a sobre, totes les organitzacions anticapitalistes i moviments socials han d'actuar conjuntament i la CNT-AIT sempre va separada o quasi sempre, sobretot de la CGT i em sembla que és una manca de perspectiva i pragmatisme brutal. A mi la CNT-AIT em sembla que és dels sindicats més dignes però l'unic que trobo malament és el de quasi sempre anar separat de la resta del moviment anarquista(encara que siguin més possibilistes són anarquistes) i anticapitalista en general.
Re: [CNT-Catalunya] Primer de Maig. Perquè la crisi és el sistema
22 abr 2011
No és només el tema de les eleccions sindicals, sinó les subvencions i els alliberats. El problema no és únicament el sectarisme d'alguns de la CNT (que hi és, tot i que ara és minoritari) sinó que també els comitès de la CGT boicotegen les lluites de les seccions de CNT com a Cabravo, o les ignoren encara que tinguin força, com a flightcare. A més hi han sindicats de la CGT que semblen més el comitè del Partit Comunista que un sindicat anarcosindicalista. Ep i no estic dient que a la CNT o a la CGT,etc no hi poguin haver comunistes,independentistes, etc. El problema és quan et dominen el sindicat, buidant-lo del contingut anarcosindicalista.
Re: [CNT-Catalunya] Primer de Maig. Perquè la crisi és el sistema
23 abr 2011
La CNT-Catalunya no debería juntarse mucho con los apestosos del sindicato de CNT de Barcelona, ya que corren el riesgo de perder la credibilidad que justamente han merecido por su implicación durante estos años en las luchas de diferentes movimientos sociales. El sindicato de Medinaceli es una secta, un freno, un grupúsculo que ya no cuenta para nadie. Y ello no es porque sí, sino fruto de su continua actividad y actitud claramente en contra de postulados anarquistas serios que evolucionan, y miran más allá del autoreferencialismo, cuestionando sus quehaceres. Es positivo que vuelvan a la confederación, porque por suerte no todos los sindicatos son tan ruines como el de Barcelona, pero ojo con el precio.
Un saludo y ánimo.
Re: [CNT-Catalunya] Primer de Maig. Perquè la crisi és el sistema
23 abr 2011
A tus ordenes!
Cualquier otra cosa que se te ofrezca no tienes mas que pedirla.
Re: [CNT-Catalunya] Primer de Maig. Perquè la crisi és el sistema
23 abr 2011
por favor.. mucha gente de joaquin costa quiere la federación en la CNT-AIT, y medinaceli se lo curran.. tienen a muchos afiliados, pero muchísimos, así que menos sectarismo y menos en indymedia echando mierdas que no tienen fundamento y que no se saben muy bien con que fines van...

si estás en CNT, tanto en joaquin costa o medinaceli verás que los tiempos han cambiado y hay intentos de unión... mucha gente peleando por esta unión.. así que menos humos caperucita
Re: [CNT-Catalunya] Primer de Maig. Perquè la crisi és el sistema
23 abr 2011
és victòria de txts
Ens veiem allà
Re: [CNT-Catalunya] Primer de Maig. Perquè la crisi és el sistema
23 abr 2011
Ya ves si es una gran victoria.

Este año la FAI se iba a ir a Gerona a ver el Rayo Vallecano pero gracias a la unión para este 1 de Mayo ha decidido cancelar sus planes y acudir en masa al acto.

Así que nos vemos tod@s este 1 de Mayo: CNT's-FAI UNIDOS HASTA EL FIN.
Re: [CNT-Catalunya] Primer de Maig. Perquè la crisi és el sistema
23 abr 2011
El Sr. X confirma ante los insistentes rumores que los GAL tambien aran acto de presencia en este presente Primero de Mayo. Union, Accion y Masturbacion.
PD: Se añade la ponencia del Ex-Presidente de los Cotos de Doñana Unidos, El sr. Felipe Gonzalez.
Re: [CNT-Catalunya] Primer de Maig. Perquè la crisi és el sistema
24 abr 2011
El rayo es un equipo de mierda, solo seguido por necios perdedores y constituido por jugadores idiotas dispuestos a ser explotados por la cara! Esos "candidos" de jugadores son una plaga dentro del mundo laboral, gentuza dispuesta a trabajar sin retribución es la hace mas daño sobre los intereses de la clase trabajadora.

Viva Rumasa y Ruiz Mateos!
Re: [CNT-Catalunya] Primer de Maig. Perquè la crisi és el sistema
30 abr 2011
Ja era hora!!!!!
Sindicat