Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats
El País Valencià surt al carrer contra Camps i en favor de TV3
22 abr 2011
Més de 80.000 persones recorren els carrers de València amb el lema 'Sí a TV3, sí a la llengua, sí a la transparència' · Lluís Llach actua al final de la manifestació d'ACPV dalt d'un camió escenari pels obstacles de les autoritats
Més de vuitanta mil persones, segons Acció Cultural del País Valencià (ACPV), es van manifestar ahir a València amb el lema 'Sí a TV3, sí a la llengua, sí a la transparència', en la tradicional manifestació del 25 d'Abril, aniversari de la derrota d'Almansa de 1707. Va encapçalar la manifestació l'artista Carles Santos, dirigint una banda de música i una pancarta amb representants de la societat civil i el món de la política del País Valencià i Catalunya. L'acte final, el van protagonitzar el cantant Feliu Ventura, amb dues cançons; l'actriu Pepa López, que va llegir el manifest, i el cantant Lluís Llach, que va interpretar tres temes (vídeo) quatre anys després de la seva retirada.

Els crits en favor de les emissions de TV3 al País Valencià i en contra del govern que presideix el popular Francisco Camps van ser omnipresents en una de les manifestacions més multitudinàries d'aquests últims anys i amb gran presència de representants dels principals sindicats del País Valencià (UGT-PV, Comissions Obreres i Intersindical Valenciana), de partits polítics (Bloc Nacionalista Valencià, Iniciativa del Poble Valencià, Esquerra Unida del Poble Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià, Reagrupament del Pais Valencià i Solidaritat) i del món cultural de tots els territoris de parla catalana, com la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals.

Manifest

Al final de manifestació, als peus de les Torres de Serrans, l'actriu Pepa López va llegir un manifest en què es criticava el tancament de TV3 relacionant-lo amb la 'rancúnia antivalenciana' del govern de Camps i en la voluntat de convertir el País Valencià 'en una mala còpia de Castella' i 'una platja bruta i trista al servei de Madrid'.

El text denuncia l'obsessió pel control dels mitjans de comunicació, el silenci de veus que neguen la reverència i una televisió que 'obre la llengua del país al món amb naturalitat i rigor'. ACPV també considera que el tancament de TV3 vol distreure l'atenció dels casos de corrupció que amenacen el govern valencià. 'Ens han tancat TV3, però la tornarem a obrir', continua el manifest, i alerta que ara l'obsessió del govern Camps és tancar ACPV amb multes en una ofensiva començada fa quatre anys. El manifest recorda la resistència de l'entitat amb manifestacions, concentracions, pronunciaments institucionals i el suport de molts valencians.

'Avui hem vingut fins a aquestes torres de Serrans, obertes a la ciutat i tancades al mal d'Almansa, per dir ben alt i ben clar, en el nostre català de València, que no ens tancaran', continua el text.

Concert de Lluís Llach

El manifest es tanca recordant les paraules de Lluís Llach en el seu darrer concert, quan va criticar la situació de TV3 al País Valencià. 'Vinguts del nord i del sud, de Barcelona, Perpinyà o Mallorca, de Fraga, Eivissa o Alacant, cadascun de nosaltres assumim els mots d'en Lluís: 'El País Valencià és el meu país'. Visca el País Valencià!'

El cantant va interpretar després de Feliu Ventura tres cançons (fotos i vídeo de l'actuació). Abans, havia precisat que el concert era una 'manera concreta de militar en favor d'un dret fonamental' i que en cap cas no era una tornada a l'escenari: 'Abans de retirar-me havia manifestat que deixaria la porta oberta a tornar algun dia als escenaris. No és aquest el cas. En la defensa de quelcom que m'és tan essencial com la llibertat i la cultura, jo no torno d'enlloc perquè no m'he mogut mai del mateix lloc. Seré un més dels qui anireu a la manifestació, que en un moment determinat haurà de prendre la paraula.'

ACPV va fer saber que l'Ajuntament de València i la Diputació de València havien posat traves a l'organització del concert de Llach, al·legant dificultats tècniques. El portaveu de l'entitat, Toni Gisbert, va insistir que no n'hi hauria d'haver: 'En qualsevol ciutat governada per un ajuntament amb un mínim sentit de la cultura hauria de ser un honor que Lluís Llach hi actuara gratuïtament, després de quatre anys d'haver-se retirat.'

Camps i Mubàrak

El president d'Acció Cultural, Eliseu Climent, va comparar al final de la manifestació Camps amb Mubàrak, afirmant que l'ambient que s'havia viscut dissabte era semblant al de la plaça Tahrir del Caire, per la defensa de la 'llibertat d'expressió i de la llibertat a seques'. Climent es preguntava com era que 'un govern demòcrata nega la plaça de bous per a fer una actuació o fa actuar un cantant com Lluís Llach dalt d'un camió perquè li nega el dret a un simple entarimat'. Per Climent, Camps hauria de rectificar.

Campanya econòmica de suport a ACPV

La manifestació culmina les reivindicacions en favor de les emissions de TV3 des que el 17 de febrer ACPV es va veure obligada a tallar el senyal. L'entitat va adoptar la decisió per no poder afrontar una modificació legislativa que imposava multes de 60.000 euros quinzenals en cas de continuar emetent. Arran del tancament de les emissions de TV3 al País Valencià, s'han fet desenes de mobilitzacions i actes, una colla d'ajuntaments han aprovat sengles mocions, i hi ha hagut una potent mobilització a la xarxa.

L'entitat recorda que fa 'més de quatre anys que hi ha persecució econòmica i política del govern de Francisco Camps' contra l'entitat, des que el 2007 es va obrir el primer expedient administratiu. Per això, després de la manifestació d'ahir, ACPV continua la campanya de recollida de diners per a pagar la multa de 800.000 euros perquè, si no es paga, s'embargaran els comptes i els béns de l'entitat.
Mira també:
http://www.vilaweb.cat/noticia/3874881/20110417/pais-valencia-surt-carrer-camps-favor-tv3.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El País Valencià surt al carrer contra Camps i en favor de TV3
22 abr 2011
Aixo, Aixo!
No fem res si tanquen radios lliures, pero donem suport (inclos economic!) a TV3!!!
No importa si ens enganyen mentres ho facin en la nostra llengua!
Re: El País Valencià surt al carrer contra Camps i en favor de TV3
22 abr 2011
al "viscan les caenes"

Hi ha un proverbi xinès que diu "Quan el savi assenyala la lluna amb el dit, l'imbècil es queda mirant el dit". Bé, en aquest cas tu ets l'imbècil si no veus la trascendència i la significació de tancar TV3 al País Valencià, i a sobre ho compares amb això de les radios lliures (les quals tenen tot el meu suport i estima, no cal dir-ho).
Re: El País Valencià surt al carrer contra Camps i en favor de TV3
22 abr 2011
Fas be dient-lo, setciencies. Mai se sap! Fora propaganda dels massmierda!
Re: El País Valencià surt al carrer contra Camps i en favor de TV3
22 abr 2011
Hi va haver un temps, durant el pujolisme en què pujol es creia Catalunya ["Quetelaaaans!, han atacaaaaat Quetelunyeeeee!", cridava al balcó quan el cas Banca Catalana]. A "El Papus" [revista feta a Catalunya en castellà, de tirada d'àmbit estatal] ho van retratar molt bé, concretament el dibuixant Ferreres en portada, assentat a la falda de la Moreneta. Es creia Catalunya i l'amo de tot inclosa TV3 on sols li faltava presentar el temps. Una tv3 repleta de filiprims, fes flash i concursos de pets fes farràs... El Papus va patir un atemptat de la ultradreta, la mateixa que va pactar amb CIU el repartiment del negroci... no gaires anys més tard va tancar; sí, el Papus era una empresa privada. I TV3 també. Privada que a més no es priva de l'autobombo continu de la classe política dominant en el poder, de les seves auto-odes separades amb cortinetes del barS.A.

M'ha decebut molt el gran Carles Santos. El tenia per un autèntic outsider, lluny del gregarisme acèfal nazi-onanista.
Re: El País Valencià surt al carrer contra Camps i en favor de TV3
22 abr 2011
Volem bisbes catalans!
Vica el Barça i visca TV3!
Si aixó no es nacionalisme barato i carrincló, no se que ho pot ser...
El que no entenc es com alguna gent de l'EI, suposadament critica amb l'estabishment, fa seves aquestes lloançes que es fan d'un mitjà que diu que plou quan s'ens pixen a sobre..
Re: El País Valencià surt al carrer contra Camps i en favor de TV3
22 abr 2011
No crec k ningú de l' EI defensi tv3, les protestes són en contra del corrupte de camps i la seva retallada a la llibertat d' expresió.
Hi ha una cosa que se'n diu ser viu,i en totes revoltes, revolucions, protestes fortes ha existit aquesta picardia per part dels rebels d' aprofitar espais potser no al 100% consecuents amb les teves idees però si que un sector de gent crítica, amb una certa inteligència i emprenyada amb el govern.
Aquesta picardia es va tenir a Cuba, Venezuela, URSS, s'està tenint a Grècia, es va tenir a les ultimes protestes contra les retallades a Inglaterra, i es va tenir aquí el 29-s.
No cal marginar-se entre les 4 on hi som sempre i ensenyem-nos a la gent, establim relacions... perquè en unes futures revoltes o revolucions seran ells els paríceps i els trionfadors d'aquestes.
Re: El País Valencià surt al carrer contra Camps i en favor de TV3
22 abr 2011
Cuba Venezuela, URSS, Grècia, Inglaterra, Barcelona.........i un llarg etc..
Re: El País Valencià surt al carrer contra Camps i en favor de TV3
22 abr 2011
Per prendre el palau d'hivern va ser decisiva una tele autonomica???
Re: El País Valencià surt al carrer contra Camps i en favor de TV3
22 abr 2011
Per qué es fa publicitat de un massmierda en el indyemdia?

Tv3 es una altra televisió brosa como a3 t5 la uno...

Apart de que aquestes informacións ja tenen a Tv3 per a ferlas publiques.

Fora els massmierdas de indymedia.
Re: El País Valencià surt al carrer contra Camps i en favor de TV3
22 abr 2011
publicitat? o informació?
Fem un ús adequat del vocabulari...
Sindicat