Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Formacions per l'acompanyament internacional a Colòmbia
21 abr 2011
Aquest 30 d'abril comencen les formacions per a les persones que vulguin viatjar a Colòmbia a realitzar acompanyament internacional a organitzacions camperoles i a organitzacions de defensa dels drets humans amb IPO (Observatori Internacional de Pau).
Colòmbia pateix un conflicte polític i social des de fa vàries dècades expressió del qual és el conflicte armat entre diferents grups insurgents i l´estat colombià.

La classe política dirigent del país, les èlits del bipartidisme conservador- liberal, a més de repartir-se el poder han utilitzat tot tipus d´estratègies de terrorisme d´Estat per eliminar sistemàticament a l´oposició política i social. A la dècada dels 80 i 90 auspiciats pels EUA vandissenyar i executar l´operatiu conegut com a “Operación Baile Rojo” o­n milers de militants i càrrecs electes de la desapareguda organització política d´esquerres Unión Patriótica ( UP) va ser exterminada en el que la Cort Interamericana de drets humans ha reconegut com a genocidi polític.

En la passada dècadaamb l´arribada al poder d´ Álvaro Uribe Vélez l´estratègia de guerra contra els movimentssocials que proposen canvis estructurals, redistribució de la riquesa i models productius alternatius als existents va concretar-se amb més de 1300 falsos positius, estratègia que va consistir en presentar un civil com a insurgent caigut en combat. A més va continuar la persecució contra el moviment sindical per oposar-se a la signatura d´un tractat de lliure comerç amb Europa i EUA. Més de 500 sindicalistes assassinats per defensar als treballadors davant les agressions del capital nacional i internacional.

Indígenes, estudiants, dones, camperols, afrocolombians i sindicalistes han estat i estan en el punt de mira dels diferents governs a Colòmbia. Per això al 2005 conformen el Movimiento de Víctimas de Crímenes de Estado, MOVICE, organització àmplia i de caràcter nacional que sota les consignesveritat, justícia i reparació integral lluita per una Colòmbia més justa i solidària o­n es respectin els drets més bàsics i es busquin els culpables de milers de crims i violacions als DDHH contra el moviment social i popular.

El mateix any, 2005, un grup d´organitzacions ipersones que entenem la solidaritat com un instrument de caire polític perquè es respectin els drets socials i nacionalsdels pobles vam crear l´observatori internacional de Pau, IPO Catalunya.

IPO realitza acompanyament internacional a diferents capítols del MOVICE a Colòmbia i a organitzacions camperoles. Entenem l´acompanyament com una eina per la defensa dels DDHH i respecte al DIH en en marc del conflicte armat. Aquesta tasca no es podria realitzar sense la feina de voluntaris i brigadistes de diferents països que es desplacen a Colòmbia a l´estiu i durant l´any de manera permanent.

Per això us convidem a participar i conèixer més d´aprop la realitat del pais i la tasca d´IPO en la propera formació que farem a partir del dia 30 Abril i en diferents sessions a la casa de la solidaritat a Barcelona.

Si esteu interessats i per a més informació, poseu-vos en contacte amb secretaria ARROBA ipo.cat

IPO Catalunya
www.peaceobservatory.org
Mira també:
http://www.peaceobservatory.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat