Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Alt Urgell] Presentació de la Campanya "ORGULL JUVENIL"
19 abr 2011
Aquest divendres 22 i dissabte 23 d'Abril, l'Assemblea de Joves de l'Alt Urgell - CAJEI presenta la campanya "ORGULL JUVENIL", amb xerrades, tallers, sopars, concerts..
presentaci�.jpg
Has sentit mai ràbia del “quan siguis gran ja canviaràs”, del “jo a la teva edat també era així”, del “el jovent d’ara ho teniu massa fàcil”? Nosaltres també. D’això se’n diu “poder adult” i busca crear noves generacions de submisos i submises que aguantin el pes d’aquest sistema, que explota a una majoria en benefici d’unes poques.

La nostra resposta és organitzar-nos amb els qui pateixen la mateixa opressió per ser joves de classe treballadora, fills i filles d’una nació oprimida, esclaves del patriarcat. La nostra resposta és l’Orgull Juvenil!

Així, des de l’Assemblea de Joves de l’Alt Urgell (AJAU), iniciem una campanya que té com a objectiu principal aconseguir un posicionament conjunt de tot el moviment juvenil dels Països Catalans on es reconegui la opressió que patim com a joves. Volem que es reconegui que se’ns educa en la submissió i en la manca d’esperit crític i que s’escolti la veu de les joves.

A l’Alt Urgell, la presentació d’aquesta campanya tindrà lloc els dies 22 i 23 d’abril a la Seu d’Urgell:

22 d’abril al Centre Cívic, a les 18.00 h.

- XERRADA: Què és el poder adult? Com ens oprimeix al jovent? A càrrec de dos militants de l’AJAU – CAJEI.

- TALLER: Poder d’insubmissió al poder adult, dinàmica per aprendre a identificar el poder adult i empoderar-se davant d’aquest. A càrrec d’un militant de la CAJEI.

23 d’abril al Casal Popular (C/ Canonges núm. 9)

- A les 20.00 h: Presentació de la campanya orgull juvenil. Intervindran membres de l’AJAU i també de d’altres col·lectius juvenils de la comarca.

- A les 21.00 h: Pica-Pica.

- A les 22.00h: Concert amb SKATAPLINS

Recorda: el jovent no som el futur, som un subjecte social i polític del present i volem el lloc que ens pertoca en aquesta societat. Les joves de Grècia, Itàlia, Gran Bretanya, Portugal, Tunísia i Egipte ja han deixat ben clar que és el moment d’alçar la veu pels nostres drets. Ara venen els Països Catalans!

Empoderem-nos i enfortim el moviment juvenil!

Combatem el poder adult!

AJAU.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Alt Urgell] Presentació de la Campanya "ORGULL JUVENIL"
19 abr 2011
Quina tonteria de lema ... Poder adult ? jaja nois aquestes reminiscències del maig del 68 ja han estat superades i absorbides pel sistema, no nego l'explotació del jovent però tampoc es pot negarq ue el sistema actual fa massa pudor a "joventut" doncs deifica aquesta franja d'edat per les seves capacitats de reinvenció constant i estigmatitza a la gent gran i adulta com a fòssils incapaços de reinventar-se. Us fria bé llegir a Ricahrd Sennet...
Re: [Alt Urgell] Presentació de la Campanya "ORGULL JUVENIL"
19 abr 2011
Mare meva...
Re: [Alt Urgell] Presentació de la Campanya "ORGULL JUVENIL"
20 abr 2011
Doncs jo com a jove hem sento identificat amb aquestes frases i aquest text..
Re: [Alt Urgell] Presentació de la Campanya "ORGULL JUVENIL"
20 abr 2011
em sembla molt poc oportú el lema. La lluita contra l'adultisme no s'hauria d'enfocar amb un esperit identitari tan reduccionista. Els infants o la gent de la 3a edat pateix molt més l'adultisme que no pas els joves, aixi doncs s'hauria de fer un front comú intergeneracional, o com a mínim tenir en compte totes les persones afectades per l'adultisme.
Re: [Alt Urgell] Presentació de la Campanya "ORGULL JUVENIL"
20 abr 2011
Vaya chorrada, lo que faltaba.
La iglesia se siente oprimida por los ateos, los empresarios por los trabajadores, los extremeños por los catalanes, los okupas quieren recortar la libertad del propietario, el lobby atómico se siente oprimido por el movimiento antinuclear, y ahora los adultos oprimen a los jóvenes.
La opresión que cuenta es la que provoca la guerra de los de arriba contra los de abajo, es decir contra nosotros.
¿O de verdad te sientes más a gusto si el que te jode, en vez de uno de los hijos de Ruiz Mateos p. e., es un joven ejecutivo catalán bien trajeado?
Sindicat Terrassa