Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
>>> Multitudinària manifestació a València en la diada nacional
19 abr 2011
Desenes de milers de persones s'han sumat a la marxa més concorreguda dels últims anys. La mobilització ha estat marcada pels recents atacs a la llengua i a la llibertat d'expressió que està patint el País Valencià baix el govern del Partit Popular. També ha sigut molt present la denuncia de les retallades socials (reforma laboral, retallada de les pensions, retallades en sanitat, educació, serveis socials) que s'estan imposant en els últims mesos per part de l'estat espanyol i els governs autonòmics.

L'esquerra independentista ha participat de la mobilització amb el lema “Construïm la unitat popular construïm els Països Catalans” que feia referència a la necessitat d'articular una resposta social als atacs nacionals i socials que estan patint les classes populars arreu del país.
qué.jpg
Les organitzacions juvenils de l'esquerra independentista han obert la jornada reivindicativa amb una marxa a Llíria. La capital del Camp del Túria ha viscut una combativa manifestació convocada per la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) i Maulets La mobilització ha acabat amb un concorregut acte polític que ha servit per escenificar els avanços en la unitat d'acció dels joves independentistes que han cridat contra el capitalisme i per la llibertat dels Països Catalans.

Desenes de milers de persones clamen per les llibertats nacionals i pels drets socials

La mobilització ha estat precedida per un acte polític de l'esquerra independentista als jardins annexos a les Torres de Quart. El míting ha comptat amb parlaments d'Aina Tarrasó del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Gonçal Bravo de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), i Alexandre Ordinyana d'Endavant (OSAN). En l'acte polític els independentistes han posat emfasi en les retallades que s'estan pantint en matèria de drets socials i llibertats. Els independentistes han advertit contra la tendència recentralitzadora de l'estat espanyol en el context actual de crisi capitalista. Així els portantveus independentistes han assegurat que “en els propers anys dos projectes antagònics s'enfrontaran: les retallades nacionals o la conquesta de la independència. L'esquerra independentista lliurarà aquesta batalla perquè considerem un dret inalienable l'accés a la sobirania nacional. Això és volem poder decidir ací, i sense necessitat de demanar permís a cap poder foraster -ni a Madrid, ni a París, ni a Brussel·les-, sobre els aspectes que afecten a la població dels Països Catalans. ”

En acabant l'acte polític ha començat la manifestació nacional que ha sigut encapçalada per una banda de música composta per un centenar de membres de diferents societats d'arreu del país i que ha interpretat un ric repertori de sons de la terra entre els que destaquen les marxes mores. La pancarta inicial d'Acció Cultural del País Valencià duia com a lema Sí a TV3 i feia referència al tancament d'emissions d'aquesta cadena, l'única que emetia íntegrament en llengua pròpia al País Valencià. A la marxa s'ha adherit la immensa majoria de la societat civil valenciana que ha fet un crit unànim contra la corrupció, l'autoritarisme i pels drets lingüístics.

L'esquerra independentista ha participat de la mobilització amb el lema “Construïm la unitat popular construïm els Països Catalans” que feia referència a la necessitat d'articular una resposta social als atacs nacionals i socials que estan patint les classes populars arreu del país. El bloc de l'esquerra independentista ha congregat milers de pesones de totes les edats que no han deixat de cridar al llarg d'una marxa marcada per l'optimisme i la combativitat doncs no s'han deixat de cridar consignes per l'alliberament nacional i social dels Països Catalans. Una pancarta de pals signada per CAJEI i Maulets amb el lema "el jovent avancem cap a la unitat" ha acompanyat el bloc independentista, així com alttra d'Endavant (OSAN) que cridava a organitzar-se i lluitar per la independència i el socialisme. La manifestació ha recorregut el centre de València fins aplegar a les Torres de Serrans on hi ha hagut l'actuació musical del mític Lluís Llach.
2.jpg
27531_3_4.jpg
27531_4_5.jpg
Mira també:
http://www.endavant.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1075&Itemid=1
http://www.laccent.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=1588

This work is in the public domain
Sindicat