Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Les CUP s'extenen per Asturies
04 abr 2011
Avui es presenta Conceyu d'Unidá Popular de Xixón, com a agrupació local d'un projecte nacional asturià i de caràcter assembleari, d'esquerres i plural. Un projecte inspirat en l'èxit i l'experiència de les CUP als Països Catalans.

"Conceyu Abiertu ta estructurándose como una rede de plataformes asamblearies a nivel de conceyu, y nesta dinámica tien como referencia la esperiencia catalana de les CUP.[...]"
174618_Copia_de_logo_CUPX.jpg
Presentación del Conceyu d'Unidá Popular de Xixón-CUPX

El próximu llunes a les 12:30 h. nel Hotel Asturies presentaráse'l Conceyu d'Unidá Popular de Xixón-CUPX.

Tres dellos meses de complicada andadura, como nun podía de ser d'otra forma yá que se trataba de crear un polu ampliu y unitariu de la esquierda combativa de Xixón, constituyóse'l Conceyu d'Unidá Popular formáu por activistes sindicales (afiliadxs a distintos sindicatos combativos), sociales (del movimientu vecinal, del feminismu, ecoloxismu y memorialismu) y culturales (colectivos de cultura crítica, del asturianismu, del teatru, la música, lliteratura...), col sofitu de los comunistes de Xixón al traviés del Frente de la Izquierda, de los nacionalistes d'esquierda del Conceyu Abiertu, los anticapitalistas de IZAN y compañeros y compañeres llibertaries. Nun foi fácil. Pero enllénanos d'arguyu llograr con esfuerzu, desprendimientu y altor de mires, conxugar voluntaes d'un ampliu abanicu ideolóxicu.

El Conceyu d'Unidá Popular de Xixón naz sabiendo que ye solamente una parte d'esa amplia esquierda combativa y honesta que llucha y vive en Xixón. El CUPX quier ser un movimientu abiertu, asambleariu, de cálter sociopolítico, que pon nel centru de la so acción lluchar y movilizase contra l'espoliu de los derechos conquistaos nel últimu sieglu pol Pueblu Trabayador y qu'agora el capitalismu, na so fonda crisis sistémica, pretende arrampuñanos pa caltener la so tasa de beneficios llanzando una ofensiva ensin precedentes qu'esixe una respuesta dende tolos frentes, incluyíu l'electoral.

En Asturies conocemos dende fai más de treinta años, como carguen los capitalistes les sos crisis sobre los costazos de la xente trabayador y les clases populares. Sabémoslo pol esmantelamientu industrial sufiertu pola nuesa Tierra, empecipiáu yá nos años setenta col testil, dempués el naval, el pequeñu y medianu metal, pa siguir cola siderometalurgia, o la minería. La desapaición casi total de toos esos sectores, abasnó a la pequena empresa rellacionada, al comerciu, servicios, etc. convirtiendo n'auténticos ermos pueblos y contornes enteres. Tamién conocemos a los políticos que dende les instituciones dexáranlo ser, gobernáu de llombu de les nueses necesidaes y al dictáu de Madrid, con perfecta inutilidá, absolutu despotismu y con manifiesta corrupción, como agora vemos col casu Riopedre, que se va convertir nuna gota nel océanu sí -por casu punxérase lluz sobre la escura xestión y los destinos de los multimillonarios "fondos mineros". Tamos convencíos de que namás la capacidá de decisión sobre'l nuesu destín, de los que trabayamos y vivimos en Asturies, resolvería democráticamente tou esti desatín....

... Y en Xixón más de lo mesmo, con un gobiernu local del P$OE que dende fai más de treinta año ta engabitáu nel conceyu y col sofitu casi constante d'IX, crearon de consunu un modelu políticu clientelar a la manera del PRI mexicanu. La que foi la primer ciudá industrial asturiana, ye güei una especie de Benidorm del norte, perfectu pa la especulación urbanística y o­nde les obres faraóniques (el Muselón, la Llaboral, el metrotrén...) nun tienen otru cometíu que'l gran negociu del cementu y l'especulativu, o­nde riolen a los sos deleres los "Ovidioblancos" de vez. Proyectos basaos na ostentación y l'espilfarru, cuando non peligrosos y altamente contaminantes como la regasificadora y l'incineradora de Serín.

Con éses, el Conceyu d'Unidá Popular de Xixón da un pasu al frente presentando una candidatura a les próximes Elecciones Municipales del 22 de mayu, compuesta por lluchadores y lluchadores xixoneses que nun se resignen a aceptar el camín antipopular na que nos tienen instalaos. Vamos Llevar al Conceyu la voz indignada del pueblu trabayador xixonés.

Na mesa de presentación van tar: Cándido Carnero, Boni Ortiz, José Enrique Fernández, Javier Cubero, María Jesús Suárez y Arantxa Carcedo.

.

"Los Diez Exes programátiques de la CUPX"

1º.- Por una Conceyu más democráticu y participativu.
2º.- Contra'l clientelismo, el caciquismu y el nepotismu na alministración pública y por una llucha decidida contra la corrupción.
3º.- Por un Xixón de muyeres y homes iguales.
4º.- Por una economía social y ecológicamente sostenible al serviciu de la inmensa mayoría de la ciudadanía y non de les oligarquíes del capital.
5º.- Apostar por un sector servicios calidable, capaz de combatir el paru y garantizar a tou ciudadanu y ciudadana una prestación económica básica pa nun vivir na probeza.
6º.- Defendemos la cultura y llingua nacionales d'Asturies, empezando pola su oficialidá d'esta última, como forma de defender tamién la nuesa dignidá como pueblu.
7º.- Potenciar el sector publico municipal, que ponga fin a les privatizaciones y revierta les yá realizaes, que tenga como exe l'impulsu d'un modelu de relaciones llaborales basáu nel empléu estable y con derechos.
8º.- Vamos Defender un modelu de financiamientu municipal non basáu nes plusvalíes urbanístiques, sinón nuna fiscalidá progresiva, que combata les bolses de fraude fiscal y qu'ayude a una meyor distribución de la riqueza.
9º.- Necesidá de que Xixon sía una ciudá industrial, o­nde al par se respete'l mediu rural.
10º.- Queremos que Xixón sía una ciudá d'integración, multicultural y multirracial, o­nde nun tenga cabida nin el racismu nin la xenofobia.

"Trabaya por Xixón... Non te pares"

Conceyu d'Unidá Popular de Xixón-CUPX
Mira també:
http://www.kaosenlared.net/noticia/presentacion-conceyu-dunida-popular-xixon-cupx

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Les CUP s'extenen per Asturies
04 abr 2011
L'encert de les Candidatures d'Unitat Popular com a experiències locals d'agrupació de forces és indiscutible, fins al punt que el seu model traspassa fronteres nacionals.

En un món de l'anticapitalisme caracteritzat per la multitud de capelletes, col·lectius i organitzacions, l'avantguardisme pràctic i la por extrema a conectar amb la societat que pretesament volem transformar, les CUP hane stat les úniques capaces de sumar gent al projecte provinent de fora de l'entorn anticapitalista més conscient.

Felicitats als/les companys/es asturianes i a seguir endavant!

PS: Em consta que no és la única nació que té pensat extendre el model de la CUP al seu país...
Re: Les CUP s'extenen per Asturies
04 abr 2011
Eso esta de puta madre pero el problema es que si no es de caracter nacional no sirve no.... No todos sentimos la patria poruqe algunos estudiamos huistoria i savemos de donde vienen y nos da un poco de asquete
Re: Les CUP s'extenen per Asturies
04 abr 2011
Totalment dacord amb que la CUP ha estat capaç de conectar amb la societat que, pretesament, volia transformar. En alguns casos hi han conectat tant... que resulta impossible distingir entre la societat que, pretesament, volien canviar, i ells mateixo.
salut
Re: Les CUP s'extenen per Asturies
04 abr 2011
Això de que la CUP ha estat l'ÚNICA capaç no és cert i em sembla un menyspreu cap a altres iniciatives, no us mireu tant el melic au...
Re: Les CUP s'extenen per Asturies
04 abr 2011
"f", sí, ja sabem que alguns us fan fàstig les pàtries, les nacions, els pobles, les cultures. Total, amb la espanyola ja n'hi ha prou. Perquè insisteixen tant aquests maleits rebels i no accepten ser eliminats? quina merda de patriotes tu!

"ar", clar que sí, només t'ha faltat dir que altres volen estar tan allunyats de la realitat per transformar que acaben esdevenint autèntics agents actius en la desnacionalització dels pobles. Com anomenaries sinó a totes aquelles individualitats o col·lectius que utilitzen el castellà èr a fer difusió política en un país on hi ha una voluntat històrica manifesta del poder central d'eliminar la llengua i cultura pròpies?

"activista social", dius que no és cert, però la millor manera de rebatre-ho és posant diversos exemples, no? convindràs almenys en que és la única iniciativa que pensada aquí (i en l'actualitat, les batalletes de l'avi Pep millor guardem-les per debats de memòria històrica) ha estat un motor i exemple fins al punt de traslladar-se aquest "model català" a altres pobles (insisteixo en que Asturies no és l'únic país que segueix aquest esquema)?

ar
Re: Les CUP s'extenen per Asturies
04 abr 2011
"un", tens raó, totes estem en contra teva.
De tote manera, caldria ser una mica més crític, doncs jo no anomenaria "alternativa" a donar suport a l'ordenança cívica.
Re: Les CUP s'extenen per Asturies
04 abr 2011
"nova", ho sento però tinc per principi no contestar políticament a aquella gent que per la raó que sigui (mala comprensió lectora, mediocritat,...) et respon a coses que no s'ha dit. I es que en cap moment he dit que "tothom estigui en contra", sinó senzillament he provat de rebatre a aquelles opinions que no comparteixo.
Re: Les CUP s'extenen per Asturies
04 abr 2011
Habrá que ver los resultados.
Re: Les CUP s'extenen per Asturies
04 abr 2011
doncs a txirona aquesta supossada forca anticapitalista aglutinadora pacta amb els dretans de reagrupament i presenta de numer 3 un ecs militant de convergencia.
a mi em sembla que el que volen aglutinar són altres coses aquets. jaja
Re: Les CUP s'extenen per Asturies
19 abr 2011
grk, curiosa memòria selectiva la que et porta a oblidar que aquesta persona havia estat també detingut i torturat a les dependències de la Guardia Civil l'any 1992 (acusat de ser de Terra Lliure), i després empresonat, mentre altres ultrarevolucionaris de saló us penseu que per fer menjadors vegans ja esteu al borde de la revolució...

Aquest és el país que tenim: ninyatos creient-se els reis del mambo.
Re: Les CUP s'extenen per Asturies
19 abr 2011
recomanaria que tothom es relaxes una mica

Exemples del que diu activista social? Les CAV del Vallés on hi ha també algunes CUP pero altres candidatures d'esquerres amb una trajectoria llarga i consolidada. El COP de Ripollet o Alternativa d'esquerres per Badia (segona força per cert).

I la ultima replica no treu que el que diu grk sigui veritat i criticable, a Girona estan pactant amb una força dretana. I els que encara creiem en la lluita de classes i la tranformació revolucionaria de la societat tenim el dret de criticar-ho (en constructiu clar) i posar-se medalles de a mi m'han reprimit no hem sembla una contrareplica convincent.Les CUP son una bona eina municipalista en molts pobles i ciutats pero en altres fan una mica de tufo. Si jo fos de Girona no els votaria per exemple.

I que consti que he donat suport public a la CUP de la meva ciutat.
Re: Les CUP s'extenen per Asturies
19 abr 2011
Totalment d'acord amb "jo"... però que a determinats llocs com Girona la CUP hagi fet aquesta deriva no implica que s'hagi de posar amb dubte tot el model, només és un senyal de que ens queda molt camí per fer.
salut i revolta
Re: Les CUP s'extenen per Asturies
19 abr 2011
jo, tens un raonament lamentable (per molt que gastis un to pacificador).

En primer lloc, perquè parteixes d'una premisa INAMOVIBLE: Reagrupament Girona és una força dretana. Em pots citar quins continguts programàtics de la CUP de Girona (a la qual Reagrupament només hi dóna suport) són de dretes?¿?¿?¿? t'has parat a comparar-los amb el d'altres CUP? t'has parat a comparar-los amb el programa de desdebaix Girona mateix? si fa no fa hi ha EXACTAMENT el mateix contingut en un 90%, així que aquí hi veig dues opcions: 1) o tots aquests programes són de dretes 2) o és Reagrupament que ha acceptat un programa plenament d'esquerres i això invalida la premisa inamovible que són de dretes.

I es que alguns haurieu de conèixer i contextualitzar la realitat una mica millor: que a Reagrupament hi hagi gent menyspreable i dretana (Carretero al capdavant) no vol dir que la militància en sí ho sigui, poden ser perfectament gent que ha confiat en una mala estratègia en un moment de desorientació política. Això em recorda als tontets que acusen a la CNT de "feixista" perquè certes seccions viuen en determinades realitats socials i utilitzen més el castellà que altres.

En el fons és el mateix: un desconeixement total, agafar una premisa, convertir-la en inamovible (que parla en castellà és espanyolista, reagrupament és de dretes, etc.) i tancar-se en banda a partir d'això.
Re: Les CUP s'extenen per Asturies
19 abr 2011
.,
Reagrupament és una escissió a la dreta d'ERC i això serà així per molt que busquis la quadratura del cercle. És tan inamovible com el seu programa, que no ha canviat una coma per molt que hagin considerat oportú (oportunista) fer coalisió amb una CUP descafeinada (que, sense ser de Girona, en tinc constància)
DEmanen més control sobre la immigració, defensen l'estat d'Israel, estan a favor del copegament, proposen mesures econòmiques liberalitzadores, defensen l'energia nuclear i la seva major implantació a Catalunya i proposen la creació de bases militars americanes a Catalunya... seguim? Això no és de dretes, no és inamoviblament de dretes? Siusplau, deixar de confondre el personal.
I això que el seu candidat (tercer a les llistes de la CUP!) havia estat de convergència no ho sabia, però suposo que devia ser el típic revolucionari convergent, no? ;)
Alguns continuem pensant que l'abstenció és la millor solució.
Re: Les CUP s'extenen per Asturies
23 abr 2011
Doncs hem baso amb el que ha manifestat la seva direcció des de que es va formar reagrupament i consisteix en el que han dit per aquí dalt. No conec la dinàmica de les seves bases ni si hi han varis sectors ni res, tampoc m'interessa gaire la veritat.

Tampoc crec que els dos topics de que estas parlant siguin comparables, el SP estatal de CNT mai s'ha manifestat a favor del nacionalisme espanyol (ni de cap altre pero aixo ja es una altra historia...). Mentre que el cas de reagrupament no només son les declaracions de Carretero, el seu cap, sino tambe el seu concepte fundacional "ni dretes ni esquerres" (que acostuma a voler dir dreta pero no vol quedar malament,podriem fer una llista de quin tipus de formacions agafen aquest lema).

Acabo de llegir els comunicats de les dues formacions, sembla més aviat que la CUP s'ha trovat amb que Reagrupament li donava suport i ha decidit aprofitar-ho, es parla d'algun tipus de pacte on RxC donara suport a la CUP sense diluirs'hi.

De tota manera personalment hem fa tufillo tot plegat, potser a Girona les bases son diferents però la direcció es la que es i l'organització prové d'on prové per molt que puntualment decideixin donar suport a una candidatura indepedentista d'esquerres.
Sindicato Sindicat