Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: antifeixisme : mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
Contra el boicot a Israel i als seus ciutadans
03 abr 2011
Els sotasignats, ciutadans bascos, catalans i gallecs, que defensem el dret d'autodeterminació dels nostres respectius pobles volem, mitjançant aquest escrit, mostrar la nostra oposició a la campanya que sota el nom BDS (Boicot, Desinversió i Sancions), promou accions de tot tipus contra productes, actes o professionals de procedència israeliana en àmbits econòmics, acadèmics culturals o esportius.
Considerem que aquesta campanya, que pretén ser un instrument de pressió sobre el govern israelià perquè canviï la seva política respecte als territoris palestins, no afavoreix de cap manera aquesta finalitat, ans al contrari, creiem que és utilitzada per cometre actes discriminatoris contra ciutadans israelians que revifen l'odi contra els jueus en general.
Creiem que la creació d'un Estat palestí viable (previst en la resolució de les Nacions Unides de 1947 dividint la Palestina britànica en dos estats un jueu i un altre àrab) pot ser la solució al conflicte si comporta el reconeixement d'Israel per part dels estats àrabs; però per això considerem que el diàleg i la negociació són els instruments que hem de promoure entre les parts implicades.

Ens semblen legítimes les crítiques a les autoritats d'Israel, però no la invocació de la seva destrucció com a "solució final" al conflicte, i menys quan s'obvia que Israel és un estat democràtic, donant així curs a la infame equiparació amb el "règim de Apartheid" de l'antiga Sud-àfrica. Israel, tot i els defectes que se li puguin retreure, ha estat una referència per als pobles que aspiren a la seva sobirania, especialment així ha estat en el cas català. El fet que Pau Casals, el català més universal, sigui alhora ciutadà d'honor d'Israel així ho prova. O també el recent llibre sobre Jordi Pujol i els jueus. Per això critiquem que en nom de la llibertat dels nostres respectius pobles se solidaritzin en exclusiva amb la causa palestina i neguin a Israel el dret a una existència en pau com a llar nacional del poble jueu.

Així mateix, ens sembla una irresponsabilitat que sota l'argument de la solidaritat s'intenti importar a les nostres societats un conflicte extern i que s’interioritzi l'estigmatització dels ciutadans israelians i jueus en general que conviuen a les nostres societats. Les accions de boicot a la cultura i a l'economia israelianes i la discriminació contra persones d'aquest origen nacional, són conductes racistes i delictives que es toleren impunement a les nostres societats. Com a ciutadans que aspirem a la sobirania de les nostres respectives nacions no podem admetre el racisme antijueu que s’oculta en aquestes campanyes de boicot, i ni molt menys que contamini el futur model de societat que volem per als nostres pobles, en els quals totes les persones han de poder viure en llibertat sigui quina sigui la seva procedència nacional.

Signen aquest article:
Pilar Rahola, Josep-Lluís Carod-Rovira, Jordi Argelaguet, Ignasi Carnicer, Jaume Renyer, Alfons López-Tena, Toni Florido, Mila Miró i Jaume Nogueroles.

Iñaki Anasagasti, Jon Inarritu, Xabier Kintana, Jurgi Kintana, Mikel Itoiz, Iñaki Akerreta i Filipe Duluc.

Xoán Bernárdez Vilar, Carlos Penela, Natalia Costas Alonso, Manuel Feáns, Paco Lores Santacecilia, Cesar Pazos i Pedro Gómez-Valdés.
Mira també:
http://contraboicotaisrael.blogspot.com/
http://www.avui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/390766-contra-el-boicot-a-israel-i-als-seus-ciutadans.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Contra el boicot a Israel i als seus ciutadans
03 abr 2011
Quan israel deixi de masacrar a la població palestina podrem deixar de fer-li boicot.
Si israel bombardeja i mata a la població palestina també són responsables els seus habitants, igual que nosaltres som responsables d' atacs a libia o a l' iraq..
Ens fagi mal o no, és així..
Israel, la única democràcia de tot l'orient mitjà
03 abr 2011
Com a país independitzat del colonialisme Britànic no fa pas tant de temps, els catalans i els bascos tenim molt d'aprendre d'Israel.

La criminalització a la que la totalitat del poble d'Israel esta sotmesa, independentment del seu signe polític o les seves idees, és més propi del fanatisme que no pas d'una campanya assenyada contra un Govern d'un color en particular.

L'argument de que tota la població d'Israel és culpable del que el seu govern faci és com els terroristes islàmics van justificar la matança de dotzenes de civils espanyols que agafaven el tren per anar a treballar a Madrid, no hi diferència entre uns fanàntics i els altres.

La població d'Israel és mereix la solidaritat de qualsevol persona que cregui que no és pot jutjar a tot un poble per l'acció d'alguns i que vulgui donar suport a l'única democràcia de tot l'orient mitjà.
Re: Contra el boicot a Israel i als seus ciutadans
03 abr 2011
Democracia? saps el que és democracia? saps quin poder té i el paper d' israel al món?
Doncs no els d' atocha no en tenien cap culpa, tampoc els milers de morts civils a l' iraq..
Tampoc tene cap culpa tota la població palestina que està vivint en una puta presó, en unes condicions de merda.
Re: Contra el boicot a Israel i als seus ciutadans
03 abr 2011
Como no otro texto victimista firmado por Raola y su panda!
El día que se quiten los muros, el día que los Kibutz sean retirados de territorios históricos palestinos, el día que los ataques selectivos degen de asesinar a las miles de víctimas ciudadanas sin relación con las fuerzas de resistencia Palestinas, el día que la indiferencia del mundo no sea la facilidad para que la armada Israelí continue su GENOCIDIO, el día en que el reparto de la riqueza entre toda la población de la zona sea una realidad y no un sueño.... Tal vez ese día sea el inicio para que la comunidad judia en Israel, se empiece a ver con otros ojos.
Menuda mierda de texto, hablais de democracia cuando es la democracia JudeoIsraelita con su antiguo Netanyahu a la cabeza quien bajo el consentimiento del pueblo Israelí a generado todo este dolor!
Post como los que colgais tendrían que ser eliminados de un espacio crítico como Indymedia, no aportan nada mas que la perpetuación de la miseria de un pueblo con mas razón de existir que no la reciente Israel!

http://www.youtube.com/watch?v=_okoGzT2SRk&feature=related
Re: Contra el boicot a Israel i als seus ciutadans
03 abr 2011
Perque no obriu els ulls; la culpa de tot el que està passant a orient mitjà la té IRAN. Que passa? no ho veiue; no és ISRAEL el culpable, si no Iran que està present a SIRIA, LIBAN, GAZA , etc.... Obriu els ulls......
Re: Contra el boicot a Israel i als seus ciutadans
03 abr 2011
Si fuese verdad lo que expresáis, de que esa es la manera de pensar de los criminales integristas, y que hay que distinguir entre lo que hace un gobierno y su población, no formaríais parte de partidos políticos o defenderíais las reformas sociales y laborales que se han hecho en este y todos los países con la excusa de la crisis, y sin embargo, habéis firmado y promovido esas medidas. Son los gobiernos y sus especuladores, banqueros, empresarios y multinacionales, los responsables de la crisis y no el pueblo al que habéis enviado al paro, a la precariedad y a los recortes sociales. Mentís como bellacos de la peor especie...
El boicot a Israel y sus productos, es un boicot hacia su gobierno y sus intereses económicos y utilizáis la manipulación y la extorsión emocional más infame, para desvirtuar una campaña que pretende presionar a los estados para evitar más desolación y muerte.
Vosotros estáis del lado de los asesinos y criminales de los ejércitos de Israel y los EE.UU. y de las fuerzas de ocupación internacional. La imposición de vuestras ideas y de vuestro poder, sólo lo entendéis con la muerte de los demás. Vosotros y vuestros secuaces, deberíais de ser juzgados, como se ha hecho con tantos otros criminales, por un juzgado internacional por los crímenes contra la humanidad
Re: Contra el boicot a Israel i als seus ciutadans
04 abr 2011
El boicot a Israel com a estratègia per al compliment del Dret Internacional a Palestina

Resposta a article publicat a "El punt"

Els sotasignats som grups de la societat civil que, des de diversos punts de l’Estat espanyol, promovem el Boicot, Desinversió i Sancions (BDS) contra l’Estat d’Israel. Hem cregut oportú respondre a l’article publicat el 31/03/11 en aquest diari [1] on diversos ciutadans bascos, catalans i gallecs mostraven la seva oposició al moviment internacional pel BDS. Creiem que en el mencionat article es distorsionen tan els valors com els objectius del BDS, i ens veiem per tant en l’obligació d’explicar-los als signataris de la carta i al conjunt de la ciutadania.

Primerament volem deixar clar que el BDS és una estratègia no-violenta que no es dirigeix contra les ciutadanes i ciutadans israelians, sinó contra les institucions israelianes que promouen la violació sistemàtica dels drets fonamentals del poble palestí. També es dirigeix contra totes les organitzacions internacionals (empreses, universitats, sindicats, etc.) que es beneficien de l’ocupació israeliana o en són còmplices.

El BDS no és una estratègia racista que busqui "revifar l’odi contra els jueus". Les accions del moviment no es dirigeixen contra cap grup religiós, ètnic, nacional ni lingüístic concret, sinó contra unes polítiques governamentals que són contràries al Dret Internacional, com són la colonització, l’apartheid, i la neteja ètnica. La millor prova d’això és el suport creixent que el BDS rep entre jueus de tot el món, com són la periodista canadenca Naomi Klein, l’historiador israelià Ilan Pappe, o la filòsofa estatunidenca Judith Butler. També rep el suport d’organitzacions com Jewish Voice for Peace [2] (Estats Units), la Coalició de Dones per la Pau (Israel) i el grup israelià que promou el BDS, anomenat "Boicot des de dins" [3]. Condemnem la utilització sistemàtica de l’antisemitisme contra tota persona o organització que critica les polítiques d’Israel.

El moviment internacional pel BDS no es posiciona sobre la conveniència de la fórmula dels "dos Estats". El que ens orienta són els Drets Humans i el Dret Internacional. Tal com explica la crida que el 2005 van fer més de 170 organitzacions de la societat civil palestina [4], l’objectiu del BDS és mantenir la pressió sobre Israel fins que aquest reconegui els 3 drets fonamentals del poble palestí:

- la fi de l’ocupació i la colonització de totes les terres àrabs i el desmantellament del Mur

- el reconeixement del dret fonamental dels ciutadans àrab-palestins d’Israel a una igualtat completa

- la implementació del dret al retorn dels refugiats palestins, tal com estipula la resolució 194 de l’ONU

Com es pot veure, la crida que inspira el moviment internacional pel BDS només exigeix el compliment del Dret Internacional i el respecte als drets del poble palestí, i en cap cas parla de la "destrucció d’Israel com a solució final". Nosaltres també defensem el dret a l’autodeterminació dels pobles, tal com contempla el Dret Internacional.

Sobre la "infame comparació" que fa el moviment pel BDS entre el règim israelià i el règim d’apartheid de l’antiga Sud-Àfrica, hem de dir que aquesta té un sòlid fonament jurídic en base al que el Dret Internacional tipifica com a "crim d’apartheid" [5]. Cal dir que la definició del règim israelià com a règim d’apartheid també l’ha feta l’ex-president dels Estats Units Jimmy Carter, així com molts sud-africans que van patir aquell règim racista, entre ells el premi Nobel de la Pau Desmond Tutu. El boicot, desinversions i sancions que durant tres dècades es van aplicar amb èxit contra el règim d’apartheid sud-africà inspiren profundament el nostre moviment.

L’estratègia del BDS neix de la constatació que el diàleg i la negociació, des de la firma dels acords d’Oslo el 1993, no han portat el reconeixement dels drets fonamentals del poble palestí. La incapacitat de la comunitat internacional, la manca de voluntat israeliana i la debilitat palestina són una terrible combinació que ha abocat una negociació rere altra al fracàs. El BDS és l’estratègia més eficaç amb la que comptem les persones que desitgem una pau justa a Israel/Palestina, on siguin respectats per igual els drets dels dos pobles que hi viuen.

Signen aquest article:

Grup BDS Catalunya [6]

BDS Euskal Herria

BDS Galiza

BDS Madrid

Red Solidaria contra la ocupación de Palestina (RESCOP)

Comissió Universitària Catalana per Palestina (CUNCAP)

Plataforma para el Boicot Académico a Israel (PBAI)

Associació Catalana de Jueus i Palestins - JUNTS

http://www.nodo50.org/casc/spip.php?article919
Sindicat Terrassa