Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
4F accions d'informació i sabotatge en motiu de la inauguració de l'edifici on van passar els fets
01 abr 2011
RESPOSTA DAVANT LA INAUGURACIÓ DE L'EDIFICI DEL CARRER SANT PERE MÉS BAIX, ON VAN PASSAR ELS FETS DEL 4F

La setmana passada l'Ajuntament de Barcelona va inaugurar el Palau Alós, antic teatre "okupat" situat al carrer Sant Pere Més Baix, on van ocòrrer els fets del 4F. Aquest edifici, polit i remodelat, que ara volen convertir, entre d'altres, en un epai per a la gent jove, és testimoni de quina és la veritable cara de l'Ajuntament de Barcelona i de com funcionen realment els cossos repressius de l'Estat. És testimoni de com li intenten robar la joventut a Rodrigo Lanza, que té actualment 26 anys i va ser detingut als 21, acusat falsament de tirar una pedra que va deixar en coma a un guardia urbà la matinada del quatre de febrer del 2006. És testimoni de les pallisses que van patir a comissaria les persones detingudes. És testimoni del canvi de versió de l'Ajuntament, donat que hores després dels fets l'alcalde va dir que era un test llançat des del teatre okupat, el que havia causat la ferida al policia, i posteriorment es va canviar la versió sense explicació alguna. És testimoni de que, de les detencions d'aquella nit, només van continuar com a acusats els joves que eren sudamericans i/o amb estètica punk.
Així, el Palau Alòs també veu com Rodri, a hores d'ara, continua a la presò després d'un judici en que tot estava decidit. Un judici en el que, entre d'altres, no es van acceptar proves d'especialistes que deien que era impossible que la ferida que té al cap el policia fos feta per una pedra llançada des del carrer (lloc on estava Rodri). Veu també com, des de la junta de tractament de la presó i l'Audiència Provincial de Barcelona se li neguen a Rodri els permissos que li permetrien obtenir el tercer grau, amb l'únic argument de que és “un individu d'ideologia antisistema en general” i de que no asumeix el delicte que no ha comés.
Però l'edifici també ha vist com l'ajuntament i les autoritats judicials no aconsegueixen intentar privar la llibertat a Rodri en và. Persones solidàries i amigues de Rodri han fet accions d'informació i sabotatge durant aquesta setmana d'inauguració. L'edifici ha vist com li guarnien la façana amb pintura: dibuixos i frases escrites exigint la llibertat de Rodri, trencant amb el color gris que vol imposar l'ajuntament per a que les parets de l'edifici recuperin la normalitat després de ser testimoni d'aquesta història. També ha vist com en aquesta setmana s'han repartit centenars i centenars d'octavetes explicant el muntatge policial racista que s'ha desencadenat des de la matinada del quatre de febrer per a que les persones que pasen ara per davant de l'edifici sàpiguen de la història que l'ajuntament s'esforça per a silenciar.
I per si no hi havia suficient, aquest edifici també ha vist la resposta de l'ajuntament: posar càmeres de seguretat a tota la zona i donar ordres a la Guàrdia Urbana d'identificar a qualsevol persona que dongui mostres de suport a Rodri. Tot això no fa més que manifestar la por que té l'ajuntament de que l'edifici parli. Quant els hi molesta cada cop que aquesta història es desenterra. Els preocupa que Rodri no estigui sol, els preocupa no poder robar-li la llibertat per més que s'hi esforcin. Els preocupa també no poder treurens-la a nosaltres.
El més cínic? Durant aquesta setmana d'inauguració es repartien testos a tothom qui s'apropava.
Que ho tinguin ben clar: seguirem aquí fins que el Rodrigo torni a casa!


---------------------------------------------------------------------


RESPUESTA A LA INAUGURACIÓN DEL EDIFICIO DE LA CALLE SANT PERE MÉS BAIX, DONDE SUCEDIERON LOS HECHOS DEL 4F

La semana pasada el Ayuntamiento de Barcelona inauguró el "Palau Alós", antiguo teatro "okupado" situado en la calle Sant Pere Més Baix, donde acontecieron los hechos del 4F. Este edificio pulido y remodelado, que ahora quieren convertir, entre otras cosas, en un espacio para la gente joven, es testimonio de cuál es la verdadera cara del Ayuntamiento de Barcelona y de como funcionan realmente los cuerpos represivos del Estado.
Es testimonio de como le intentan robar la juventud a Rodrigo Lanza, que tiene actualmente 26 años y fue detenido a los 21 años, acusado falsamente de tirar una piedra que dejó en coma a un guardia urbano la madrugada del 4 de febrero del 2006. Es testimonio de las palizas que recibieron en comisaria las personas detenidas. Es testimonio del cambio de versión del Ayuntamiento, dado que horas después de los hechos el alcalde dijo que fue una maceta lanzada desde el teatro "okupado", la que había causado la herida al policía, y posteriormente la versión fue cambiada sin explicación alguna.
Es testimonio de que, de las personas detenidas aquella noche, sólo continuaron acusadas las personas sudamericanas y/o con estética punk. Así, el Palau Alós también ve como Rodrigo, a día de hoy, continúa encarcelado después de un juicio en el que todo estaba decidido. Un juicio en el que, entre otras cosas, no se aceptaron pruebas de especialistas que decían que era imposible que la herida que tenía en la cabeza el policía fuese hecha por una piedra lanzada desde la calle (lugar donde estaba Rodrigo). Ve también que desde la junta de tratamiento de la prisión y la Audiencia Provincial de Barcelona se le niegan a Rodrigo los permisos que le permiten obtener el tercer grado, con el único argumento de que es "un individuo de ideología antisistema en general" y de que no asume el delito que no ha cometido.
Pero el edificio también ha visto como el Ayuntamento y las autoridades judiciales no consiguen intentar privar la libertad de Rodrigo en vano. Personas solidarias y amigas de Rodrigo han hecho acciones de información y sabotaje durante esta semana de inaguración. El edificio ha visto como su fachada es ensuciada con pintura: dibujos y frases escritas exigiendo la libertad de Rodrigo, rompían con el color gris que quiere imponer el Ayuntamiento para que las paredes del edificio recuperen la normalidad después de ser testimonio de esta historia. También ha visto como a lo largo de esta semana se han repartido centenares y centenares de octavillas explicando el montaje policial racista que se ha desencadenado desde la madrugada del 4 de febrero para que las personas que pasen por delante del edificio se enteren de la historia que el Ayuntamiento se esfuerza en silenciar.
Y por si no fuera suficiente, este edificio ha visto también la respuesta del Ayuntamiento: instalar cámaras de seguridad en toda la zona y dar órdenes a la Guardia Urbana de identificar a cualquier persona que dé muestras de apoyo a Rodrigo. Todo esto no hace más que manifestar el miedo que tiene el ayuntamiento de que el edificio hable. Cuanto les preocupa que esta historia se desentierre, les preocupa que Rodrigo no esté solo, les preocupa no poder robarle la libertad por más que se esfuerzan. Les preocupa también no poder quitárnosla a nosotras.
¿Lo más cínico? Durante esta semana de inauguración se repartieron macetas a todas las personas que se acercaban.
Lo tenemos bien claro: ¡seguiremos aquí asta que Rodrigo vuelva a casa!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 4F accions d'informació i sabotatge en motiu de la inauguració de l'edifici on van passar els fets
04 abr 2011
http://absoluciondetenidos4f.blogspot.com/2011/04/respuesta-la-inaugurac

http://absoluciondetenidos4f.blogspot.com/
Sindicat Terrassa