Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: ecologia : laboral
Concentracio de guaites forestals a Barcelona, dissabte 26
23 mar 2011
CNT-AIT convoca una concentració pel dissabte 26 de març a les 17:00h a Barcelona, contra la resposta repressiva de la direcció de Bombers de la Generalitat a les reivindicacions laborals i de servei de Guaites Forestals.
Després del gran incendi del 1986 a l'Empordà, l'any següent la Generalitat de Catalunya engegà la campanya "Foc verd" i creà el servei de Guaites Forestals, com a professionals situades en punts estratègics del territori, preparades per a detectar des del primer instant qualsevol columna de fum, i localitzar-la amb precisió per tal de què puguin reaccionar amb eficàcia tots els serveis d'emergència. Aquesta és la manera com es prevé el creixement de qualsevol foc forestal.

L'anterior secretari general del Departament d'Interior, Joan Boada, va promoure de forma irregular i il·legítima expedients disciplinaris contra sindicalistes que segueixen reivindicant unes condicions de treball dignes i un servei de detecció de focs forestals coherent amb les persones i eficaç.

La falta de diàleg i les mesures de destrucció del servei han caracteritzat la política laboral a Bombers els darrers anys, en ocasions arribant a tenir incendis forestals impossibles sense el tancament selectiu de Punts de Guaita.

Davant el deteriorament de les condicions de treball, el desmantellament del servei a l'anterior legislatura, i la inoperància dels sindicats "majoritaris", els treballadors s'organitzen en seccions sindicals de CNT-AIT per defensar els seus drets i el mateix servei a favor de la natura i els habitants del territori.

La protesta es farà davant la seu de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS), al carrer Diputació 355 de Barcelona (cruïlla amb passeig de S.Joan).

Recordar també que, després d'acomiadar uns pocs centenars d'auxiliars de bomber forestal el 2010, amb el decret 109/2011 es preveia prescindir enguany de prop de 900 treballadors al cos de Bombers de la Generalitat, i ara el govern obre les portes a contractar-ne alguns per la campanya forestal sense concretar la quantitat.

Comunicat de premsa des de Girona, a 23 de març del 2011
Mira també:
http://www.cnt.es/guaites/
http://guaites.cnt.es/entry/87

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Concentracio de guaites forestals a Barcelona, dissabte 26
23 mar 2011
La lluita és l' únic camí!
+info
24 mar 2011
Modificat: 04:51:29
Recull d'enllaços sobre el tema:

Què és un guaita i perquè és eficaç:
https://secure.wikimedia.org/wikipedia/ca/wiki/Guaita_forestal
http://guaites.cnt.es/entry/39

Fotos de punts de guaita:
http://www.cnt.es/guaites/fotos/

Video reivindicatiu:
http://blip.tv/file/2621832

L'hort a Horta de Sant Joan
http://guaites.cnt.es/entry/52

Una mica d'història: De l'extinció i de la prevenció
http://guaites.cnt.es/entry/19

Discussió sobre un Joan Saura antiobrer:
http://guaites.cnt.es/entry/53

Comanaments morosos i violents:
http://guaites.cnt.es/entry/55

L'exèrcit contra els bombers, contra els treballadors normals:
http://guaites.cnt.es/entry/62
Re: Concentracio de guaites forestals a Barcelona, dissabte 26
24 mar 2011
Es molt discutible la ramaderia intensiva o extensiva.. precisament la ramaderia destrossa la mixtissitat del bosc, llavors ens queden boscos com els d' avui en dia on sol hi han pins on hi haurien d' haver alzines.
La política de mantindre un bisc net és errònia ja k el bosc és el bosc i no hi ha ni netedat ni bruticia, l' única bruticia som nosaltres que som els k provoquem tota la merda k ens trobem i volem anar de salvadors volen controlar algo incontrolable..
Endavant amb la lluita dels guaites!
Re: Concentracio de guaites forestals a Barcelona, dissabte 26
24 mar 2011
qe els bombers siguin només voluntaris i qe s incorporin en èpoqes de risc. ah, i qe treguin els jimnassos dels parcs de bombers perqe els jimnassos i els diners tornen marietes als bombers.
Re: Concentracio de guaites forestals a Barcelona, dissabte 26
26 mar 2011
Recordeu! 26/3/2011 a les 17:30 entre pg de gràcia i diputacií, manifestació contra les retallades socials i els polítics i sindicats traidors!
Organitza:
CGT-BCN, CNT-CATALUNYA, SOLIDARITAT OBRERA i COS!
Sindicato Sindicat