Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
El SEPC organitza un seminari sobre llengua, cultura i país
19 mar 2011
Les dues últimes setmanes de març el sindicat independentista ha organitzat un seminari reconegut amb dos crèdits de lliure elecció per reivindicar la unitat lingüística i territorial dels Països Catalans
crèdits sepc.jpg
Els pròxims dimecres i dijous de final de març se celebraran les jornades sobre llengua, cultura i país que tindran lloc a les 18:30 a la sala de juntes del segon pis del rectorat. A través d’aquestes jornades es vol donar a conèixer la realitat sociocultural dels Països Catalans, així com posar-ne de manifest la seva existència.
En aquest sentit, dimecres 23 l’historiador Abel Caldera exposarà la història de l’independentisme, i els objectius que han dut a vertebrar l’Esquerra Independentista, moviment del qual forma part el SEPC. Així mateix, el dijous 24 l’Aitor Carrera filòleg i professor de la UdL farà un repàs sobre la situació de la llengua arreu del país. Seguidament Jordi Esteban, membre de la Coordinadora d’Associacions de la Llengua, plataforma cívica que aplega centenars d’entitats per la llengua d’arreu del país, ens exposarà diferents iniciatives per promoure la llengua entre nouvinguts.
El seminari continuarà el dimecres 30 amb la ponència de Ramon Usall historiador i escriptor que parlarà sobre la nova onada de consultes del 10 d’abril i com donar continuïtat a les diferents iniciatives sobre les consultes un cop acabades. En aquest sentit també intervindrà David Carmona portaveu del SEPC que explicarà la necessitat d’un sindicat estudiantil que treballi també per l’alliberament nacional. Finalment les jornades clouran el dijous 31, aquest dia a les 17:00 hores, amb la presència del cantautor Cesk Freixas i el passi documental més enllà del mur que exposa l’experiència d’una brigada de músics catalans a Palestina de la qual en va formar part Cesk Freixas.
Totes les sessions són obertes al públic i els estudiants que ho vulguin poden inscriure’s al departament de geografia o sociologia a fi d’obtenir 2 Crèdits de Lliure elecció. Amb iniciatives com aquestes el SEPC possibilita un model formatiu diferent, creat i pensat pels mateixos estudiants sobre temàtiques poc presents als plans d’estudi que generen interès, treballant així per un model educatiu català, públic, popular i de qualitat, eixos principals del treball del sindicat.
Una vegada més doncs, el SEPC vol posar de manifest la unitat de la llengua davant agressions tant flagrants com les sentències del TS contra el model educatiu del Principat o el tancament de repetidors de TV3 al País Valencià. Així mateix, també vol posar de manifest la necessitat de seguir treballant per l’alliberament nacional en el marc territorial dels Països Catalans.

Lleida, 19 de març de 2011
Mira també:
http://www.sepc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El SEPC organitza un seminari sobre llengua, cultura i país
19 mar 2011
aqests són els culpables de qe a les universtitats catalans es donguin assignatures en anglès i no en espanyol.
les consultes per a la independència són la trampa més tonta en la qe eu caigut. per qè no es fan les consultes a l hospitalet o a ciutat badia, o a la mateixa cosmopolita barcelona?
ara per ara només teniu una possibilitat d assolir la independència: qe els mossos d esquadra facin un cop d estat a la generalitat per a anomernar-me rei de catalunya i part de l estranjer.
Re: El SEPC ja 'canta'
20 mar 2011
ein volk, ein reich... ara nomes els falta 'ein fuhrer', perque l'arturet no sembla que pugui anar massa lluny amb els seus antecedents com a noi dels recados d'en prenafeta!
Re: El SEPC organitza un seminari sobre llengua, cultura i país
20 mar 2011
A Barcelona es fa el 10 d' abril, llest.
Re: El SEPC organitza un seminari sobre llengua, cultura i país
20 mar 2011
jo m' hi cago amb les classes en anglès i en castellà.
Que no vol dir que estigui en contra de cap idioma ni en apendre'l..
Ah i que has fet tu per defensar les classes en català? o sol has criticat als que si k ho fan i manipular i trasgiversar la realitat per dir que per culpa d'aquests no es fan en español i si en angles?
Mou el cul del sofà cabron!
Re: El SEPC organitza un seminari sobre llengua, cultura i país
21 mar 2011
ca m u dius a mí, Hyu?
c'as nat a clases de català?
et cagues AMB les classes en anglès i en castellà o et cagues EN les classes en anglès i en castellà?.
si fos per mí eliminaria les classes de totes les universitats i faria només classes d FP en llengua txarnega a catalunya.
i a l escola primaria començaria a introduïr l alfabet àrab per poder entendre rètols de les botigues del raval.
si a la universitat catalana s a d introduïr una llengua internacional, el llògic és qe es comencin a fer classes en àrab enlloc de en anglès.
i no, gràcies, estic molt còmode al sofà (com saps q es un sofà? t é ben enxampat).
Re: El SEPC organitza un seminari sobre llengua, cultura i país
22 mar 2011
L'independentisme català, escorant-se cada cop mes cap a la dreta [i la ultradreta]:(
http://identitatcatalana.cat/lestat-que-volem/
Re: El SEPC organitza un seminari sobre llengua, cultura i país
22 mar 2011
u e mirat. són una colla de fantasmes. els valencians no parlen català. tenen ben clara la consciència de ser valencians.
i la llengua de ses illes, ben parlada, no s'enten sabent català.
a més ben segur q el primer en insertar la idea d un exèrcit català vaig ser jo mateix.
però un exèrcit català no vol dir ultradreta. un exèrcit pot ser comunista, socialista, republicà, monàrqic,,,

no i aurà independència per catalunya. els catalans només volen diners i, es clar, els bancs i les caixes no volen fronteres.
Sindicat