Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal
Pels drets socials i els serveis públics: no a la retallada en despesa sanitària !
18 mar 2011
No a la privatització de la sanitat ! Repartim el treball i la riquesa !

Una vegada més les administracions a tots nivells pretenen sortir de la crisi econòmica desmantellant i retallant tota mena de serveis públics, demostrant de nou que estan al servei dels interessos privats dels grans capitals i no de les treballadores.
bannersanitat.gif
167598_logo1.jpg
Comunicat d'Endavant (OSAN) No a la retallada en despesa sanitàira.

La darrera d'aquestes agressions és el pla de retallades en despesa sanitària proposat darrerament pel nou govern de CiU a la Comunitat Autònoma de Catalunya, presentada per un Conseller de Sanitat que ha estat director de la Patronal d'empreses sanitàries privades i vocal de la patronal catalana Foment del Treball.
Aquesta vegada han presentat un pla de retallades que pretén reduir el pressupost en sanitat en un 10% al Principat, i tot i que aquesta presentació s'acompanyi amb una falsa retòrica que parla de “sostenibilitat” o “viabilitat” del sistema sanitari públic, el que s'hi amaga al darrera és una dura campanya de desprestigi dels serveis públics i un procés irreversible de degradació i conversió cap al model de sanitat privada. És a dir, s'està responent a una lògica neoliberal molt senzilla: desprestigiar i degradar el servei públic per potenciar-ne el privat, fent augmentar els beneficis d'uns pocs a costa de la qualitat de vida de les classes populars.

De fet, la política de desmantellament de la sanitat pública que incorpora aquest pla no ve de nou. Cal tenir en compte que en els últims 20 anys hi ha hagut un progressiu desplaçament de la despesa sanitària cap al sector privat/concertat, i que actualment ens trobem entorn del 40% dels desviaments, essent ja l'ICS una empresa pública amb drets privats. Ara bé, amb aquest pla de retallades la situació pot agreujar-se encara més, ja que amb la reducció del 10% pressupost en sanitat, s'obre la porta a centenars d'acomiadaments de treballadores del sector (que pot arribar a ser entorn del 5% de l'actual plantilla), una major reducció salarial d'aquestes treballadores, la venda d'immobles i la subcontractació de molts serveis. Això comportarà l'allargament de les llistes d'espera, l'increment de la saturació d'alguns tractaments i la possible reducció de la qualitat. Finalment, tot i que de moment s'hagi negat de part de la conselleria, s'ha engegat una campanya cap a la opinió pública per posar sobre la taula el copagament, que comportaria un pas més en les retallades dels drets de la població.

Paral•lelament, és molt significatiu com en un moment en que totes les administracions es lamenten de tenir tan poc pressupost, es manté la política de desgravació fiscal per tenir una mútua privada, promocionant-ne així la seva contractació.

Davant d'aquesta retallada, la classe treballadora ha de defensar un cop més un servei de qualitat, íntegrament públic i situat fora de la lògica del mercat capitalista. Hem de defensar uns serveis públics com a patrimoni de la classe treballadora i com a eina de repartiment de la riquesa. Per aquest motiu, des d'Endavant OSAN animem a organitzar-nos arreu del territori en les plataformes per la defensa dels drets socials i, molt especialment, en defensa de la sanitat pública. Només amb la lluita unitària pels drets socials i contra les retallades podrem avançar en la construcció d'un model diferent de serveis públics, un model que no estigui basat en l'obtenció d'interessos privats sinó en el repartiment del treball i la riquesa.

Pels drets socials i els serveis públics: no a la retallada en despesa sanitària! No a la privatització de la sanitat !

Repartim el treball i la riquesa !



Endavant (OSAN)
Març de 2011 Països Catalans
Mira també:
http://www.endavant.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1041&Itemid=1
http://www.endavant.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Pels drets socials i els serveis públics: no a la retallada en despesa sanitària !
19 mar 2011
diguem no a la despesa sanitària qe els únics qe necessiten medicaments són els vells però només per cuestions psicològiqes.
els qe sou vegans o vejetarians o fruitarians estareu en contra dels medicaments i pertant en contra de la despesa sanitària. els carnívors sou uns malalts mentals i per això necessiteu despesa sanitària.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more