Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : educació i societat : pobles i cultures vs poder i estats
>> Comunicat del SEPC de suport als estudiants laicistes detinguts a Madrid
18 mar 2011
Avui, divendres 18 de març, al matí agents de la Brigada d'Informació de la policia nacional espanyola han detingut a 4 estudiants de la Universidad Complutense de Madrid (UCM) acusats de participar en un acte de protesta contra la presència d'una capella al campus de Somosaguas de la UCM. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) vol mostrar el seu suport als estudiants detinguts i anima a continuar la lluita per una universitat pública i plenament laica.
El passat 10 de març una cinquantena d'estudiants van participar en una protesta pacífica, convocada per les associacions estudiantils d'esquerres Contrapoder i RQTR, que tenia l'objectiu denunciar les activitats confessionals dins del recinte d'una universitat pública.

Després d'aquesta acció, que va consistir en una performance dins de la capella del campus de Somosaguas de la Universidad Complutense de Madrid (UCM), es va iniciar per part de diversos sectors de l'extrema dreta ultracatòlica i espanyolista una ofensiva de criminalització contra els estudiants d'esquerres de la UCM. Criminalització que ha comportat que una organització ultra hagi presentat una denúncia contra Contrapoder i que avui la Brigada d'Informació de la Policia Nacional hagi detingut a 4 estudiants.

Davant d'aquests fets, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans volem manifestar:

1. El nostre ple suport als estudiants detinguts
per lluitar per una universitat pública i laica.
2. El nostre recolzament més absolut a les associacions estudiantils Contrapoder i RQTR que lluiten dia a dia des les aules de la UCM per una universitat pública i de qualitat.
3. Que el missatge conservador i retrògrad de l'església no té cabuda en una universitat pública, i, per això, és inacceptable la presència de capelles en els espais universitaris.

Finalment, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans exigim:

* L'alliberament immediat dels estudiants detinguts
aquest matí a Madrid.
* La fi de la criminalització de les associacions A.U Contrapoder i RQTR i dels estudiants que lluiten per una universitat pública, de qualitat i plenament laica.
* El tancament de totes les capelles que actualment resten instal·lades en algunes universitats públiques.


Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Barcelona, 18 de març de 2011
Mira també:
http://www.sepc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >> Comunicat del SEPC de suport als estudiants laicistes detinguts a Madrid
18 mar 2011
si la religió fos un marcador diferencial català davant espanya com ho és la llengua m'agradaria veure-us indepes com plantejarieu el tema.
Re: >> Comunicat del SEPC de suport als estudiants laicistes detinguts a Madrid
19 mar 2011
Doncs probablement hi hauria de tot...
No se quina mania teniu de generalitzar i tractar tots els indepes com uns burgesos, capitalistes i merda per l' estil...
Ja n'apendrem algun dia a respectar el treball dels companys on tu mateixa comparteixes lluita i espais...
Sindicat Terrassa