Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Concentració pel tancament de les nuclears i en suport al poble japonès
18 mar 2011
Fukushima som tots,Nuclears Mai Més!
Per un canvi de model energètic
nonuke_girona.jpg
Les organitzacions que signem aquest manifest convoquem la ciutadania a la plaça del Vi de Girona el proper divendres 18 de març per manifestar el nostre sentit condol amb el poble japonès pels milers de víctimes i per la gran catàstrofe que ha suposat per al seu país el terratrèmol i el tsunami del passat 11 de març i que ha provocat una alerta nuclear que ha afectat les plantes atòmiques de Fukushima, Onagawa i Tokai, la qual és la pitjor catàstrofe nuclear des de l’accident de Txernòbil.


Un cop més el desastre nuclear al Japó mostra d'una manera dràstica, com de perillosa és l'energia nuclear. Tot i la suposada seguretat d’aquesta, la realitat dels fets és una altra: l’accident de Three Mile Island (1979), de Txernòbil (1987), de Tokaimura (1999) i ara Fukushima (2011), demostren la inviabilitat d’aquest model energètic. Casa nostra no és una excepció, a l'octubre de 1989, va tenir lloc l'accident de la central nuclear de Vandellòs I, que va donar lloc al tancament definitiu d’aquesta instal·lació. La resta de centrals operatives pateixen habitualment nombrosos incidents i aturades no programades, fins al punt que els gestors d’Ascó 2, van posar en perill a un grup d'escolars i al conjunt de la població al realitzar una excursió per les instal·lacions malgrat existir una fuita radioactiva.

El govern Zapatero, amb el suport de la UE i dels governs autonòmics, ha incomplert de manera flagrant el seu compromís electoral d’elaborar el calendari de tancament de les centrals nuclears. És més, pretén construir un cementiri nuclear, anomenat eufemísticament Magatzem Temporal Centralitzat, que suposarà la circulació de residus radioactius per tot el territori i el vist-i-plau per allargar la vida de les centrals nuclears existents, amb el conseqüent perill per a la salut dels ciutadans. En aquest context, i afegint la seva relació amb l’ús militar, l’expoli del Sud, l’extracció de l’urani en pèssimes condicions socials, laborals i ambientals als països empobrits, els grans impactes ambientals, els greus perills i la generació de milers de tones de residus d’alta activitat pels quals no existeix cap solució, l'energia nuclear no pot tenir un paper eficaç i significatiu en la producció energètica.

Per tot això exigim:

1.
El tancament urgent de les centrals nuclears.
2.
La revisió de la fiscalitat sobre el consum energètic de manera que les externalitats ambientals s'integrin en el cost final de l'energia. Així mateix, que s'estableixi una responsabilitat civil il·limitada als propietaris de les centrals nuclears en el nou marc legislatiu que es debat aquests dies.
3.
La implantació d’energies renovables, la generació descentralitzada, i restringir la implantació de noves centrals de producció d'energia no renovables.
4.
La paralització immediata de la MAT.
5.
L’aplicació de mesures d’estalvi i eficiència energètica.
6.
La necessitat d'avançar cap a un nou model social i econòmic que superi el paradigma del creixement il·limitat del PIB i que suposi una ruptura democràtica amb les tesis neoliberals.
7.
Un posicionament contundent de les administracions dels Països Catalans en contra de l'energia nuclear i per un nou model energètic, basat el 100% en energies renovables.

Associació de Naturalistes de Girona, Iaeden, Salvem l'Empordà, Plataforma No a la MAT, Nordest Decreix, Assemblea AntiMat de Girona, Lluita internacionalista, CUP, C.S. La Màquia, CGT Girona, Maulets, Cooperativa de consum Olidecoop, Casal independentista El Forn, Coordinadora d'ONG's Solidaries, COS, Cooperativa de productes ecològics El Rebost, SEPC
Mira també:
http://www.kankolmotxirona.blogspot.com
http://www.lamaquiagirona.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentració pel tancament de les nuclears i en suport al poble japonès
18 mar 2011
d'aqui a una estona penjarem un link de video de la concentració d'ahir 17 de març a pl. st. jaume, molt molt canyero per part de veterans antinuclears¡¡ denunciant a la nucleocracia i al silinciament i manipulació de tots els mitjans de comunicació, inclos la demanda de dimissió a la directora de TV3
Re: Concentració pel tancament de les nuclears i en suport al poble japonès
18 mar 2011
Vídeo parlant veterans antinuclears denuciant el bloqueig mediàtic brutal i contra la nucleocracial!!! reenvial's
video 16min:
http://blip.tv/file/4902023
clip de l'anterior d'1min.
http://blip.tv/file/4901917
realitzat per
http://okupemlesones.org/
mes links sobre nuclears i japo:
http://www.energiasostenible.org/sec.asp?id_link=188&id_up=55
Re: Concentració pel tancament de les nuclears i en suport al poble japonès
19 mar 2011
patètic i penós. el "veterà" parlava com un mossèn. d on surten aqests pallassos? d una màqina del temps?
m enrecordo fa pocs anys a sabadell qe es van manifestar els "veterans" de mili-kk demanant la fi del servei militar obligatori quan ja feia anys qe s avia eliminat.
més ridícul no poden fer. semblen titelles tretes del "baúl de los recuerdos".
nuclears no. hippies tarats per la maria de fa trenta anys, tampoc.
Re: Concentració pel tancament de les nuclears i en suport al poble japonès
19 mar 2011
crec que anomenar tarat a l' Antoni Lloret o algun altre que surt al video demostra la teva ignorància i inconciència..
Sindicato Sindicat