Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia : sanitat
17 Març: ALERTA NUCLEAR. Mobilitzacions en solidaritat amb el poble del Japó i contra la energía nuclear‏
17 mar 2011
Totes les convocatories a la Península Ibèrica per avui dijous 17 de març
nuclears-no-gracies.jpg
Albacete. Avenida de España, número 7. Jueves 17 de Marzo a las 20.00h

Alicante. Plaza de la Muntanyeta Jueves 17 de marzo de 2011 a las 19:30

Almería. Puerta Purchena Jueves 17 de marzo de 2011 a las 20:00.

Badajoz. DÍA: Jueves 17 de marzo de 2011 HORA: 19:00 Lugar: Plaza de España.

Barcelona. A les 18.30 a la plaça Sant Jaume, a les 17.00 al consulat de Japó (davant Illa Diagonal)

Bilbao. Plaza del teatro Arriaga Jueves 17 marzo a las 19,30h

Burgos. Jueves 17 a las 20 horas en la plaza del Cid en Burgos.

Cáceres. Plaza San Juan Jueves 17 de marzo de 2011 a las 19,00.

Cádiz. Jueves 17 Plaza de San Juan de Dios (Plaza del Ayuntamiento)

Ciudad Real. Puerta de la Biblioteca general de la UCLM (Ciudad Real) ueves 17 de marzo de 2011 a las 18:15.

Córdoba. DÍA: Jueves 17 de marzo de 2011 HORA: 20:00 Lugar: Plaza de las Tendillas.

Cuenca. Concentración: Plaza De España (Cuenca) Día: Jueves 17 De Marzo, A Las 20:00 H

Ferrol.. jueves, 17 de marzo · 19:00 - 20:30 Lugar Fronte o Edificio Administrativo da Xunta de Galiza en Ferrol.

Gijón. Plaza Mayor de Gijón Jueves 17 de marzo de 2011 a las 19:00

Guadalajara. DÍA: Jueves 17 de marzo de 2011 HORA: 18:30 Lugar: Plaza de Santo Domingo.

La Palma. 17 de marzo de 2011, a las 19 horas, en La Plaza de España y Ayuntamiento de Santa Cruz

León. DÍA: Jueves 17 de marzo de 2011 HORA: 19:30 Lugar: Frente a Botines.

Lisboa: 5ª feira, 17/03/2011, 18h00 - Embaixada Japão (Av. Liberdade, 245) - 18h00 - Embaixada Espanha (R. Salitre, 1) - 19h00.

Logroño. Puente de piedra Jueves 17 de marzo a las 19,00.

Madrid. Plaza del sol Jueves 17 marzo a las 19,30h.

Málaga. c/ Larios (zona sur junto a Plaza de la Marina) el jueves 17 de marzo a las 19:00 horas..

Mérida. Plaza España Jueves 17 marzo a las 19,00h

Murcia. Plaza de la Fuentsanta Desde la Plaza de la Fuensanta hasta la Plaza del Cardenal Belluga

Navalmoral de la Mata. Plaza de España Jueves 17 de marzo a las 19,00h.

Pamplona. EGUNA: martxoak 17, ortzegunarekin ORDUA: 19:30 TOKIA: Iruñeko Mercaderes karrika > DÍA: 17 de marzo, jueves HORA: 19:30 LUGAR: calle Mercaderes de Pamplona

Plasencia. DÍA: Jueves 17 de marzo de 2011 HORA: 19:00 Lugar: Plaza de España.

Salamanca. Jueves 17 de marzo de 2011 a las 20:00h en la Pza San Boal (Centro Hispano Japonés).

Sevilla. Alameda de Hércules, Sevilla Frente a centro cívico las sirenas Jueves 17 de marzo a las 20,00.

Toledo. Plaza Zocover Jueves 17 marzo a las 19,30h.

València. Plaça del Temple Dijous 17 de març, a les 19.30

Valladolid. Plaza Mayor, Valladolid Jueves 17 marzo a las 18,00h.

Villanueva de la Vera. Plaza del ayuntamiento Jueves 17 de marzo a las 19,00h.
_______________________________

El accidente de Fukushima marca un antes y un después en la seguridad nuclear

16 de marzo de 2011

En más de 20 ciudades españolas, Ecologistas en Acción ha convocado para mañana jueves, 17 de marzo, actos en solidaridad con el pueblo japonés y de rechazo a la energía nuclear.

En Fukushima Daichii se ha producido el segundo accidente más grave de la historia nuclear mundial, tras el de Chernobil. Para Ecologistas en Acción se trata de un Nivel 6 en la Escala INES de sucesos nucleares, el nivel máximo es 7, con una situación grave, especialmente del reactor número dos y un escape de sustancias radiactivas. Ecologistas en Acción reclama el cierre escalonado de las centrales nucleares empezando por la de Garoña (Burgos).

En estos momentos están dañados los seis reactores en Fukushima I, incluso los que estaban detenidos en el momento del terremoto. La situación más crítica es la del reactor número dos en que la explosión dañó la contención y el combustible ha quedado desnudo. Además se han retirado las cubiertas exteriores de los reactores 5 y 6 para evitar nuevas explosiones, lo que hace aumentar la radiactividad ambiental. Por otra parte, se ignora cual es la situación de las piscinas de combustible gastado, aunque todo indica que la piscina del reactor número cuatro ha sufrido daños. Esto añade un punto de peligrosidad porque en las piscinas están los residuos de alta actividad de la central y el agua que contienen está contaminada.

No se puede sostener que las centrales japonesas hayan aguantado bien el terremoto y el tsunami, dada la situación crítica en que se encuentran y dada la fuga radiactiva que ya se ha detectado a cientos de km. de la central de Fukushima. Por ello fue necesario evacuar a todos los trabajadores que luchaban contra el accidente.
Para Ecologistas en Acción, los sucesos de Fuskushima ponen de manifiesto el riesgo inherente del uso de la energía nuclear y aconsejan el abandono de esta fuente de energía. Aunque estos hechos sean improbables, acaban por producirse.

Las centrales nucleares españolas no están exentas de problemas que nos someten a riesgos inadmisibles. Las situaciones que pueden dar lugar a un accidente, llevando a la central fuera de sus parámetros de diseño pueden ser improbables, pero finalmente pueden suceder. Por más que se intente perfeccionar la seguridad, siempre pueden aparecer imprevistos con los que no se contaba y que pudieran dar lugar a accidentes graves.

La central nuclear de Garoña (Burgos) es muy similar al reactor número de una de Fukushima I, pero con muchos más problemas de seguridad. Por tanto lo más razonable sería proceder al cierre de la central y no prolongar su vida hasta 2013.
La central nuclear de Cofrentes es, al igual que la de Garoña, de agua en ebullición, lo que las hace especialmente vulnerables ante sucesos externos a la central. En este tipo de centrales las tuberías de refrigeración del circuito primario, cargadas de vapor radiactivo, salen de la contención y recorren todo el recinto de a central. Un suceso que afecte los edificios exteriores y rompa esas tuberías daría lugar a un sucesos similar al sufrido por los reactores japoneses. Además, el embalse de Alarcón, situado aguas arriba de la central, no soportaría el terremoto máximo que puede ocurrir en la zona. En caso, improbable, de que se produjera ese terremoto, las aguas inundarían la central agravando aún más los efectos de la rotura de la presa.

La central nuclear de Almaraz I y II (Cáceres) tiene un sistema de refrigeración basado en la parte externa del embalse de Arrocampo, que tampoco está licenciado para tener resistencia a seísmos. Por esto mismo se construyeron unos sistema de irrigación que bajaran el agua de la parte que sí está licenciada sísmicamente.
Si se produjera un terremoto que rompiera el embalse, la central tampoco tendría garantizada la capacidad para evacuar el calor residual del reactor.

La central nuclear de Ascó I y II (Tarragona) está situada sobre una zona de arcillas expansivas que llegana desplazarse unos 10 cm al año, dependiendo de las lluvias. Esta situación obliga a una constante vigilancia de estas margas por parte del CSN.

Y la central nuclear de Trillo (Guadalajara) está situada no lejos de Escopete, donde se produjo un terremoto de grado 4,2 en 2007. Aunque el terremoto fue de baja intensidad, hay que tener en cuenta que los sismólogos no esperaban que se produjera en la zona de La Alcarria, que no se consideraba sísmicamente activa.

Como se ve, muchas de las nucleares españolas tienen un situación de riesgo potencial, por lo que lo más sensato sería proceder al cierre escalonado, con el objetivo de prescindir de la energía nuclear en el horizonte de 2020.

Por todo esto y en solidaridad con las víctimas del terremoto, Ecologistas en Acción ha convocado el jueves 17 de marzo, un día de acción en solidaridad con el pueblo de Japón y por el abandono de la energía nuclear.

Ecologistes en Acció.
Mira també:
http://www.ecologistasenaccion.org/article20037.html

This work is in the public domain

Comentaris

BARCELONA: Manifest unitari de convocatòria en senyal de condol amb el Japó i per una transició energètica sense nuclears ni energies fòssils
17 mar 2011
BARCELONA
Mostra de condol: 17:00 h. Consulat del Japó a Barcelona Av. Diagonal 640. Edifici Caja Madrid.

CONCENTRACIÓ: 18.30 h. Govern de la GeneralitaT. Pl. de Sant Jaume de Barcelona

Manifest unitari de convocatòria en senyal de condol amb el Japó i per una transició energètica sense nuclears ni energies fòssils

Barcelona, 17 de març 2011, 18.30 h Plaça St Jaume



Les organitzacions que signem aquest manifest convoquem la ciutadania a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per al proper dijous 17 de març per manifestar el nostre sentit condol amb el poble japonès per els milers de víctimes i per la gran catàstrofe que ha suposat per al seu país el terratrèmol i el tsunami del passat 11 de març i que ha provocat una alerta nuclear que ha afectat les plantes atòmiques de Fukushima, Onagawa i Tokai, la qual és la pitjor catàstrofe nuclear des de l’accident de Txernòbil.



A hores d’ara, la situació a la central nuclear de Fukushima I, la més afectada de totes, està fora de control després d’haver fallat els sistemes de refrigeració i que s’hagin originat diverses explosions i incendis en quatre reactors, els quals han llençat a l’exterior núvols radioactius, a més d’un km d’alçada, als quals se sumen les emissions controlades de gasos radioactius pel venteig de la contenció. Segons les dades de l’Agència Internacional de l’Energia Atòmica, les medicions de radioactivitat estan 10 vegades per sobre de la dosi que una persona pot absorvir sense risc per a la seva salut. Aquestes explosions han afectat els mecanismes de contenció i alhora existeix l’amenaça latent que es fussionin els reactors i, per tot plegat, que s’alliberi més radioactivitat a l’exterior.



Dels sis reactors en actiu de la central de Fukushima, el núm. 1, el més antic, més afectat i primer en patir la fusió del nucli és idèntic al reactor de la central nuclear de Sta Maria de Garoña, a Burgos, tant pel que fa a la seva estructura interna com al seu edifici de contenció. De fet varen construir-se i inaugurar-se amb mesos de diferència, i a totes dues els reguladors els van donar l’opció de funcionar més enllà dels 40 anys reglamentaris. El govern de Zapatero ha incomplert de manera flagrant el seu compromís electoral d’elaborar el calendari de tancament de les centrals nuclears. És més, el seu “Ministro de Industria”, amb la complicitat de l’alcalde d’Ascó, pretén construir un cementiri nuclear, anomenat eufemísticament Magatzem Temporal Centralitzat, que permeti fer veure que s’ha solucionat el problema dels residus, i s’ha plegat de bon grat a les pressions de CiU, PNV i el PP per no posar límit de cap tipus a la vida útil de les centrals. Dues perilloses cares de la mateixa aposta per mantenir el status quo nuclear i el benefici de les elèctriques.



Davant d’una catàstrofe d’aquesta magnitud, volem recordar l’enorme risc que suposa la producció d’electricitat mitjançant l’energia nuclear, ja que es tracta d’una tecnologia intrínsecament perillosa i que genera elements radioactius en tot el seu cicle, contribuint a incrementar els nivells de radioactivitat i radiotoxicitat a la biosfera.



El tancament progressiu de les centrals nuclears ha de ser un objectiu fonamental de la nostra actual societat. La seva relació amb l’ús militar; l’expoli del Sud, amb l’extracció de l’urani en pèssimes condicions socials, laborals i ambientals als països empobrits; els grans impactes ambientals; els perills malauradament i recent demostrats, i la generació de milers de tonelades de residus d’alta activitat pels que no existeix solució alguna són raons suficients per tancarurgentment les centrals nuclears. D’altra banda, l’ús de carbó, gas i petroli són els principals causants de l’escalfament global. Canvi climàtic que tothom en la seva vida quotidiana, dia a dia, estació a estació, percep.



Per tot plegat, és imprescindible que les polítiques energètiques dels nostres governs fomentin una important i ràpida retallada, del consum d’energia i d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. Cal que els governs estatals i autonòmics apostin per un canvi de model energètic, on la energia es generi mitjançant fonts 100% netes i renovables. Cal, per tant, que aquests mateixes administracions fomentin la producció energètica mitjançant energies renovables diversificades i distribuïdes.



A hores d’ara, i a benefici de les empreses propietàries, no s’internalitzen els costos de construcció, desmantellament, manteniment, seguretat i gestió dels residus, i s’ha limitat a la ridícula xifra de 1200 milions d’euros, com a màxim, la seva responsabilitat civil. Aquesta catàstrofe ha demostrat que el manteniment de la producció nuclear només beneficia als qui sense escrúpols posen en perill la vida de tothom.



Cal un nou marc legislatiu on la tramitació del “Proyecto de Ley sobre responsabilidad civil por daños nucleares o producidos por materiales radioactivos” que té lloc aquests dies en el “Congreso de los Diputados” estableixi una responsabilitat civil il·limitada als propietaris de les centrals nuclears. Així mateix és urgent aprofondir en el procés de controls democràtic del Consejo de Seguridad Nuclear, per tal que deixi enrere la seva actitud convinnent amb la indústria que ha de regular i vigilar.



Ecologistes en Acció de Catalunya, REPSOL Mata, Entrepobles, Xarxa de l’Observatori del Deute en la Globalització, Recerca i Decreixement, Entesa del Decreixement, Jóvens de les Terres de l'Ebre, Col·lectiu Anticementeri Nuclear de Barcelona, Attac-Acordem, Greenpeace, Funcació Terra, Fundació Nou Horitzons, Enginyeria sense Fronteres, Joves de les Terres de l’Ebre, AVV Can Ricart Ricart, WWF Barcelona, DEPANA, Grup de Científics i Tècnics per un Futur No Nuclear, ADENC
Re: 17 Març: ALERTA NUCLEAR. Mobilitzacions en solidaritat amb el poble del Japó i contra la energía nuclear‏
17 mar 2011
hi ha algo mes fotut que les nuclears?
si pot ser la broça radioactiva k perdura activa milers d'anys
tambè pot ser pitjor el materialque es fa servir per fer bombes atomiques...
tothom al carrer contra els especuladors i el lobi pro-nuclears
Re: 17 Març: ALERTA NUCLEAR. Mobilitzacions en solidaritat amb el poble del Japó i contra la energía nuclear‏
18 mar 2011
Ahir un grup veterà de antinuclears varen fer una roda de prensa al col.legui de periodistes, pos avui a la concentració han denunciat que avui no han tret ni una nota de prenssa¡¡¡ tot i que van acudir quasi tots els mitjans
Re: 17 Març: ALERTA NUCLEAR. Mobilitzacions en solidaritat amb el poble del Japó i contra la energía nuclear‏
18 mar 2011
Re-envieu això es una forta denuncia publica contra les mentires del lobi nuclear i els mitjans de comunicació.
Abans d'ahir van fer una roda de premsa al col.legi de periodistes i ahir a la concentració van denunciar que no han tret res¡¡¡
De fet cada dia s'omplen la boca sobre el Japó i ahir no van gravar res de la concentració ni van fer entrevistes als veterans antinuclears...

videos enregistrar a concentració dijous 17 de març a pl. st. jaume barcelona:
video 16min:
http://blip.tv/file/4902023
clip de l'anterior d'1min.
http://blip.tv/file/4901917
realitzat per:
http://okupemlesones.org/
Re: 17 Març: ALERTA NUCLEAR. Mobilitzacions en solidaritat amb el poble del Japó i contra la energía nuclear‏
19 mar 2011
els "veterans" són una colla de pallassos. el qe cal és informació real sobre el qe ha passat realment al japó, els nadons qe aran comencen a nèixer amb càncers, amb cremades i malformacions a causa de la radiació, i les revoltes qe hi han hagut al japó i qe s an ocultat. i segurament els japonesos aviat començaran a menjar carn umana, tant amics com son del sushi i el gore.
les movilitzacions contra l energia nuclear són una altra forma de desinformació per ocultar el qe passa al japó i per ocultar qe el terratrèmol i les accidents han estat produïts per atacs dels estats units contra els seu competidor capitalista: el japó.
revolta social sí. pallassades de hippies al carrer, no.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more