Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Compañía Nacional de Danza a Israel? Diguem no a l'apartheid - ACTUA!
16 mar 2011
Compañía Nacional de Danza a Israel? Diguem no a l'apartheid - ACTUA!

A l'atenció de les ciutadanes i ciutadans solidaris amb la causa palestina,

Us escrivim des del Grup BDS Catalunya per informar-vos d'una campanya de Boicot Cultural contra Israel que estem duent a terme en el conjunt de l'Estat espanyol, i per demanar-vos la vostra participació en aquesta.

Hem sabut que la Compañía Nacional de Danza (CND) té la intenció de fer una gira per Israel entre els dies 22 i 25 de març. Hem de fer entendre a la CND i al sector cultural en conjunt que, en aquests moments, actuar a Israel no és un acte neutral. Cantar, tocar, ballar o actuar actualment a Israel és interpretat cada cop més, tant pel Govern israelià com per la resta del món, com un aval i un suport implícit a les polítiques criminals sionistes, que violen sistemàticament el Dret Internacional i els Drets Humans del poble palestí.

Hem preparat una carta per tal que pugueu mostrar el vostre rebuig a la visita de la CND a Israel. Només heu d'escriure la data i el lloc a l'encapçalament, i el vostre nom al final de la carta. Malauradament, queden pocs dies per la gira de la CND, així que us demanem que envieu la carta abans del 22 de març. Potser no aconseguirem parar la gira, però almenys farem saber als responsables d'aquest esdeveniment cultural que la ciutadania, incloses les entitats del sector cultural, no aprova la visita de la CND a Israel.

Hauríeu de dirigir el vostre e-mail als següents destinataris:

- carmen.bofarull ARROBA inaem.mcu.es / Carmen Bofarull, Directora adjunta de la CND
- hervepalito ARROBA hotmail.com / Hervé Palito, Director artístic de la CND
- informacion ARROBA inaem.mcu.es / Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM)
- inspeccion.icaa ARROBA mcu.es / Secretaría del Ministerio de Cultura


Moltes gràcies pel vostre suport. Entre totes i tots, podem contribuir a l'assoliment d'una pau justa a Palestina.


Grup BDS Catalunya

Model de carta:Data i lloc: _________________________________A l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM),


Vull expressar la meva preocupació per la gira que la Compañía Nacional de Danza de España té previst realitzar els dies 22, 23, 24 i 25 de març a Tel Aviv, Israel.

És possible que vostès no coneguin les greus violacions del Dret Internacional i dels Drets Humans que Israel comet des de fa 60 anys en contra del poble palestí. L’Estat jueu viola el Dret Internacional contínuament, incomplint més de 50 Resolucions de l’ONU, així com la Quarta Convenció de Ginebra. Les violacions de Drets Humans inclouen demolicions de cases, el tancament de centres culturals palestins, l’empresonament de menors de 18 anys, els assassinats selectius, la construcció de colònies jueves en territori ocupat, etc. Segons el territori, el sistema d’apartheid israelià té diferents formats:

* A l’1,2 milions de palestins i palestines que viuen a Israel se’ls apliquen tot tipus de mesures discriminatòries: socials, educatives, sanitàries, administratives, legals, laborals, etc.

* Als més de 200.000 palestins i palestines que viuen a Jerusalem se’ls apliquen tot tipus de polítiques discriminatòries amb l’objectiu d’expulsar-los de la seva terra, on tan sols se’ls reconeix com a residents permanents.

* Als 2,6 milions de palestins que viuen a Cisjordània els estan tancant darrere un Mur que arriba en algunes zones fins als 9 metres d’alçada, dividint el seu territori i empresonant-los en guetos sense possibilitat de moviment.

* Als 1,5 milions de palestins i palestines que viuen a la Franja de Gaza, Israel els sotmet a un bloqueig il·legal, que els manté en unes condicions de misèria i reclusió absolutament inhumanes, tancant tots els passos fronterers i impedint l’entrada de materials bàsics com farina, llet, llapis, etc.

* Als casi 6 milions de palestins i palestines que viuen com a refugiats a la diàspora internacional se’ls impedeix tornar a les seves terres originals (avui a Israel), tot i la Resolució 194 de l’ONU que reconeix el seu dret al retorn.

La dansa i la resta d’expressions culturals i artístiques tenen una relació estreta amb la societat i la política i per tant haurien de contribuir al respecte dels Drets Humans i a la consecució de la pau. Hi ha centenars de centres culturals a Gaza, Cisjordània i Jerusalem Est; tots ells pateixen un assetjament permanent de tipus material (degut a la destrucció causada per l’ocupació militar), legal (per tancament dels centres) i econòmic (per les restriccions imposades al moviment dels artistes i espectadors). Les accions d’Israel fan la vida cultural artística palestina extremadament difícil. Israel utilitza la presència d’artistes internacionals al seu territori per legitimar el seu règim i ocultar les violacions contínues del Dret Internacional i dels Drets Humans.

Per tots aquests motius el 2005 la societat palestina va engegar una campanya internacional de BDS (Boicot, Desinversions i Sancions) contra Israel, inspirada en l’exitosa campanya de boicot i sancions que es va dur a terme contra el règim d’apartheid sud-africà. La campanya BDS, recolzada per cada vegada més artistes i institucions de tot el món –inclòs Israel-, té com a objectiu pressionar Israel per tal que compleixi amb el Dret Internacional i respecti els Drets Humans. Recentment han cancel·lat les seves actuacions a Israel els següents artistes: Elvis Costello, Carlos Santana, Gil Scott Heron, Massive Attack i The Pixies, entre d’altres.

El Boicot Acadèmic i Cultural és una forma eficaç i no-violenta de pressió, amb una possibilitat real d’aconseguir el canvi de les polítiques contràries al Dret Internacional a Palestina, tal com va demostrar el cas sud-africà. Per tot el què s’exposa en aquesta carta, la persona que signa aquí sota

__________________________________________________
demana que la Compañía Nacional de Danza cancel·li la seva gira a Israel.

This work is in the public domain

Comentaris

La cultura cosa de tots
17 mar 2011
Al demanar que és faci boicot a tota la població civil d'Israel us convertiu en res més que uns criminalitzadors de tot el poble d'Israel independenment de si estan a favor de A o B o cap.

No sou diferents de la gent que castiga tot un poble per les accions d'uns pocs, el vostre boicot a la població civil d'Israel es comparable a l'embargament que sofreix el poble de Gaza degut al seu Govern terrorista islàmic dels vostres amics de Hamas.
Re: Compañía Nacional de Danza a Israel? Diguem no a l'apartheid - ACTUA!
17 mar 2011
Això que dius Fàtima no és cert doncs a qui es fa boicot es als contratistes, es el mateix argument que dir que per fer boicot a un supermercat o a un mitjà de transport s'està fent boicot als consumidors o usuaris respctius.

Per altra banda no m'agrada que parleu d' "Estat Jueu", digueu-me tiquismiquis però és ben sabut que el mateix Estat d'Israel no gaudeix del consens de tota la comunitat jueva internacional i que hi ha minories significatives que no accepten aquesta definició
Re: Compañía Nacional de Danza a Israel? Diguem no a l'apartheid - ACTUA!
17 mar 2011
El tema "estat jueu" és com es defineix Israel, que no és el mateix que "estat del jueus". Et recordo que és un Estat religiós, pensat només per jueus (mira la bandera), encara que hi visquin palestins que no van poder expulsar el 1948 o el 1967.

Ara, això no vol dir que tots els jueus, ni tots els israelians, siguin sionistes, és a dir, que estiguin d'acord en crear un estat només per jueus a Palestina.

A Fàtima (Ahmed, etc.) ni cas, és el sionista que ens ha tocat a indymedia. L'home (o dona) s'ha de guanyar el sou de l'ambaixada.

Salut i boicot a Israel
Sindicat Terrassa