Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La misèria de CCOO i UGT: promocionen pactes privats de pensions
14 mar 2011
Article: 'Miseria sindical, un ejemplo práctico' publicat a al revista Diagonal
El mateix dia que s'anunciava en el Telediari, amb gran fervor, la signatura del "pacte social" que suposa un cop mortal a les pensions públiques, i segurament el principi de la defunció de la resta de serveis públics, els alegres sindicalistes de CCOO i UGT es passejaven pels passadissos de RTVE. El seu objectiu? Oferir, miri vostè per on, plans de pensions privats als treballadors (als no "externalitzats", s'entén). Sense cap pudor i aliens a la ironia, aquests càndids militants es dedicaven a exercir de comercials dels bancs. Col·laboraven així a estendre el clima de terror i de "salvi's qui pugui" entre els seus "representats" oferint el que ells consideren un triomf sindical.

Bàsicament, es tracta de diners que es deixarà de pagar als treballadors que no volen contractar cap fons de pensió privat per la raó que sigui. Per exemple, per no enfortir el poder polític dels bancs o senzillament perquè saben que jugar-se els estalvis en la borsa no té gens que veure amb una pensió. AL final, és amb petits suborns com aquest, com es van guanyant adeptes per a la causa -la del capitalisme financer, dic- mentre es converteix el sindicalisme de classe en un sindicalisme de casta i privilegi.

A la vista de com assumeixen UGT i CCOO la ideologia neoliberal, i de com la practiquen els seus militants, un es pregunta si la distinció que sovint es fa per benevolència entre bases sindicals i dirigents té encara algun sentit. Honestament, com més poden aguantar els cridats crítics? Més greu encara que la pobresa econòmica que procuren als treballadors, el pitjor és la seva nefasta contribució a la seva misèria mental. "Així, no".
Mira també:
http://www.diagonalperiodico.net/Miseria-sindical-un-ejemplo.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La misèria de CCOO i UGT: promocionen pactes privats de pensions
15 mar 2011
Si no sortim al carrer, i *mentalizamos als treballadors/as aquests sense vergonyes seguiran, donant-li al capitalisme tot el que demanin, està bé clar que aquesta *gentuza s'estan rient de tots/as nosaltres sense pudor algun, cal plantar cara i denunciar-los contínuament, ni bases ni hòsties, Unió, Acció directa.
Sindicat Terrassa