Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
15.000 persones ixen al carrer a València en un 8 de març marcat per les retallades socials
11 mar 2011
Prop de 15.000 persones han participat aquest vespre en la manifestació de la Diada Internacional de les Dones Treballadores que ha recorregut els carrers del centre de València. La commemoració d'enguany ha estat marcada per les retallades socials que el govern espanyol està imposant tot seguint els dictats del sistema capitalista, les quals agreugen, encara més, la situació de les dones.
170800_mujer_gr__647x231.jpg
El bloc unitari de l'Esquerra Independentista ha aplegat vora 1.000 persones rere una pancarta on es podia llegir el lema nacional del 8 de març d'enguany: "Dona lluita pels teus drets! Amb aquestes retallades no tenim futur!". Al davant de la pancarta quatre dones han marxat encadenades a un carro de la compra, representant les diverses feines domèstiques que encara hui són exercides majoritàriament per la dona: la cura de la canalla, la neteja, la cuina i la compra. Aquesta acció ha mostrat el vessant més combatiu de la diada, juntament amb els lemes que s'hi han corejat: "Sense la dona no hi ha revolució", "Visca la lluita feminista", "Dona actua, la lluita continua" O "Canya la patriarcat".

La manifestació, que havia partit del parterre a les 19:30h, ha acabat passades les 21h a la plaça de la mare de Déu, on una representant de l'Esquerra Independentista ha llegit el manifest unitari del moviment al País Valencià.

Més fotos al web del períodic l'Accent
http://www.laccent.cat/
Mira també:
http://www.endavant.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1031&Itemid=1

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 15.000 persones ixen al carrer a València en un 8 de març marcat per les retallades socials
11 mar 2011
Tot el suport!
Peró haurieu d'intentar escriure en català standard normatiu si penjeu coses a IMC-BCN, donat que hi han paraules que no s'entenen bé(tot i que sigui també català, of course).
Endevant amb les lluites!!
Visca la terra...i visquen les comarques!!!
Visca els PPCC lliures i socialistes!
Sindicato Sindicat