Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Contra el degradant i insostenible funcionament del Consolat del Marroc
10 mar 2011
La degradant i insostenible situació que es viu al Consolat del Marroc, els abusos, les injustícies i la corrupció estructural.
Des de la desesperació, la indignació i la impotència, a dia d’avui tota la població immigrada marroquina a Catalunya, amb veu unida i decidida, vol denunciar davant l’opinió pública la degradant i insostenible situació que es viu al Consolat del Marroc. Els abusos, les injustícies i la corrupció estructural dins del Consolat fan que, de forma quotidiana, els ciutadans i ciutadanes pateixin tot tipus de vexacions, menyspreus i maltractaments, retards en l’atenció, llargues jornades, setmanes, fins i tot mesos d’espera per aconseguir els seus tràmits i documents, mentre la xarxa del sistema de la corrupció s’estén sota el lideratge del Cònsol.

Arrel d’aquesta situació de caos i corrupció, les diferents persones que integren la comunitat marroquina a Catalunya, associacions que les agrupen i d’altres persones anònimes de diferents nacionalitats posen de manifest les reivindicacions següents, pel que fa als immesurables dèficits de funcionament i les vulneracions reiterades dels drets de les persones per part del citat Consolat.

Exigim:

La dimissió de l’actual Cònsol i de tots els responsables que han normalitzat aquesta corrupció.

Investigar aquest estat de corrupció i que es presentin davant la Justícia tots els casos que es detectin.

Procurar la igualtat de drets, sense cap tipus de discriminació segons la procedència, origen lingüístic, origen ètnic, religió, estatut social o d’altres.

Augmentar la plantilla de personal funcionari i laboral del Consolat i que aquest personal estigui qualificat i atengui a les persones en la seva llengua materna quan ho necessiten.

Registrar sense condicions ni reserves els noms que escullen les mares i els pares per als seus fills i filles que neixen a Catalunya. Per exemple, no oposar-se al registre de noms amazics.

Informar a totes les persones i entitats de la comunitat marroquina a Catalunya, sense excepció, de tot servei, programa i altres activitats dirigides a aquestes persones.

Posar a la disposició dels i les ciutadanes marroquines, gratuïtament, tots tipus de formularis administratius que necessitin.

Accelerar el procés de renovació del passaport i el CNI (carnet d’identitat marroquina).

Crear una pàgina web del Consolat amb servei o­n-line, per tal de reduir el col•lapse i evitar la corrupció, així com obrir delegacions a altres localitats: Lleida, Girona, Mallorca, i altres.

Canviar l’actual oficina, que és estreta, està en males condicions, sense cadires i no atén les necessitats de dones embarassades, gent gran i persones amb necessitats especials, per espais amplis, equipats i condicionats segons les normes de la UE, així com adequar lavabos per a l’ús del públic i adaptats per les persones discapacitades.

Posar un sistema d’ordre i numeració a l’hora d’establir les cues. Actualment s’està utilitzant el sistema d’atendre primer al que més crida o es posa violent.

Ampliar la jornada laboral i el compliment de l’horari d’atenció al públic de tarda.

Reduir les taxes i anul•lar-les en els casos de les persones aturades, sense permís de treball, famílies nombroses i estudiants.

Atendre, amb eficàcia, tots els problemes polítics, econòmics i socioculturals de la població marroquina immigrant.

La revisió del conveni hispano-marroquí que impedeix que moltes famílies rebin les prestacions per fill/filla/cònjuge (casos de famílies no reagrupades).

Demanem la defensa de les persones detingudes en CIEs, i la no col•laboració del Consolat en l’expulsió de l’Estat Espanyol de les persones marroquines sense permís de residència.

Amb tot això, fem una crida a totes les entitats i ciutadans i ciutadanes marroquines de Catalunya, així com a les organitzacions de defensa del Drets Humans, a donar suport a les nostres demandes legítimes.

Primeres entitats signants :

AEDI

CATEndins

CSF

Anaruz n Àfrica

Tafuyt n Àfrica

Papers i Drets Per Tothom
Mira també:
http://www.kaosenlared.net/noticia/contra-degradant-i-insostenible-funcionament-consolat-marroc

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa