Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Hi ha un gran caos al cel, la situació és excel·lent
09 mar 2011
Article d'opinió.
Simón Vázquez, militant d'Endavant OSAN Barcelonès.

Article publicat a l'Accent.
170782_logo1.jpg
Accent196.pdf
Accent196.pdf (1,48 MiB)
Aquesta frase és d'un savi xinès, i ara que estan de moda dins de certs ambients els proverbis xinesos no serem menys. La situació és desastrosa, tot el que fins ara era solid s'està esfondrant d'una manera tan vertiginosa que no ho podem arribar a entendre del tot, que passa, que ens passa,... Els vells models ja no funcionen, la banca cau, l'estat no sap que fer, els partits institucionals no plantegen sortides, el model s'esfondra, definitivament s'esfondra!

Però,... un altre savi aquest cop italià va dir: El vell món es mor, el nou triga en aparèixer. I en aquest clarobscur neixen els monstres. Monstres com la ultradreta, el racisme, el creixement de la violència de gènere, l'augment de l'explotació,... i quina és la nostre resposta, la resposta dels que no tenim res més que deutes,... el discurs del consens.

Des de fa ja temps, l'esquerra no claudicadora, l'esquerra autodenominada rupturista, s'ha estat infestant d'un discurs del consens, el de les bones formes, el de semblar el nen bo i estudiós de la classe; volem ser igual que els nostres enemics, seriosos, legals, en definitiva, correctes, una correcció desmesurada, fins i tot més que les d'aquells als que combatem.
Mentre veiem com es reforcen els discursos autoritaris, la canya a l'immigrant, al diferent,... nosaltres seguim parlant en els termes de l'enemic, els drets socials, la convivència, la ciutadania, l'anticapitalisme,... no estem donant sortides polítiques a nivell de discurs als problemes de la gent.

La nostra major força hauria de ser la contundència, som capaços de construir l'alternativa a aquest món, però no som capaços de demostrar que podem fer-ho, per tant adeqüem el nostre discurs al d'aquells que tenen alguna quota de poder, per semblar o voler fer veure que si estiguesim nosaltres en el seu lloc podríem gestionar millor les seves institucions. Hem de fer girar 180º el nostre discurs hem de deixar-nos de mitges tintes i dir les coses de forma clara però sobretot contundent. Alguns ens diran que fem el mateix que la ultradreta, que els extrems es toquen, però recordem que si la política fos una corda el que es toca no són els extrems, és la part del mig.

Quan el sistema no ens dona sortides, i ens demostra que no hi pot haver-hi sortida dins d'ell, només podem donar-la nosaltres. No hem de voler jugar dins les seves institucions, sinó per destruir-les, no hem de voler les seves quotes de poder, sinó per retornar-ho als nostres, no hem de voler participar a les eleccions per treure'n res sinó per treure'ls-hi tot, no hem de voler millorar res, volem canviar-ho, no hem de lluitar per guanyar res, hem de lluitar per guanyar-ho tot.

Per què ja no ens alimenten molles, ho volem tot !
Simón Vázquez, article publicat a L'ACCENT 196
Mira també:
http://www.endavant.org
http://www.laccent.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Hi ha un gran caos al cel, la situació és excel·lent
10 mar 2011
Ahir em va resultar tant provocador aquest text que he hagut de tornar a repassar-lo. Necessito que entens per discurs del consens.

I una altre cosa, aquesta metàfora no és comprensible: "Alguns ens diran que fem el mateix que la ultradreta, que els extrems es toquen, però recordem que si la política fos una corda el que es toca no són els extrems, és la part del mig." Explica-ho millor perqué no s'entén el que vols dir.

Boníssim l'últim paràgraf. Pocs haguessin sapigut dir-ho millor.
Re: Hi ha un gran caos al cel, la situació és excel·lent
10 mar 2011
volia dir "Necessito entendre que entens tu per discurs del consens." Tampoc queda clar.
Re: Hi ha un gran caos al cel, la situació és excel·lent
10 mar 2011
qedar doncs clar qe és propaganda d un partit.
"no hem de voler participar a les eleccions per treure n res sinó per treure ls hi tot" vol dir qe "hem de voler participar en les eleccions per treure ls hi tot".

es per si no s a entès, perqe el texte dona conscientment lloc a confusió de forma qe si no es llegeix atentament porta a confusió i sembla qe estiguin contra les votacions, però és tot el contrari.
Re: Hi ha un gran caos al cel, la situació és excel·lent
10 mar 2011
Aixo cau. L'agència de qualificació Moody's ha rebaixat el ràting d'Espanya des de 'Aa1' fins a 'Aa2' amb perspectiva negativa. La raó principal que dóna Moody's per justificar aquesta decisió és que espera que el cost de la reestructuració bancària costi més del que el Govern ha calculat, el que incrementarà el deute públic.

A més, l'agència continua preocupada per la capacitat de l'Executiu de José Luis Rodríguez Zapatero per aconseguir el creixement sostenible i la millora estructural de les finances públiques, a causa de les limitacions que té l'Administració central per controlar la despesa de les comunitats autònomes i tenint en compte que s'espera un creixement econòmic moderat a curt-mitjà termini.

Moody's assenyala que hi ha el risc que els comptes públics del nostre país segueixin amb problemes i que Espanya segueix sent vulnerable al càstig del mercat ia les dificultats en l'accés al finançament, no només pel que fa al deute sobirà, sinó que també tindran problemes en la captació de fons les autonomies i les entitats financeres.

La rendibilitat dels bons espanyols a deu anys ha pujat aquest matí fins al 5,46% i el diferencial amb l'alemany, de referència a Europa, voreja els 230 punts bàsics (prima de risc). El Tresor espanyol va realitzar el passat dimarts una emissió sindicada d'obligacions a 15 anys per la qual va haver d'oferir una prima del 6%, la més alta des de 1997.
Re: Hi ha un gran caos al cel, la situació és excel·lent
10 mar 2011
Credibilitat 0 per part de totes aquestes agències. Si tinguessin un mínim d'ella, ja aniríem per la C
Re: Hi ha un gran caos al cel, la situació és excel·lent
10 mar 2011
Es cert el de la seva credibilitat. Però amb aquest pretext, segons l'informe de Moody's el govern haurà d'aportar a les caixes/bancs entre 40.000 i 50.000 milions d'euros en condicions normals, i si les coses empitjoren, entre 110.000 i 120.000. Ja sabeu qui ho pagarà ...
També diu que una de les raons per baixar és la manca de control sobre les finances de la CCAA. Cabrons
Re: Hi ha un gran caos al cel, la situació és excel·lent
10 mar 2011
Me n'alegro. Ja queda menys perquè la cosa comenci a ofegar el poble, i la gent es doni compte d'una puta vegada que no són més que esclaus d'un sistema que els va a esprémer fins a cotes inimaginables. Quan la cosa comenci a tocar fons, la gent sortirà als carrers, avui estem una mica més enfonsats, així que, per a mi, és una bona notícia, estem més prop d'enviar tot a la merda
Re: Hi ha un gran caos al cel, la situació és excel·lent
10 mar 2011
Doncs agafeu-vos, perquè vénen corbes. El president del BCE, ha anunciat una pujada del tipus d'intervenció de 25 punts bàsics a l'abril. Aquesta proclama ha desencadenat dos tipus de reaccions i interpretacions. D'una banda, hi ha els que consideren que aquesta mesura és necessària i fins i tot insuficient per reconduir, el 2012, la inflació de l'eurozona cap a l'objectiu del BCE, del 2 per cent.
De l'altra, hi ha qui opinen que la pujada dels tipus d'interès en l'actual context econòmic-financer de la zona euro és negativa i pot asfixiar la recuperació de l'economia continental. A més, l'interrogant és si l'enduriment de la política monetària és conjuntural o s'accentuarà al llarg d'aquest any.
Re: Hi ha un gran caos al cel, la situació és excel·lent
10 mar 2011
Pero que coñ es aixo. A mi em sua la polla l'economia de la puta espanya i de la puta ropa.
Re: Hi ha un gran caos al cel, la situació és excel·lent
10 mar 2011
Per ??¿¿??¿¿.
Troleando voy, troleando vengo
Re: Hi ha un gran caos al cel, la situació és excel·lent
10 mar 2011
ja es cansaràn de molestar els mateixos professionals d indymedia inclosos.

tornant el texte. hi ha alguna aportació més?

ja qe els moderadors d indymedia moderen com una merda, la solució òptima és qe els mateixos usuaris fem de moderadors.

bé, soc nou en això i no sé qè és OSAN però e deduit qe és un partit doncs convidar a votar. m´a sobtat perqe la tónica general en els usuaris d indymedia es estar contra la propaganda política. (no feu cas, els trolls no existeixen. l únic qe molesta son els porqets i porqetes de serveis d "inteligència", qe igual qe els moderadors d indymedia són enemics de la creació d idees per a un món millor).
sovint quan hom o don vol enganyar far servir expressions confuses com "discurs del consens". és una presa de pél perqe és el mateix qe dir "la discussió de l acord". tot el texte l´unic qe preten és precisament dur a confusió (des del mateix títol) deixant creure qe són esqerra radical quan realment són més partitcràcia, és a dir, qe no tenen cap eficàcia revolucionaria de cap mena i només volen més "discurs del consens").

i a una altra forma d entendre aqest intent de confusió i és qe el mateix títol qe semvla ser intencionadament contradictori, és en realitat matemàticament clar.

"hi ha un gran caos al cel, la situació és excel·lent" és d una claredat absoluta per cualsevol astrònom:
"el cel està descovert, els estels llueixem lliurement, caòticament, la situació per a la observació del cel és excelent"

d aqesta forma tot el texte es torna clar si s enten qe Endavant OSAN Barcelonès no són esqerra independentista sino més mamonades partidòcrates.
Re: Hi ha un gran caos al cel, la situació és excel·lent
10 mar 2011
"coñ". XD

Trolls fomentant el xovinisme.

Segons el niño becerra, que no sé que té aquest home que tothom diu que l'ha clavat en molts sentits, aquest any ve un daltabaix enorme i l'atur serà estructural, és a dir, tot i que haurà passat la crisi, no hi haurà treball per als aturats.

Ara bé, la lògica de la confrontació, contra la lògica del consens, no es pot entendre des de la lògica amic/enemic únicament, com si consideréssim que qualsevol agent polític ha de caure per força en una o altre categoria. Hi han d'haver punts intermitjos, no "punts intermitjos" establerts a partir de la correcció politica, sinó a partir dels interessos que volem defensar, i la contundència és necessaria, però no per si mateixa, sinó perqué és la unica sortida. Tot i així, aplaudeixo el text, crec que cal fer que la militància de les CUP es faci aquestes preguntes.

També crec que necessitar convèncer a la gent d'un futur catastròfic sense que aquest es produeixi ens pot portar cap a un paper de vanguarda que es torni un acudit conforme no es compleixin les nostres previsions. Recordem la transició i que va passar amb molts grupuscles de l'esquerra radical de llavors.
Re: Hi ha un gran caos al cel, la situació és excel·lent
10 mar 2011
tu si que estàs fet un bon troll, "aclariment". Endavant OSAN no són cap partit i has demostrat que no coneixes gens per dintre la esquerra independentista. Què fàcil que és parlar, eh?

Per saber si el text és coherent i busca o no la confusió, també has de valorar els referents materials del text, és a dir, la militància i les seves practiques, cosa que tu demostres que no coneixes.

També has de valorar a qui va dirigit. Això tampoc ho veus, perquè no coneixes l'EI. A més, està escrit d'una manera que també busca transmetre idees que puguin ser útils a la resta de la gent.

El text pot contenir confusions, però ni són les que tu planteges, ni està fet amb la intencionalitat que tu dius. És bastant trist que comencis a desconfiar i posis com a certes totes les teves suspicàcies inventades.
Re: Hi ha un gran caos al cel, la situació és excel·lent
10 mar 2011
així doncs estem tots d acord i es tracta de propaganda política.
els polítics del pp psoe o cup saben molt de barrejer paraules sense dir res, saben molt sobre punts intermitjos, discurs del consens o contundència de les paraules.
blà, blà, blà,,,
només em pregunto si hi ha alguna possibilitat de qe moviments socials s organitzin per a prendre la generalitat i declarar la independència en un sistema polític sense partitcràcia.

i en això TOTS i TOTES hi hem d estar d acord, inclosos els mateixos serveis d intelijència i capitalistes qe operen en l ombra, doncs sóm en l era de la informàtica,i una democràcia SENSE partits polítics porta irremeiablement a una democràcia informàtica on per a cada cuestió de l estat, cada ciutadà té veu i vot individual.
els únics qe volen mantindre la partitcràcia són els desesperats líders polítics qe desapareixerien de l espai públic. i precisament el qe no volen els líders polítics és renunciar al seu exhibicionisme.

polítics, retireu-vos d indymedia, no és el portal adient a vosaltres.

autèntics revolucionaris: el mateix cost organitzatiu dels moviments socials, no es pot dirigir cap a la presa de poder del poble a la generalitat? perqe si us esforceu en això, aleshores tot allò per al qe es lluita tindrà directament veu en el govern de la catalunya independent, perqè la veu al carrer se l endú el vent mentre qe la veu a la generalitat qeda enrejistrada en el diari de la generalitat.

independència contra `partitcràcia i contra el capitalisme.
Re: Hi ha un gran caos al cel, la situació és excel·lent
10 mar 2011
jo deu ser professional d indymedia qe intenta molestar.
la gent amb dos dits front sap qe els trolls no existeixen. la imatge del troll és un conte per espantar a nens petits i ments immadures.

OSAN qeda clar qe defensa partits polítics i com insinua el mateix nick "jo" és una plataforma per a la CUP.

la meva "crida" és una crida seriosa als moviments socials per a qe i pensin en la possibilitat de la presa de la generalitat.

per descomptat, tots esperem qe els partits polítics s i oposin, doncs l únic qe volen és seguir blablajant per mantenir el seu estatus, el seu exhibicionisme.

és llòjic doncs qe partidòcrates com osan o cup o pp o ciu,,, s oposin a la presa de poder popular per declarar la independència.
PERÓ els serveis d intelijència tenen qe estar absolutament a favor del fi de la partitcràcia i per a una democràcia informàtica on cada ciutadà tingui veu i vot per a cada cuestiò de l estat (de l estat català en aqest cas).

teniu en ment la imatge del parlament de la generalitat o de madrit? i no us sembla decimonònica, del segle XIX o XVIII? doncs això, qe som en l era informàtica.
Re: Hi ha un gran caos al cel, la situació és excel·lent
10 mar 2011
"en això TOTS i TOTES hi hem d estar d acord, inclosos els mateixos serveis d intelijència i capitalistes qe operen en l ombra, doncs sóm en l era de la informàtica,i una democràcia SENSE partits polítics porta irremeiablement a una democràcia informàtica on per a cada cuestió de l estat, cada ciutadà té veu i vot individual."

democràcia informàtica... hahahaha

de les bestieses més grans que s'han escrit a indymedia.

la partitocràcia ja s'està combatent, i les CUPs han contribuït a fer-ho, perqué si les coneguessis per dintre sabries de la seva estructura horitzontal. si no es reformen, són ininstrumentalitzables. que pretenguis posar-les al mateix sac reafirma la meva idea que no coneixes l'EI.

menys simplismes, més anàlisi.
Re: Hi ha un gran caos al cel, la situació és excel·lent
10 mar 2011
No se si us en doneu compte, però últimament a tots els comentaris es busca la confrontació,confundir a la gent, i marejar la perdiu.
Algú ( els putos gossets de quadra) vol que ens barallem entre nosaltres, busquen la confrontació i la ruptura d' unió anticapitalista, comunistes i anarquistes, indepes.
Tenen por d' alguna cosa i es que totes juntes ho podem tot, i ho saben molt bé, ja que ho hem demostrat.
No ho aconseguiran ja que indymedia no es el punt de trobada, debat, unió entre els moviments.
Però intentem no participar amb tot aquest circ que estàn montant últimament.
Salut i revolució!
Re: Hi ha un gran caos al cel, la situació és excel·lent
10 mar 2011
no siguis ridícul "hahaha".
o ets d un partit polític o ets un ximple qe es deixa enredar pels partidòcrates. la CUP és un partit polític i per tant defensa la partitcràcia.
tú si q ets simple, qe no aportes cap anàlisi. i a més fas una cosa qe no agrada als usuaris d indymedia: estàs fent propaganda d un partit polític, de la cup.
per cert, si coneixes als creadors de la cup, ven segur qe en un moment de sinceritat et confessaran qe la cup es va crear a partir d idees robades. unes idees les vaig donar i d altres me les van rovar. no riguis si no els conèixes en persona als creadors de la cup.

i si vols riure "hahaha" et recordo, si no ho savies, qe el principal lladre de les meves idees independentistes, en xirinacs, va ser assessinat a trets per la policia nacional en el mateix bosc al qe jo anava a meditar. era tan lladre en xirinacs qe pretenia fins i tot robar el meu esperit. però li van sortir els trets al revés. mai més ben dit.
i una pregunta per a la reflexió: en cas d haver de triar entre la partitcràcia i la independència, qè triaries? doncs això.
Re: Hi ha un gran caos al cel, la situació és excel·lent
10 mar 2011
per a Asimle: la confusió és la intenció de la notícia mare.
per curiositat: qe eu demostrat qe eu aconseguit qè?
1. catalunya no és independent
2. catalunya és partidòcrata.
3. el capitalisme és cada cop més salvatje

i gràcies per la informació. això del circ vol dir qe esteu segint atentament. doncs si no interveniu és perqe no voleu.

tant se val on creguis qe és el punt de trobada o de unió del moviments.

de moment no hi ha cap revolució i tot a qedat en paraules i en festes al carrer, vull dir, manifestacions.

és evident qe hi ha confrontació. però la confrontació és enriquidora. tú només intervens per dir qe en un díàleg hi ha confrontació. per això no cal qe intervinguis o ja qe intervens aprofita per aportar alguna idea o alguna observació a la notícia mare.

són més agradables els insults qe el "ui, no, confrontació no". almenys els insults i els intents d ofensa demostren sang, ganes de lluita.

si hi à algun portal en el qe son adients els insults, és precisament aqest portal qe és o se les dona de prorrevolucionari i prollibertari.
Sindicat Terrassa