Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
[Tarragona] Crònica breu del 8 de març al Camp
09 mar 2011
Tot i que la manifestació unitària del 8 de març aquest any es celebrarà el proper dissabte 12 de març a Tarragona, els actes que commemoren aquesta diada ja han començat a diverses viles del Camp. Dissabte 26 de febrer al matí van tenir lloc les Jornades de Formació - T'estimen o t'estiren? a càrrec de Dones en acció; per la tarda a Tarragona, Cau de Llunes - AFRT, realitzava una performance per denunciar la doble jornada laboral i van aprofitar l'ocasió per fer una crida a la participació en la manifestació. El dimecres dia 2 va tenir lloc la xerrada "El treball assalariat i la conciliació" al Casal Popular Sageta de Foc, organitzada per Cau de Llunes. A continuació us oferim una breu crònica dels actes realitzats ahir, com pintades de mural a Reus i recitals de poesia a Tarragona i Torredembarra.
8m2011tarragona.jpg
8Mint1.jpg
A Tarragona recital de poesia en clau de gènere

En motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones Treballadores, Cau de Llunes (Assemblea Feminista Revolucionària de Tarragona) va realitzar un recital de poesia a la Rambla Nova de la ciutat. Malgrat que el temps no acompanyava, l'acte va comptar amb una assistència d'una setantena de persones, a més a més dels i les vianants que es van anar aturant al voltant de l'escenari per a gaudir durant una estona de l'actuació. Totes les recitadores van ser dones, i entre les autores que més presència han tingut en el repertori es poden trobar Maria Mercè Marçal, Montserrat Roig, Gioconda Belli, Safo o les russes Anna Akhmàtova i Marina Tsvetàieva. Algunes de les obres, no obstant, també han estat escrites per les pròpies recitadores. El motiu de selecció de les obres ha estat, per una banda, les seves autores, dones fortes i autònomes que han destacat en el seu context per prendre consciència de la seva situació d'inferioritat. Més enllà d'això, però, un motiu de prou pes ha estat simplement recuperar i donar a conèixer aquelles obres fetes per dones que l'educació androcèntrica ha apartat de l'estudi de la literatura.

Concentració i recital a Torredembarra

A Torredembarra el nou col·lectiu feminista de Torredembarra Les Filles de les Fetilleres, que va sorgir a principis d'any, van convocar juntament amb La Gaianada - Col·lectiu independentista del Baix Gaià i l'Assemblea de Joves Independetistes de Torredembarra una concentració, amb un acte posterior de poesia i música. A les 20h es van concentrar una trentena de persones a la Plaça de les monges amb el lema "Ni capitalisme, ni patriarcat. Juntes diem prou!" ,i després de la lectura del manifest, el gruix de gent es va traslladar al local de Ca l'Astut per gaudir d'un recital de poesia feminista i lectura del cançoner.


A Reus pintura al carrer

Ahir a a la cèntrica plaça Prim la plataforma Dones en acció va posar a disposició de la ciutadania uns plafons per pintar i dir cadascú la seva opinió al voltant de la dona. Aquesta activitat sota el lema "Digues la teva" va romandre a la plaça des de dos quarts de cinc fins les set de la tarde, i hi van participar prop d'un centenar de persones, entre adults i nenes.

Aquest és el 6è any consecutiu que Dones en acció organitza un conjunt d'actes al voltant del 8 de març per a commemorar el dia de la Dona Treballadora. Aquesta plataforma està formada per persones a títol individual i una sèrie d'entitats i associacions: L'hora Violeta, Maulets, AJR, Col.lectiu H2O, CGT i el Casal Despertaferro!.


Cal recordar que els actes entorn al 8 de març 2011 no han acabat:

PRIORAT:

Divendres 11 de març a les 8 del vespre a la Sala del Casal de Marçà:

Projecció de la pel·lícula "Persèpolis"

A partir de les 12 de la nit al bar de la piscina:

Festa del Dia de la Dona Treballadora amb PDs Femenines: Bomba de Reggaeskaria (El Morell)


REUS::

Dissabte 12 de març al vespre-nit
Al local dels Xiquets de Reus (C/del Rosich 4-8) i a la Taverna Despertaferro!

Sopar + Festa Dona 2011
20.30 h. Sopar al local dels Xiquets de Reus amenitzat per la cantautora Lyda. Inscripcions a la Taverna Despertaferro fins el dia 11 de març.
Des de les 23 h. fins a les 3 de la matinada, festa a la Taverna Despertaferro amb DeBlassis (reggae, rumba, gresca catalana,...), l'espectacle de Pire's, Puffy Amy Yumi i Bomba de Reaggeskaria.
Ho organitza: Dones en Acció


TARRAGONA:

Dissabte 12 de març a les 18h
Estàtua dels Despullats (Rambla Nova, Tarragona)

Manifestació unitària del Camp, convocada pel col·lectiu Cau de llunes (AFRT), amb el suport de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa.
Mira també:
http://pobleviu.cat
http://pobleviu.cat

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa