Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
[manifestacions AVUI] >>> El 8 de març i tot l'any, dona lluita pels teus drets
08 mar 2011
El proper dimarts 8 de març és el dia de la dona treballadora i per això, diverses organitzacions de l'Esquerra Independentista, han organitzat tota mena d'actes.
8_de_mar_pasos_catalans.jpg
Segons insisteixen, la pitjor part d'una crisi que fa quatre anys que dura i que és fruit del propi sistema capitalista sempre se l'enduen els col·lectius més vulnerables i amb menys poder negociador: dones, joves, gent gran i persones immigrades. "Ens està tocant patir els efectes més durs d’aquest sistema basat en l’explotació de la classe treballadora i la divisió sexual del treball", denuncien.


Manifestacions 8 de març:

* València. 19.30 al Parterre.

* Castelló. 10.30 a la Plaça Major.

* Girona. 20 hores a la Plaça del Vi.

* Palma. 20 hores. Cort.

* Barcelona. 19 hores a Plaça Universitat.

* Tarragona. 12 de març a les 18 hores a l'Estàtua dels Despullats (Rambla Nova).Recull d'actes locals relacionats amb el 8 de març:

* Vilafranca: "Crisi: empobriment i precarització de la Dona". Xerrada amb Antonio Giménez, Dr. en Dret i professor de la Facultat de Dret de la UB. 12 de març d'11 a 13 hores a l'Escorxador de Vilafranca del Penedès. També a Vilafranca, dDijous 10 de març a les 20 hores se celebrarà un Cine-fòrum "En un món lliure", de Ken Loach al Casal Independentista El Cep, a Vilafranca del Penedès.

* Castelló: Parada informativa sobre la dona en el sistema capitalista. 8 de març, de 10 a 13:30 a la Plaça Major de Castelló de la Plana.

* dona Olot: El divendres 4, a les 19 h a la seu de la CNT, hi haurà una xerrada-debat sobre la violència masclista titulada "Prou violència masclista, ni amb drets ni amb paraules" a Olot. El mateix dimarts 8, durant tot el dia al Passeig d'en Blay, es penjarà roba a tot el passeig amb diferents lemes reivindicatius ("Estenem les idees al carrer: dones lliures en un país lliure")

*Banyoles: El dissabte 5, a 2/4 de 9 del vespre la CUP de Banyoles celebrarà un sopar-col·loqui dedicat a la lluita feminista. La xerrada forma part del cicle "Teca amb xerrameca" que ha organitzat la formació i que en aquest cas comptarà amb la participació de Núria Bazaga, militant feminista de la CGT i llicenciada en Filosofia que parlarà de com els mitjans ajuden a assentar les relacions entre homes i dones des de la violència.


*Badalona: La CUP Badalona ha organitzat el dilluns 7 de març, a les 17.30h, al carrer de la Creu, 49, la presentació del mural que ha elaborat amb motiu de la celebració del dia de la dona treballadora. L'acte consistirà en la presentació del mural sobre una paret d'obra provisional, així com en la lectura del manifest i la invitació per assistir a la manifestació del 8 de març a Barcelona.


* Vic: La CUP de Vic ha organitzat un concurs literari titulat "DonaCUP" per commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Els premis es lliuraran el dimarts dia 8 de març a les 19.00h al local de la CUP de Vic.


* Seva: El diumenge 6 de març la CUP de Seva realitzarà la projecció de la pel·lícula "La Sal de la Tierra" i un debat obert a tothom, a les 6 de la tarda al Teatre de Balenyà (Pç. del’Església de Sant Miquel de Balenyà).


*
Mallorca: Dimarts 8 de març, a les 19.00 hores, a Can Alcover-Espai de Cultura de Palma tindrà lloc "Peixos sense bicicleta", una lectura musicada de poesia feta per dones, de la mà d'Aina Vallès i Ramon Sedano. Es realitzarà la lectura musicada de poemes de Maria-Mercè Marçal, les joves que formen part de l’agrupació poètica Pedra Foguera, entre d’altres.

*
Barcelona. Xerrada i debat: La situació de les dones davant la crisi. 5 de març, a les 16:30 al Pati Llimona, Barcelona, amb Sandra Ezquerra i Isa Garnika Aizkorbe. Divendres 4 de març a les 20 hores. "Disposades al clamor. Dones i nació", a càrrec d'Helena González, professora de literatura gallega i investigadora del Centre Dona i Literatura de la UB. A l'Espai 210, Eixample, Barcelonès.

*
Priorat: Divendres 11 de març a les 8 del vespre a la Sala del Casal de Marçà: Projecció de la pel·lícula "Persèpolis". A partir de les 12 de la nit al bar de la piscina: Festa del Dia de la Dona Treballadora amb PDs Femenines: Bomba de Reggaeskaria (El Morell).

*
Reus: Per 6è any consecutiu Dones en acció organitza un conjunt d'actes al voltant del 8 de març per a commemorar el dia de la Dona Treballadora. Aquesta plataforma està formada per persones a títol individual i una sèrie d'entitats i associacions: L'hora Violeta, Maulets, AJR, Col.lectiu H2O, CGT i el Casal Despertaferro!. Tots els actes estan programats per als dies 26 de febrer, 5, 8 i 12 de març. Dissabte 26 de febrer a les 10:30 – 13:30: Al local dels Xiquets de Reus (C/del Rosich 4-8) Jornades de Formació - T'estimen o t'estiren? 10.30h: Presentació de l'acte a càrrec de Dones en acció. 11h: Taller: Intel·ligència emocional, a càrrec de Carles Sabater (educador social). 12.30h: Xcartell8marerrada ''La sexualitat afectiva'' a càrrec de Lluís Romero (treballador social). 13.30h: Dinar popular a la Taverna Despertaferro! (Inscripcions prèvies a la taverna fins el 25 de febrer. Preu 9€). 16.30h: Taller “Mites de l'amor romàntic” a càrrec de Carles Sabater (educador social). Dissabte 5 de març: Pintem un mural! Dimarts 8 de març a les 16:30h A la Plaça Prim (Reus) Pintura al carrer. Dissabte 12 de març al vespre-nit Al local dels Xiquets de Reus (C/del Rosich 4-8) i a la Taverna Despertaferro! Sopar + Festa Dona 2011. 20.30 h. Sopar al local dels Xiquets de Reus amenitzat per la cantautora Lyda. Des de les 23 h. fins a les 3 de la matinada, festa a la Taverna Despertaferro amb DeBlassis (reggae, rumba, gresca catalana,...), l'espectacle de Pire's, Puffy Amy Yumi i Bomba de Reaggeskaria.


*
Tarragona: Dimecres 2 de març a les 19hAl Casal Popular Sageta de Foc (C/trinquet vell, 15) Xerrada: El treball assalariat i la conciliació, a càrrec de Carolina Recio, sociòloga i investigadora del Consorci Institut d'Infància i Món Urbà - CIIMU. La conferència tractarà la relació de les dones i el treball des d'una perspectiva de gènere. Ho organitza: Cau de llunes (AFRT). Dimarts 8 de març, 19hA la Rambla Nova (davant d'Hisenda) Recital de poesia a càrrec de membres del col·lectiu, amb el títol "Queda molt per fer, seguim transformant la societat!". Dissabte 12 de març a les 18h Estàtua dels Despullats (Rambla Nova, Tarragona).


*
Palafrugell: Divendres 11 de març: cinefòrum a les 8 a l'Ateneu de Palafrugell. Veurem Pan y Rosas, del director Ken Loach.


*
Girona: Dissabte 12 de març: xerrada-debat Dones treballadores en lluita, a les 7 al Centre Cívic de Sant Narcís. Hi intervindran una treballadora de Clece i l'economista Carme Díaz. Dissabte 19 de març: itinerari guiat per Girona La història de les dones i els espais de la ciutat, a les 11 a la Plaça Catalunya. Pintada de mural a 2/4 d'1, al final del recorregut.Manifest COS, Maulets, SEPC, Endavant, CAJEI

Les treballadores ens trobem immerses en una situació creixent i accelerada d'atur, violència, precarització i empobriment generalitzat. Concretament, som les dones treballadores les que ho estem patint de forma molt més agreujada i violenta especialment si venim d'altres racons del món. El govern de ZP ja ha ficat en marxa la darrera Contrareforma Laboral i s'ha aprovat la Contrareforma de les pensions públiques. Des d'Alemanya aconsellen a Zapatero retallar directament els salaris a totes les persones treballadores per poder continuar rebent diners per salvar als grans patrons i banquers.

D'aquesta manera, les treballadores som les principalment agredides per l'actual situació de crisi, i si no fos per l'augment constant de la violència masclista, senzillament ni se'n parlaria... Ara ja no toca parlar ni de "lleis d'igualtat", ni de "compaginar la vida laboral amb la familiar"... ja que ara mateix, el que toca és que les dones romanguem a casa.

Les dades estadístiques d'una organització poc dubtosament "esquerrana" com Caritas-Diocesana, mostren com en els darrers anys, els índex d'empobriment entre la població femenina al nostre país no fan més que créixer (fonamentalment entre les dones joves "emancipades", les majors de 65 anys, i les nouvingudes en general), els índex de violència masclista (assetjament sexual i violacions, assassinats, etc.) no fan més que augmentar, i la precarietat ja és generalitzada entre totes i tots, molt especialment per les dones que encara "gaudeixen" de la possibilitat de treballar. I si tot això no en fos prou, amb la retallada de les pensions, les treballadores (encara més, si volem ser mares) no tindrem la possibilitat de gaudir d'una mínima pensió, i ens veurem forçades a treballar més enllà dels 67 anys.

Davant de tot plegat, des de l'Esquerra Independentista pensem que les treballadores ens hem d'organitzar, avui més que mai, per:

Defensar els nostres llocs de treball (i evitar així, juntes, que es valore i es mantinga cada vegada més, el lloc de treball d'un home, sobre el d'una dona, per valoracions masclistes i patriarcals clàssiques, com propis dels anys 50 del S.XX i no en 2011).

Participar activament en la creació i organització de les xarxes solidàries, a les assemblees de persones aturades, a les xarxes i plataformes contra l'exclussió social, i donar-li així un contingut i una visió que contempli honestament i de forma clara, les particularitats i especificitats que patim les treballadores, en aquest entorn de crisi, i que de forma massa generalitzada, fins i tot als moviments socials, queden relegades a un segon lloc.

Organitzar la nostra resposta col·lectiva, solidària i unitària, a tots els nivells, de denúncia pública i social, d'autodefensa, etc., davant les agressions masclistes, i socialitzant-les no només en la figura de l'agressor, sinó també, en aquelles persones, organitzacions, col·lectius, etc., que d'una forma o una altra, puguen haver excusat o encobert a aquests agressors.

En definitiva, en la commemoració de la Diada Internacional de les Dones Treballadores, des de l'Esquerra Independentista, volem fer palés que només la solidaritat, la unitat i la lluita de totes les treballadores, podrà garantir els canvis que la nostra situació reclama a crits, i així, implicar als homes treballadors concienciats, perquè lluiten també per acabar amb el patriarcat, sistema sobre el que se sustenten tota la resta d'explotacions.

Les treballadores ja no podem continuar sent "víctimes". Com a "víctimes", se'ns individualitza, se'ns aïlla. Igual que es fa amb la resta de violències que patim arreu del món (fam, violacions, analfabetisme, inseguretat laboral, mutil·lacions, etc.), fent-nos "víctimes", es mostra eixa barbàrie com una cosa "inevitable", com si fos el nostre "destí", al qual ens hem de resignar. I NO! Les dones no hem de desenvolupar aquest paper.

Som agredides, se'ns manté esclaves i atemorides perquè som la força que garanteix la continuïtat de l'explotació de la classe treballadora i del conjunt de la humanitat. D'aquesta manera, esdevenim subjectes polítics, i així, sí podrem teixir solidaritats, suport mutu i eines d'autodefensa i organització.

La crisi del sistema capitalista, ens vol usar com a moneda de canvi, per mantenir els petits guanys que encara puguin tenir...

Així doncs, organitzem-nos! Defensem els nostres drets i els postres llocs de treball!!

Solidaritat i suport mutu davant la crisi!

Les dones treballadores hem de decidir!
dsc01172.jpg
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/12067/1/
http://endavant.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [manifestacions AVUI] >>> El 8 de març i tot l'any, dona lluita pels teus drets
08 mar 2011
Falta la convocatòria de Lleida!:
[Lleida] Els moviments socials de Lleida convoquen una concentració en motiu del 8 de març
La concentració tindrà lloc el proper dimarts 8 de març a les 19.30h a la Plaça Paeria sota el lema “Dona, davant les retallades lluita pels teus drets!”

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/416125/index.php
Re: [manifestacions AVUI] >>> El 8 de març i tot l'any, dona lluita pels teus drets
08 mar 2011
Drets perqué? Per tindre dones militars, o dones polítiques a l'estat català sobirà?
Ens caguem en les vostres demandes de drets...
Ens caguem en els mascles.
Re: [manifestacions AVUI] >>> El 8 de març i tot l'any, dona lluita pels teus drets
09 mar 2011
comeme la polla. mambera
Re: [manifestacions AVUI] >>> El 8 de març i tot l'any, dona lluita pels teus drets
09 mar 2011
Totalment d'acord amb .
La demanda de drets a un estat patriarcal i capitalista no té sentit, què penseu que us donaran? El tema és l'empoderament, la solidaritat, la lluita entre nosaltres i el resorgiment de les dones salvatges que agafin el que volen i destrueixin el que no volen.
I evidentment aquí entraria partir-li les cames als tipics rambos i conans...
Sindicat Terrassa