Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Detingut un altre company a Ucraïna en relació amb el cas del bosc de Khimki
07 mar 2011
den1.jpg
Denis Solopov, que va participar en l’acció davant l’ajuntament rus de Khimki al juliol de l’any passat, ha estat detingut per la policia ucrainiana a Kiev. L’acció va ser una protesta per les irregularitats comeses per les autoritats de Khimki i la seva implicació en la destrucció del bosc local.
La detenció s’ha dut a terme el dia 2 de Març a les Oficines d’Immigració de Kiev. Les autoritats ucraïneses acabaven de denegar la petició d’asil polític que havia fet en Denis. Ell mateix volia fer una apel·lació als jutjats per aquest fet. No Borders, un projecte de l’organització pels drets humans Social Action Center, sospita que el servei d’immigració ucraïnès va informar la policia que en Denis aniria a les seves oficines. Això, però, no ha estat admès per els serveis d’immigració (http://noborders.org.ua/ru/o-nas/novosti/ykrainskaya-sistema-predostavle/).
El 4 de Març els jutjats del districte de Solomensky, a Kiev, van ordenar que en Denis estigués sota custòdia policial durant 40 dies. Aquesta resolució serà apel·lada a la cort suprema. L’advocat d’en Denis és Anton Maximov i ha estat designat per l’oficina a Kiev de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) .
Ja feia uns mesos que l’ ACNUR havia reconegut Denis Solopov com a refugiat polític. Des d’aquell moment tenia l’ status de “refugiat sota mandat” i gaudia de la protecció de les Nacions Unides. Una extradició d’Ucraïna a Rússia constituiria una greu violació de les lleis internacionals.
Com el cas dels “hostatges de Khimki” Maxim Solopov i Alexei Gaskarov ha demostrat, les investigacions cap a les persones que van participar a la manifestació del 28 de Juliol del 2010 ha comportat un procés d’irregularitats flagrants i en nombrosos casos pràctiques de tortura i coerció per part de la policia de Moscou cap a testimonis per tal que aquests testifiquessin . La primera vista del jucidi cap a Maxim Solopov i Alexei Gaskarov està programada pel 14 de Març d’aquest any als jutjats municipals de Khimki.
Denis Solopov està acusat en aquest cas penal i l’acusació demana que se’l jutgi per haver violat l’article 213 del codi penal rus (conducta desordenada) . La policia de Moscou, que investiga el cas, està a la seva recerca. Tot i que no hi ha proves clares en el cas, la policia de Moscou i l’acusació utilitzen el fet que unes quantes finestres van ser trencades durant la manifestació per tal d’encetar una campanya a gran escala de persecució contra activistes socials. En comptes d’investigar els atacs a periodistes i activistes a Khimki, la policia local continua perseguint les persones que van participar en les accions de protesta.
Seguirem de ben a prop l’evolució del cas de Denis Solopov i us mantindrem informats de les novetats.
Pots contactar i rebre més informació sobre la detenció d’en Denis trucant a qualsevol d’aquests números:

+7 915 212-7417 – Maxim Solopov, el germà de Denis
+380 44 288-9424 – Oficina d’ ACNUR a Kiev
+38 097 509-4062 – Irina Fedorovich, coordinadora del projecte No Borders, Social Action Center


Campanya per l’alliberament dels hostatges de Khimki
4 de Març del 2011


+ Info:
www.avtonom.org
http://inter.antifa.ru
http://noborders.org.ua/en/about-us/news/are-they-asking-give-them
http://khimkibattle.org/?lang=en
Mira també:
http://khimkibattle.org/?lang=en
http://www.avtonom.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat