Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: sense clasificar
Biblioteca Social d'Olot
03 mar 2011
Presentació de la Biblioteca Social d'Olot
logo.png
La Biblioteca Social d’Olot és un projecte cultural impulsat des d’el Sindicat d’Oficis Varis de la CNT-AIT d’Olot.

La intenció originària d’aquest projecte era tenir ben catalogats i ordenats els llibres de la biblioteca d’una manera més àgil i dinàmica però aquesta idea inicial s’ha ampliat per encabir també una biblioteca digital amb un miler de llibres principalment d’autors llibertaris i de les ciències (antropòlegs, filòsofs…) i finalment haurà servit també per anar editant -de moment en format PDF- totes les traduccions i edicions pròpies que anem fent últimament.

L’espai físic de la biblioteca es troba a la seu del sindicat a Olot i en ella hi podreu trobar uns 1.100 volums aproximadament on hi predomina la temàtica obrera, social, històrica i cultural. És, per tant, una biblioteca especialitzada en allò que més ens interessa. La Biblioteca Social d’Olot és oberta a que tothom pugui fer-se’n soci o sòcia i disposar dels seus fons, retirar llibres en préstec o utilitzar el servei d’internet gratuït en els horaris habituals en què el local es troba obert, els dilluns, dimarts i dimecres de 19 a 21 hores.

En la pàgina web podeu consultar tots els fons de la Biblioteca organitzats per temàtiques, en l’apartat Biblioteca Digital se us desplega un menú amb els llibres ordenats pel cognom de l’autor i a l’apartat de material propi ja hi podeu trobar el llibre Anarcosindicalisme Bàsic editat en paper pels companys d’El Grillo Libertario, també s’ha editat en format digital un interessant debat que es va donar per tal de crear una Plataforma per una Unió General d’Anarquistes i que, al nostre parer, no ha perdut la seva vigència, les 6 tesis sobre el municipalisme llibertari de Murray Bookchin i la conferència Anarquisme i Sindicalisme pronunciada per Salvador Seguí. Actualment, amb la tecnologia disponible, no hi ha cap mena d’excusa més que la mandra per traduir aquests llibres i posar-los a disposició de la gent, si més no, en format digital fins que es disposi dels recursos econòmics necessaris per editar-los.

La Biblioteca Social d'Olot també organitzarà activitats com presentacions de llibres, xerrades... per promoure la cultura en general i la llibertària en particular.
La pàgina de la biblioteca anirà afegint les novetats que vagin entrant tant al fons de llibres, com a la digital o a les edicions pròpies.

Si voleu col·laborar aportant material que tingueu, traduint textos al català o de qualsevol altra manera poseu-vos en contacte a través del correu electrònic o passant pel local.
Mira també:
http://www.bsolot.info/
http://www.cnt.cat/olot/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat