Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: mitjans i manipulació
Acció contra la censura a les portes de les Corts Valencianes
02 mar 2011
Coincidint amb la sessió ordinària del ple de Les Corts Valencianes, un grup de membres del Centre Social Terra, Maulets i Endavant-OSAN han realitzat una acció sorpresa a les portes de la institució. L’acció ha consistit en la recreació d’un saló d’una llar valenciana on els membres de la família tenien les orelles, els ulls i la boca tapada. Així mateix s’ha desplegat una pancarta on es podia llegir “Llibertat d’expressió als Països Catalans. Prou censura. #sense senyal#” i s’ha repartit un manifest on es denunciava aquesta agressió contra la llengua catalana i les llibertats.
Accio TV3 Corts 06.jpg
FOTO: ANDRÉS GONZÀLEZ (L'ACCENT)

Una vintena de membres del Centre Social Terra de Benimaclet, de l’assemblea de Maulets de L’Horta i de l’assemblea de València d’Endavant OSAN, han realitzat una acció-sorpresa a les portes de l’edifici de Les Corts Valencianes a la ciutat de València.

Sota l’atenta mirada dels nombrosos transeünts que passaven a eixes hores per la Plaça Sant Llorenç del cap-i-casal i de les persones que entraven a participar del Ple Parlamentari setmanal de Les Corts, aquests activistes independentistes per la llibertat d’expressió (els quals formen part alhora de la “Plataforma #SenseSenyal” de la ciutat de València) han representat, mitjançant una performance visual, l’atac a la llibertat d’expressió i a la llengua catalana que suposa per als ciutadans i ciutadanes del País Valencià el tancament de les emissions del canal TV3.

Amb una decoració semblant a la de qualsevol saló de casa familiar (amb un sofà, una taula i una televisió amb el logotip de TV3) i diverses persones simbolitzant una família valenciana amb la boca, els ulls i els oïts tapats, han volgut denunciar la greu agressió als drets i les llibertats de totes les ciutadanes valencianes, que veuen com se lis impedeix escoltar, veure o parlar en la seua llengua pròpia.

No han mancat les referències als partits polítics PP i PSOE, així com a l’Estat Espanyol, als quals han acusat de “corruptes i censors”, “còmplices” i “assassins de la nostra llengua”. També han demanat “llibertat d’expressió” i “no a la censura”, alhora que anunciaven que “volem veure TV3”.

Desprès d’una llarga estona representant la “família censurada” amb una gran pancarta que pregava “Llibertat d’expressió als Països Catalans. No a la censura” i repartint fulles informatives a tothom que s’apropava, finalment els membres d’aquests col·lectius han abandonat la seu de Les Corts Valencianes amb la complicitat de les nombroses persones que s’han apropat per fer costat als activistes.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat