Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Cooperatives obreres a la UB?
24 feb 2011
Paradoxa o, simplement, fantasia?
M'agradaria fer una reflexió. I la faig en aquest espai per dos motius fonamentals: 1) Es a indymedia on he tingut coneixement de l'acte i, 2) La distància m'impedeix ésser aquesta tarda a Barcelona.
Se de bona tinta que la gent de la ciutat invisible ha dut a terme un esforç encomiable pel que fa al recull i l'arxiu documental del cooperativisme a Sants i, per tant, els felicito per materialitzar el projecte i, així, donar-lo a conèixer a qui pugui tenir interès.
Dit això em veig amb l'obligació de preguntar-me (preguntar-nos) perquè la presentació del llibre es fa a la UB-raval i, més encara, perquè surt al cartell el logotip d'aquesta institució. Molts de nosaltres no oblidem que va passar fa prop de tres anys i quin paper va tenir l'UB, encapçalada pel seu rector, en els fets ocorreguts.
Fem memòria. El rector d'aquesta institució va donar el vist i plau a l'entrada dels mossos dintre de l'edifici històric per desallotjar i, tot seguit, reprimir una ocupació legítima.
La manifestació multitudinària, on hi havia un dispositiu policial exagerat preparat per cometre una massacre, va acabar precisament al barri de Sants on alguns feren proclames, en contra de l'UB i del sistema universitari-mercantil en general. No es l'UB la mateixa institució? No va ignorar reiteradament les protestes de l'alumnat que reclamava poder decidir com seria la seva universitat?
No es situa l'UB, avui més que mai, a les antípodes del que el cooperativisme obrer representa?
En definitiva, de cap manera puc entendre perquè la universitat de barcelona dóna recolzament institucional a una activitat com aquesta.
Son coses que ens haurien de fer pensar.

Salut!

a

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Cooperatives obreres a la UB?
24 feb 2011
entiendo tu comentario, pero sólo un detalle, sería distinto si en vez de la UB fuera la UAB o cualquier otra??
Re: Cooperatives obreres a la UB?
24 feb 2011
Estic força d'acord amb la reflexió del company, principalment enn el fet del maleït logo de la UB estampat al cartell, respecte que es faci a la universitat ho trobo encertat pel fet de que tant el contingut com el debat que es pogui generar pogui arribar més enll+à del guetto, tot i així torno a reiterar que no es per mania amb el logo institucional sino precissament pel fet de que actualment en la UB Raval ens trobem moltes estudiants amb mil pegas diferents alhora d'intentar tirar endavant ciocles de conferencies, xerrades i cursos i aquest tipus de xerrades amb el suport institucional no deixa de ser un rentat de cara més de tota aquesta purria de penya dictadora del pensament unic, de veritat no es per mania al logo sino pel que estem vivint dins d'aquesta facultat i la pandilla de hooligans reaccionaris que hi han instalats als organs de poder de la mateixa facultat

salut i felicitats per la publicació!!! pintamo,lt interessant el contingut!! felicitats!
Re: Cooperatives obreres a la UB?
25 feb 2011
No sería distinto en absoluto. Sin embargo quisiera de nuevo remarcar el papel represor que jugaron los organos de gobierno de esa institución en particular durante los sucesos de la ocupación (i posterior desalojo) del edificio histórico.
Re: Cooperatives obreres a la UB?
25 feb 2011
demano disculpes, els fets tingueren lloc fa dos anys (primavera de 2009) no tres com deia a l'article.
Sindicat Terrassa