Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Les cooperatives obreres a la UB
24 feb 2011
Cartell_Cooperatives-obreres-de-Sants_UB.png
Acte obert
Mira també:
http://www.laciutatinvisible.coop
http://www.sants.coop

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Les cooperatives obreres a la UB
24 feb 2011
M'agradaria fer una reflexió. I la faig en aquest espai per dos motius fonamentals: 1) Es a indymedia on he tingut coneixement de l'acte i, 2) La distància m'impedeix èsser aquesta tarda a Barcelona.
Se de bona tinta que la gent de la ciutat invisible ha dut a terme un esforç encomiable pel que fa al recull i l'arxiu documental del cooperativisme a Sants i, per tant, els felicito per materialitzar el projecte i, així, donar-lo a conèixer a qui pugui tenir interès.
Dit això em veig amb l'obligació de preguntar-me (preguntar-nos) perquè la presentació del llibre es fa a la UB-raval i, més encara, perquè surt al cartell el logotip d'aquesta institució. Molts de nosaltres no oblidem que va passar fa prop de tres anys i quin paper va tenir l'UB, encapçalada pel seu rector, en els fets ocorreguts.
Fem memòria. El rector d'aquesta institució va donar el vist i plau a l'entrada dels mossos dintre de l'edifici històric per desallotjar i, tot seguit, reprimir una ocupació legítima.
La manifestació multitudinària, on hi havia un dispositiu policial exagerat preparat per cometre una massacre, va acabar precisament al barri de Sants on alguns feren proclames, en contra de l'UB i del sistema universitari-mercantil en general. No es l'UB la mateixa institució? No va ignorar reiteradament les protestes de l'alumnat que reclamava poder decidir com seria la seva universitat?
En definitiva, de cap manera puc entendre perquè la universitat de barcelona dóna recolçament institucional a una activitat com aquesta.
Son coses que ens haurien de fer pensar.

Salut!

a
Sindicato Sindicat