Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
CNT-AIT demanda al Departament de Territori i Sostenibilitat per cessió il•legal de treballadors
24 feb 2011
- Els treballadors denuncien una cadena il•legal de subcontractes - CiU va denunciar la situació estant en l'oposició.
logo_sov_barcelona_cuadrado.jpg
Treballadors de l'Àrea de Gestió d'Infraestructures del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat han demandat a aquest per una clara situació de cessió il•legal de treballadors.

Segons el sindicat CNT, que ha emprès les accions administratives i judicials sobre això, hi ha una clara situació il•legal en la contractació de personal per al servei de l'Àrea de Gestió d'Infraestructures del Departament, externalitzat a una sospitosa cadena d'empreses que comença en l'organisme públic CTTI, el qual subroga en IECISA, qui al seu torn es limita a aportar els treballadors mitjançant les empreses SERIKAT i CAST-INFO. Segons l'opinió del sindicat, mentre els treballadors són els que realitzen totes les funcions sota les ordres del Departament, una multitud d'empreses sense funcions conegudes s'embutxaquen tot el pressupost.

Una situació en la qual, en paraules del delegat de la secció sindical, “totes les parts són conscients que esglaó a esglaó el treballador va perdent drets, beneficis socials i poder adquisitiu, mentre que es malgasten milions d'euros que no són destinats a la plantilla ni a millorar el servei”. En concret, afegeix, “en el concurs de l'Àrea de Gestió d'Infraestructures parlem de 2.195.907,99 €, va ser guanyat per l'empresa amb oferta més cara, IECISA, oferint 81.329,92 €/any per cada treballador, xifra de la qual els treballadors no reben ni una quarta part”.

El Sindicat CNT no entén així mateix que el Govern continuï amb una política de retalls quan es neguen a mantenir plantilles raonables i eficients, més austeres en termes pressupostaris, i recorda que a l'oposició CiU, a través de l'actual diputada al Parlament, Pilar Pifarré, ja va denunciar públicament les irregularitats de contractació de CTTI a través de l'actual diputada al Parlament, Pilar Pifarré, ja va denunciar públicament les irregularitats de contractació de CTTI, de manera que exigeix coherència.

Bloc de la Secció Sindical: http://cnt-agites.blogspot.com/

Agència Confederal de Premsa CNT-AIT Barcelona
Federació Local de Sindicats de Barcelona

Pl. Duc de Medinaceli, 6, Entr. 1ª (Metro Drassanes, L-3)
Tel/Fax: 933 170 547 - sov(a)barcelona.cnt.es
Mira també:
http://barcelona.cnt.es/pivot/entry.php?id=759
http://www.cnt.es

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa