Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : educació i societat : especulació i okupació
Un govern de velocitat variable
19 feb 2011
Un govern d'opinió variable
La Generalitat suprimirà la prohibició de circular a més de 80 km per hora en els accessos a Barcelona, si bé que aquesta mesura no serà total ja que el límit es mantindrà en 25 km.


D'aquesta manera la velocitat màxima passarà a ser 90, 100, 110 o 120 km per hora en funció del dia de la setmana, l'hora i les condicions ambientals o del tràfic. Per dir-ho d'un altre manera els conductors hauran d'estar pendents tot el dia a quina velocitat hauran de circular per entrar a Barcelona. Un nyap en tota regla d'un govern convergent que es presoner de les seves promeses electorals ( finalment incomplertes) i demagògiques.


De les setanta tres mesures del Pla de millora per la qualitat de l'àrea metropolitana , que va aprovar l'anterior govern, la més mediàtica va ser la limitació dels 80 km/hora. Aquesta mesura era positiva perquè va permetre combatre la contaminació atmosfèrica i la sinistralitat. Una mesura que es podia haver flexibilitzat en franges horàries com la nit però mai suprimir perquè la seva eficàcia havia estat contrastada.


Possiblement caldria recordar de nou que la zona de 80 km/h s'està implementant amb èxit a més de grans ciutats europees. A Berlín, Londres o Amsterdam van encara més enllà i no deixen circular als vehicles quan es supera un determinat límit d'emissió de gasos contaminants.


Si a Catalunya realment ens preocupa la salut de les persones la mesura dels 80 km conjuntament amb les altres setanta mesures del pla que va aprovar el govern d'Entesa eren necessàries per tal de reduir la contaminació en l'àmbit de transport terrestre, marítim, aeroportuari, industrial i domèstic, i fer possible i efectiu la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i el compromís català de lluita contra el canvi climàtic.


Davant aquest nyap del govern, haurem d'estar atents a les noves dades de sinistralitat i contaminació i sobretot a la decisió de l'UE que pot fer pagar una multa milionària si empitjorem encara més la qualitat de l'àrea de la regió metropolitana.


Ara per ara la realitat ens indica que el nou govern es partidari d'hipotecar la salut i la seguretat per arribar cinc minuts abans a Barcelona. I això li diuen el govern dels millors.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat