Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Cerca Immobiliàries a Terrassa
18 feb 2011
Aquest proper dissabte 19 de Febrer s'organitza dins de la Campanya per una vivenda digna "Si tu no, Qui? Si ara no, Quan?" un cerca immobiliàries per denunciar la participació de les immobiliàries en l'especulació de l'habitatge.
immobiliariesKAOS.jpg
L'única condició que es requereix per donar cabuda a l'especulació és la venta a un preu superior al de la compra. La particularitat que fa cotitzar certes mercaderies sempre en alça és el seu caràcter únic, com és el cas dels béns immobiliaris, ja que les parcel·les de sòl posseeixen característiques específiques que les diferencien d'altres tipus de mercaderies. Ningú pot prescindir d'un espai per viure. Pot passar molt temps sense canviar de propietari, i en ser una cosa permanent proporciona l'oportunitat d’emmagatzemar riquesa (la inversió en maó), a més "el sòl no requereix manteniment per conservar el seu potencial d'ús".

L'especulació immobiliària es realitza en primer terme amb el terra, a través de la seva compra a baix cost, requalificació i venda, amb grans rendibilitats per a l’especulador. L'especulació amb la vivenda provoca un elevat nombre d’habitatges buits i es tendeix a produir en terrenys d'elevat valor, bé en zones estratègicament cèntriques o en eixamples dedicats a habitatges. En el primer cas l'escassetat d'habitatge en el centre de les grans ciutats pot fer pujar el preu del metre de sòl de forma gairebé il·limitada.


Les agències immobiliàries s'aprofiten d'una necessitat bàsica com és l'habitatge. El seu objectiu és captar el màxim nombre de pisos i vendre'ls el més car possible. Els seus integrants s'han multiplicat durant els últims anys al ritme de l'augment dels preus dels pisos. En l'actualitat les seves intendències amb les seves gangues multimilionàries ocupen gran part de la ciutat.

La seva activitat es veu recolzada per grans propietaris i caps de sucursals bancàries que es dediquen a donar validesa a les taxes fetes per les immobiliàries amb la finalitat de confirmar els elevats preus d’alguns immobles i poder-los aplicar a altres, venent així nous pisos a major preu.

LA NOSTRA VIDA NO ÉS UN NEGOCI!!

PROU ESPECULACIÓ IMMOBILIÀRIA!!

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat