Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
L’esquerra abertzale explica el nou procés de pau al País Basc en una xerrada a la UdL
17 feb 2011
DSC00013pr.jpg
DSC00020pr2.jpg
cartell eh.jpg
Aquest dijous 17 de novembre dos representants del moviment juvenil basc han repassat la situació política que viu el País Basc després dels darrers aconteixements i que nombrosos agents polítics bascos hagin posat sobre la taula la necessitat de resoldre el conflicte polític que atany aquest poble.

Durant la xerrada, organitzada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, els joves han explicat que l’Acord de Guernika, junt amb la decisió d’ETA de declarar una treva, situen un punt d’inici d’un nou procés democràtic que ha de permetre decidir en pau el futur d’aquest poble. Tot plegat, es situa al voltant de la nova estratègia de l’esquerra abertzale, basada en mitjans polítics i pacífics i que aposta per l’acumulació de forces d’esquerra i sobiranistes.

Tot i això, els ponents han destacat que la repressió de l’Estat no tan sols no s’ha aturat sinó que en les darreres setmanes s’ha detingut i empresonat a membres de les organitzacions abertzales (paradoxalment, tots ells vinculats a activitats estrictament polítiques i en favor del procés, i no vinculats amb l’activitat d’ETA).

Els joves s’han mostrat esperançats respecte que Sortu pugui participar a les eleccions municipals del maig, tot i que a dia d’avui la seva inscripció estigui paralitzada pel Ministeri de l’Interior.

La xerrada és el primer acte en terres catalanes de la cinquena setmana de setmana de solidaritat internacional amb Euskal Herria (www.suporteuskalherria.wordpress.com) que aproparà la nova situació d’aquest país a diferents ciutats com València, Barcelona o Reus, en actes organitzats per l’Esquerra Independentista catalana.

Lleida, 17 de febrer de 2011

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
sepc.udl ARROBA gmail.com
Mira també:
http://www.sepc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L’esquerra abertzale explica el nou procés de pau al País Basc en una xerrada a la UdL
17 feb 2011
Aquests bascos ja s'han disculpat per la masacre d'Hipercor,l'estat espanyol ja sabem k no ho farà mai per no haver volgut dessallotjar l'edifici, però ells per cometre la bogeria i error brutal d fotre una bomba allà i matar a part delpoble treballador català k? quan collons demanaran perdó al poble catalàper haver actuat reiteradament als Països Catalans malgrat les nombroses exigències de gran part de l'independentisme català de k anessin a actuar al seu poble i no ens posessin a nosaltres pel mig!

ETA ha sigut un dels grans obstacles de l'independentisme català al llarg dels anys 80 i 90 fins els nostres dies, k ens deixin en pau ja!!! i sobretot, k ens respectin = k els hem respectat a ells sempre!

AH!!! i k algú els hi expliqui d'una puta vegada k la nació catalana va de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, si fan una treva catalana les bombes a Mallorca o al País Valencià no tenen cap sentit.

O és k ells no reivindiquen a Nafarroa i Iparralde? cosa k trobo del tot lògica i respectable per altra banda,

au doncs!!!
Re: L’esquerra abertzale explica el nou procés de pau al País Basc en una xerrada a la UdL
19 feb 2011
No podríeu intentar fer, de tant en tant, comentaris positius i/o constructius. Si ho fes de tant en tant, ja veuràs que sentiràs a dins teu una coseta...gustirrín!!!

Un amargat no és un revolucionari, només és un amargat. I sembla que el nostre país està ple d'aquests.
Sindicato Sindicat