Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Més de 165 dies de vaga indefinida al bar de l'Auditori. CONCENTRACIÓ aquest divendres!
16 feb 2011
Més de 165 dies de vaga indefinida. Juntes ho podem tot! Solidaritzem-nos amb qui lluita amb dignitat.

CONCENTRACIÓ DE SUPORT el proper divendres 18 de febrer a les 19:45h davant del Bar de L'Auditori de Barcelona.C/Lepant 150-170 metro Marina.
CONTRA LAIE:
La dignitat de deixar de servir

A finals del 2009 les treballadores del servei de Bar, Catering i Cafeteria de l'Auditori portaren a terme una lluita, amb 27 dies de vaga, que aconseguí millorar les condicions laborals i disminuir la precarietat tant comuna en el món de l'hostaleria. Al febrer de l'any passat l'empresa Laietana de Llibreteries SL (LAIE) passa a fer-se càrrec del servei i ataca les treballadores (intentant acomiadar algunes, pagant per sota de les condicions de l'acord, sense entregar les nòmines, sense pagar setmanalment, etc.) per tal d'eliminar les condicions laborals que tant havia costat aconseguir.

Després de quatre mesos d'estira i arronsa entre les treballadores i LAIE, aquesta aprofita el tancament de l'Auditori durant el mes d'agost per acomiadar sense previ avís 9 de les 18 treballadores, i proclama obertament que l'objectiu és destruir les condicions laborals i poder substituir a les companyes per treballadores fixes discontinues amb condicions inferiors.

Davant d'aquesta situació les treballadores que quedaven decidiren posar-se en vaga solidaritzant-se amb les acomiadades. Les exigències són la readmissió de les acomiadades, el manteniment de les condicions laborals i que totes les companyes que vagin a treballar a l'Auditori se'ls pagui i tinguin les mateixes condicions que elles.

I després de més de 5 mesos la vaga indefinida continua!

Contractes per hores i contractes verbals (que permeten que per acomiadar-te senzillament t'han de deixar de trucar!), sous miserables, sense indemnitzacions per acomiadaments, sense pagar hores extres, nocturnitats o festius, sense tenir un sou garantit, sense vacances ni baixes remunerades, sense cap seguretat, etc. Aquestes són algunes de les condicions contra les que van lluitar.

No ens sona? No ens sona a totes?

Abusen de nosaltres a la feina, quan busquem un pis, o quan comprem tota la merda imbècil i inservible que ens venen a preu d'or que per descomptat no ens cura ni de l'avorriment ni de la tristesa, perquè cada cop estem més boges i més desesperades, i també més soles. Serà per això que en front dels abusos estem tant acostumades a mirar a una altra banda? Serà per això que ens identifiquem més amb els empresaris i els rics, amb els seus cotxes i les seves cases ostentoses i luxoses, que amb altres treballadores, a les que sempre guardem una bona punyalada -mandroses, esquerpes, antipàtiques...-?

Soles contra el món som totalment vulnerables a la voluntat dels empresaris i a la inseguretat i incertesa del mercat. Ens llancen a competir entre nosaltres desbocadament per aconseguir curros de merda, mirem a una altra banda quan acomiaden companyes o bé desnonen veïnes. Terroritzats com estem al xantatge de l'atur i l'exclusió sempre trobem bones excuses que ens disculpen.

És per això que ens sorprèn quan veiem la dignitat d'unes persones que han sigut capaces d'anar totes a una, que han sigut capaces de no tenir excuses, de no abaixar el cap. És per això que apel·lem a la solidaritat amb totes aquelles que ens mostrin un camí diferent a l'habitual, un camí que cridi orgullós el que significa estar juntes, recolzar-nos, respectar-nos, un camí que ens mostri com la comunitat pot vèncer la por i la soledat.

Sota les seves lleis, les seves normes sempre estarem soles davant el perill que facin amb nosaltres el que vulguin. Quan ens organitzem, quan comprenem que els interessos i les necessitats de cada una ho són de totes nosaltres, quan entenem que juntes sempre som més fortes que soles, aleshores podem començar a vèncer la por, la inseguretat, la tristesa, la soledat.

SOLIDARITAT AMB LES TREBALLADORES DE L'AUDITORI
BOICOT A LAIE
CONTRA LA SOLEDAT QUE ENS IMPOSA EL CAPITALISME: TOTES A UNA

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Més de 165 dies de vaga indefinida al bar de l'Auditori. CONCENTRACIÓ aquest divendres!
17 feb 2011
SOLIDARITAT
Sindicato Sindicat