Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: mitjans i manipulació
(debat) fins quan intoxicació a indymedia?
12 feb 2011
Ja fa uns anys, arrel de certs comentaris que s'havien escrit a la columna de publicació oberta d'indymedia, entre la gent que de diferents maneres hi participàvem, es va donar un debat, no poc tens, entre aquells i aquelles que defenien a capa i espasa la publicació lliure (i sense moderació) a indymedia, i per una altra costat aquells i aquelles que estàvem més per un mínim control esborrant i generant sistemes que controlessin a la gent que publica mentides, vajanades, anuncis o falses convocatòries, etc, etc....
A indymedia Barcelona, això es va acaba "arreglant" amb un pegat" que va consistir en generar una publicació moderada i una d'altra d'oberta. La moderada amagava aquelles noticies falses un cop detectades, i mirant a l'oberta podies mirar tot el que s'havia publicat.
Anys desprès la veritat es que tot i que continuo posant les convocatòries que podem fer al nostre centre social, ja no l'utilitzo com abans, ja, per lo general ignoro els comentaris (que no deixen de ser, molts cops, batalletes que no porten en lloc i que malgasten un temps preciós que podriem dedicar a milers d'altres coses, productives o ocioses, però que ens fessin bé, com a mínim). Ara, en les últimes setmanes que m'he conectat uns quants cops més, em començo a adonar que la credibilitat totalment perduda de molts dels comentaris s'està extenent a la públicació, només cal veure noticies com:

"Aquesta nit rave a Can Vies "
"Diumenge 13 futbol a Can Masdeu, homenatge a Amunike"
"Cancel.lat el sopador de dilluns 14 a La Carboneria"
"Desallotjen La Rimaia 3"
"Calen foc a Barrilonia"

Es possible que quan estiguis llegint això ja estiguin amagades (o no). La veritat es que no em puc imaginar l'aburriment que deu ser estar tenint que mirar les noticies per detectar les vajanades que s'han d'amagar, a més del mosqueig per que algun impresentable (per posar-li algun nom) hagi de tocar els nassos d'aquesta manera rient-se mentre pensa lo divertit que es fer això.
Quan penso en qui pot estar fent això em venen al cap dos possibilitats:

1.-una podria ser qualsevol nen o nena que s'aborreixen i com no saben que fer es fiquen a indymedia a publicar tonteries per desprès engrandir-se davant dels seus companys.
2.-l'altre possibilitat es la d'algú o alguns que bàsicament estigui boicotejant conscientment un mitjà que podria ser força útil a nivell de comunicació però que si fan que perdi tota credibilitat arribarà un moment que ja ningú l'acabarà utilitzant.

Sigui el cas que sigui (no importa), la sensació es que això, aquest projecte,en aquests moments, està bastant perdut. Hi no ho dic per que no hi estigui interessat amb que aquest continui, tot el contrari, ho dic per que m'agradaria poder un altra cop confiar en aquest mitjà.

La veritat es que no puc entendre com es que, amb lo fàcil que es controlar una IP des de a que es pública una noticia, per que no, un cop una d'aquestes adreces ha publicat un parell de bajanades (o una molt gran), o es corrobora que res de lo que escriu no passa de ser insults, mentides, etc,etc...per que llavors no se li tanca l'acces a la públicació; puc entendre que sorgeixin certs debats, contradiccions amb el controlar i l'esborrar alguna cosa (com si estiguèssim fent el paper del policia que posa l'ull sobre nosaltres)...mai estaria d'acord en esborrar una noticia per que el punt de vista des de la que s'escriu no es el meu; però no puc entendre que aquest problema es tingui amb gent que li dedica tant de temps a acabar amb un mitjà que en un principi va ser molt potent....
si us plau, demano que es prenguin certes mesures per acabar amb els trolls que fan perdre la credibilitat que podria tenir indymedia (les noticies que he posat com exemple han estat publicades una rera l'altra, amb un estil molt semblant, lo que dona que pensar que gairebé segur sigui, o la mateixa persona o companys, llavors, quin es el problema amb vetar-los? quin problema hi ha amb esborrar definitivament un missatge que és mentida i només té un afany d'intoxicar? un sentiment de culpa? i no pot ser més fort que aquest sentiment les ganes de que no s'acabi de perdre aquest mitjà.....
ho sento, però no ho puc entendre


gràcies pel vostre temps i ja veure que feu, per això es insostenible.....(i ells o elles ho saben i segur que els hi encanta que sigui així....)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (debat) fins quan intoxicació a indymedia?
12 feb 2011
POr mi parte, considero que, si bien, indymedia no se caracteriza por una calidad generalizada de noticias y contenidos -o sea, que hay de todo- su virtud reside, precisamente, en ser un medio de fácil acceso, rápido, volátil. Las mini-noticias son puro presente contínuo: permanecen apenas unas horas en la cabecera de la lista. Yo no lo uso para informarme, más bien, para comunicarme con mi entorno más próximo. Creo necesario este tipo de comunicación, sin menospreciar ni excluir otros medios más reflexivos. Me desagrada mucho lo que está ocurriendo de forma más intensa desde hace unos días, pero la verdad, creo que valdría la pena esperar a ver qué ocurre. Este es el riesgo que comporta mantener la publicación libre y creo que vale la pena correrlo, por lo que acabo de señalar. Pensemos también en lo rápido que se contradicen las falsas noticias, es decir, reflexionemos sobre la eficacia real de esas publicaciones. A mí me enervan, pero no me confunden.
POr ahora, optaría por la paciencia, por seguir desmintiendo y esperar a que se cansen...
Re: (debat) fins quan intoxicació a indymedia?
12 feb 2011
Doncs a mi m'encanta indymedia i hi seguiré venint. És llastimosa la presencia de quintacolumnistes o infiltrats als moviments socials.

Molts ànims als que porteu el projecte. Jo crec que indymedia rep prous visites com per a que Assumpta Escarp digui que heu de plegar.

No l'atureu. Amunt indymedia i tots els moviments socials.
Re: (debat) fins quan intoxicació a indymedia?
12 feb 2011
hemos pasado de ser marginales (me meto en medio) a ser punto importante de informacion, y esto solo por ahora. En egpto y tunez los manifestantes se organizaban tambien por internet, esto el poder lo sabe. Sabe que por ahora solo por vias aereas pero hay bastante union y confrontacion y esto quiere decir crecer. Y esto temen. Pueden ser dos o tres gilipollas pero no se puede pensar que es por casualidad, intentan controlar la informacion ya que manipularla no pueden, lo bueno de la red es que una mentira dura poco.
Y la manipulación??
12 feb 2011
Indymedia tiene muchas contradicciones, y esta es también su riqueza. Más grave podría ser el caso de Indymedia Euskalerria, si miramos a las denuncias recientes (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/413169) sobre una determinada corriente política que intenta monopolizar la columna de la derecha.
Re: (debat) fins quan intoxicació a indymedia?
13 feb 2011
Doncs a mi m'agradava més l'Indy de fa uns anys, on el comentari era directe i sense capches.
Expresar-se és força complicat avui en dia i dotats pper escrire més de dues línies cada cop som menys. Twitter esta de moda i també hen d'admetre moltes coses.
Això no pot tenir mai una edició polida. La llibertat mai és com voldriem ja que no nomes es nostra. Quan s'obre un mitja a la participació s0ha de ser molt prudent amb la censura ja que aquesta és el cor de la ignorància.
Per tant, jo encara obriria més l'apartat de comentaris i si entren trolls, que hi hem de fer! Res. Aprenem un i un altre cop que la vida es així, plena d'inconvenients.
Si algú es fixa en l'accessori i no en lo profund doncs es limita a lo superficial. Lo profund senpre ens serà d'aspra arribada, publiques com publiques.
Vat aquí la realitat que ens roba el nostre mon ideal. No el perguem tampoc ja que aquest es la nostra ànima el que ens empeny endavant, en la cerca llibertaria.
Bo seria doncs, penso, fer més fàcil i present el comentari, com fa uns anys. Que és banal? És el que hi ha. Que és sucós, gràcies, és el que hi ha.
No voldria veure l'Indy en ña foscor de l'oblit, molt més feixuga que la de la dispersió.
En tot s'apren. Però, si no sabem conviure en la llibertat, quin moviment llibertari esperem?
Hem de donar forma a les idees i això els hi resta llibertat, hem de posar.les en bits i els hi resta llibertat. Hem de filtrar disparitats i disbarats i,.... en que ens queda la llibertat?
Usem.la, permetem-la, fem.nos els seus amics encara que ens costi suportat la llibertat dels altres.
Som un espècie contradictoria i això anima el ser, ja que també en qualsevol crítica, per grollera que sigue, hi ha darrera un ser igual que nosaltres, més o menys culturitzat, més o menys organitzat, més o menys encertat.
Salut i Llibertat!
Re: (debat) fins quan intoxicació a indymedia?
13 feb 2011
Només s'ha de fer cas a les publicacions autentificades... i ja està.
Re: (debat) fins quan intoxicació a indymedia?
13 feb 2011
és que a més hi han alternatives i donat que en sóc un del que les fa, no en farem propaganda aquí :) (seria de mal gust). però és que és lo bó d'Internet: construeix-te el teu propi mitjà millorant-lo.

o com deien al mantra dels començaments Indymedians: "don't hate the media, become the media". Doncs això.
Re: (debat) fins quan intoxicació a indymedia?
13 feb 2011
La gran virtud d´Indymedia Barcelona és la tolerància i pluralitat inclùs moltes vegades opinions paradojicament oposades tenen el seu punt de debat i exposició segiu aixi, entre totes fem el mitjà, gràcies Indymedia Barcelona pel vostre treball, paciència i existir.
Publicar un mateix, gestionar un mateix el resultat
13 feb 2011
En algun lloc vaig llegir la mateixa frase: "no odies los medios, comételos"
Re: (debat) fins quan intoxicació a indymedia?
13 feb 2011
Em preguntava quants moderadors-es hi han a indy bcn i si estan en contacte per coordinar-se etc.
Pot ser cal més persones per fer un cop de mà o bè per implicar-se amb compromis a, al projecte?, be, pot ser ells-es haurien de demanar-ho, si es el cas.

He l.leguit l'article i em semble massa negatiu al dir que el projecte de indy <<...esta bastant perdut...>>.
Jo crec que el fet de passar dificultats ens fa creixer i pot ser un motor, que fins i tot pot animar a implicar-nos mes penya, o al menys ens hauria de remoure algo per fotre ma tots i totes els-les que pugem.
com deian alguns; no te lamentes enseña los dientes, pos això, no ajuda gaireplorar, apa a treballar, que la questió de un mitja lliure es de TOT@S i no esperar a que algu ens ho arregli
Re: (debat) fins quan intoxicació a indymedia?
14 feb 2011
A mi també em sembla negatiu l'article i repetit, és una opinió que apareix a sobint per aquíPersonalment no crec massa en l'existència de moderadors/es. A part de lo poc agraït d'exercir com a tals, es fàcil caure en els errors dels mass-media tradicionals i unidireccionals, i al final acabar amb l'imposició d'un únic criteri editorial o perdre el temps en batalletes virtuals.

En definitiva... la meva opinió és que Indymedia.org te sentit si la utilitzem pel que va ser creada. Els que hi publiqueu informació, si us plau seguiu fent-ho! Crec que som bastants/es els que silenciosament visitem aquesta web, amb ganes de llegir informació alternativa o contrainformació. Personalment poc m'importen els comentaris i encara menys si son insults o no aporten res de nou.
D'altes projectes a Internet molt més mediàtics com per exemple Wikileaks no duraran tant com Indymedia.org, moriran per culpa dels desorbitats costos i mitjans per a que funcionin.
Re: (debat) fins quan intoxicació a indymedia?
15 feb 2011
Deixeu que Indymedia segueixi sent com és, amb els seus defectes i virtuts, que són moltes. Per la gent que volem estar al tanto de les coses que passen, i que no ens creiem el que diuen els mass-mierda, l'existència d'un mitjà de contrainformació com aquest és vital. I jo no se la resta, però crec que quan portes un temps moven-te, saps diferenciar el gra de la palla, i el troll del que no ho és. I si et queden dubtes, ho prguntes a la teva gent i llestos. Salut i revolta!
Sindicato Sindicat