Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Comunicat i manifestació de treballadores i treballadors de la Valeo contra l'acomiadament de 65 persones
12 feb 2011
contra l’ERO amb que es vol acomiadar 65 treballador*s/ Calendari de mobilitzacions. El 17 de febrer manifestació a Barcelona.
comunicat


ELS TREBALLADORS DE VALEO SORTIREM AL CARRER PER A EXIGIR LA RETIRADA DE L’EXPEDIENT DE REGULACIÓ D’OCUPACIÓ (ERO), AMB EL QUAL L’EMPRESA PRETÉN ACOMIADAR A 67 COMPANYS

El passat 28 de gener Valeo Automoció de Martorelles (Vallès Oriental) va sol·licitar a l’administració l’acomiadament de 67 treballadors i la deslocalització a una altra planta del grup a Saragossa, de 3 línies de muntatge, al·legant causes econòmiques i productives. En el transcurs d’aquests 14 dies, hem tingut 3 reunions (una cosa insòlita i vergonyós, tenint en compte el que ens juguem, i que el període de consultes és de 30 dies) i hem desmuntat les causes productives al·legades per l’empresa.

Quedant ja com causa de l’ERO les econòmiques, resulta ser, que Valeo és un Grup Multinacional, pel que els comptes per a les causes econòmiques que ha de presentar l’empresa per a sol·licitar a l’Administració l’extinció dels 67 contractes de treball, han de ser les del Grup. Per tant, ens trobem davant un frau, que té com fi acomiadar a 67 treballadors de Valeo i el trasllat de tres línies de muntatge a Saragossa, això que coneixem com deslocalització i això malgrat que no concorrin les causes al·legades.

Torna a ser altra vegada, responsabilitat dels polítics, del govern de torn en la Generalitat l’acceptació o no d’aquests 67 acomiadaments, ja que li pertany resoldre, i ho ha de fer sabent que els treballadors saben, que és un frau! Els treballadors hem convocat vaga tots els dies del mes de Febrer. A abusos com aquest ens porta la Reforma Laboral.

* Calendari de mobilitzacions per fer front a l’ERO de l’empresa Valeo:

Dissabte 12 de febrer. 11h. Concentració davant l’Ajuntament de Mollet del Vallès.

Dilluns 14 de febrer. Per confirmar. Manifestació des del domicili de l’empresa fins a l’Ajuntament de Mollet.

Dimecres 16 de febrer. 9.30h. Reunió a serveis territorials del Departament de Treball de la Generalitat a Barcelona (c/Carrera, 24). Concentració i marxa fins a la Plaça Sant Jaume.

Dijous 17 de febrer. 18.30h. MANIFESTACIÓ a la Plaça Universitat de Barcelona

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat i manifestació de treballadores i treballadors de la Valeo contra l'acomiadament de 65 persones
14 feb 2011
molts ànims!! i teniu en compte que la patronal i els gobernants sempre allarguen al màxim els conflictes per cansar-nos.
salut i força!!
Sindicat Terrassa