Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió : especulació i okupació
CIU envia els antidisturbis a desallotjar una familia de casa seva per no poder pagar la hipoteca
12 feb 2011
Tensió a Vic pel desnonament d'una família
A Manresa ocupen els jutjats per evitar un desnonament
per Font, arrel i VIDEO, pitja l'enllaç: http://www.lamalla.cat/infolocal/noticies/article?id=439786

segueix...


Tensió aquest matí a la capital d'Osona. El jutjat de Vic ha desnonat una família del seu habitatge, al passeig Pep Ventura de la capital d'Osona. El desallotjament del matrimoni de Ghana, que té dos fills i n'estan esperant un altre, s’ha fet a petició del Banc Santander, que reclama el pis en execució de la seva hipoteca.
imatge

Elter.net

Els contraris al desnonament s'han situat a l'entrada del pis de Vic.
Notícies relacionades

* Una nova resolució judicial considera ara que amb l'embargament del pis no se salda el deute[09/02/2011]
* Els ajuntaments demanen que els embargaments eixuguin el deute amb el banc[07/02/2011]

Convocats per La Plataforma per el Dret a l’Habitatge d’Osona i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca un centenar de persones s’han manifestat davant l’habitatge impedint l’entrada de Mossos d’Esquadra i dels agents judicials. Finalment, però, tot i la resistència oposada, s'ha pogut desallotjar el pis per la força de la intervenció dels Mossos d'Esquadra.

La mare ha estat traslladada a l’Hospital de Vic i el pare i els fills han estat traslladats a les dependències judicials. Des de la Plataforma s'espera ara que els Servis Socials de l’Ajuntament de Vic intervinguin en l’assumpte facilitant un habitatge a la família, que fa deu anys que viu a Vic i que ara se n'ha quedat sense.

Des de la plataforma destaquen que només a Vic, durant el 2010 s’han fet unes 1.000 execucions hipotecàries. I per això reclamen que aquest problema tingui visibilitat i que es canviï la llei hipotecària. Des de la plataforma demanen la condonació del deute i que es garanteixi el dret a l’habitatge mantenint la família al mateix pis en règim de lloguer.

Ocupació al jutjat de Manresa
El jutjat de Manresa que havia de subhastar el pis de José Luis Burgos, hipotecat en situació precària que ha fet dues vegades de fam davant la seu del Banc Santander al passeig de Gràcia de Barcelona, ha suspès la sessió de subhasta prevista per aquest migdia. Només el Banc de Santander optava a quedar-se amb el pis, però l'ocupació dels accessos del jutjat per part d'una quarantena de persones solidàries convocades per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca han forçat la suspensió de la subhasta. Una forta ovació ha estat la resposta de les persones concentrades, quan la funcionària del jutjat ha comunicat la decisió del magistrat. Ara, s'haurà d'esperar uns dies a conèixer la nova resolució judicial al voltant del cas.

Publicat 09/02/2011 14:28h | Actualizat 17:33h

This work is in the public domain

Comentaris

Re: CIU envia els antidisturbis a desallotjar una familia de casa seva per no poder pagar la hipoteca
13 feb 2011
http://afectadosporlahipoteca.wordpress.com/
entre altre trovaras:
Modelo a presentar en el proceso de ejecución hipotecaria para solicitar que el juez aplique de facto la dación en pago 13-2-11
Sindicato Sindicat