Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
Nou número de l'Accent Bord
12 feb 2011
Acaba de sortir el número 4 de l'Accent Bord.
L’accent bord és la revista que, periòdicament, publica l’assemblea del Brot Bord, organització antipatriarcal dels Països Catalans.
portAB4.jpg
http://brotbord.blogspot.com/2011/02/nou-numero-de-laccent-bord.html


Superficialment pot semblar un fanzine d’humor. El disseny del títol pren com a referència la publicació “L’accent”, i els titulars que es mostren en portada tracten notícies falses de l’estil “El Papa de Roma s’equivoca de ciutat” “El programa de TV3 Banda ampla reobre el debat sobre l’heterosexualitat” o “El mot bord surt al carrer”. Segurament, es tracta d’una forma de cridar l’atenció, amb una certa controvèrsia, per a seguir-ho fullejant. Un cop passem la portada, entrem en tot un univers creat a partir de personatges i pseudònims que escriuen sobre sexe, gènere i opció sexual. El Brot Bord ha aconseguit, seguint aquesta recepta, una publicació que apropa el discurs sobre sexualitat des d’una vessant política antipatriarcal sense perdre un nivell d’humor i enginy que ajuden a explicar-lo d’una forma més simpàtica, planera i clara.

Dins les seves pàgines, podem trobar-hi articles que parlen sobre la criminalització mediàtica del cruissing, sobre la patologització de les persones transsexuals, sobre la sexualitat a través d’internet o dissenys i cartells per a difondre actes de l’organització i de la lluita antipatriarcal.

Entre les seves seccions podem trobar-hi les espurnes bordes, una crònica de situacions quotidianes que emmascaren homofòbia i sexisme, i com desemmascarar-ho. Podem trobar, també, poesia BDSM, recomanacions de material antipatriarcal o un manual de cinc punts bàsics per una interacció respectuosa entre la diversitat d’identitats sexuals.

En una de les seves seccions fixes, s’hi explica el perquè de la paraula “Bord”. Sota el nom de la Tieta, s’hi amaga una apassionada de la llengua que ha creat un taller sobre argot bord, i des del qual es pot participar a través de http://argotbord.blogspot.com. Comencem pel principi. La paraula bord és la traducció en català de la paraula anglesa “queer”, que significa estrany, desviat i improductiu. L’accepció més emprada de la paraula bord es refereix al regne vegetal. Quan es parla d’un arbre bord, parlem d’un arbre que no pot donar fruits o que els que dona no són bons. La paraula també és aplicable a animals, persones o situacions. En aquest cas, es va trobar aquesta paraula –bord- per parlar del “moviment queer” des de la nostra realitat. El moviment queer va néixer en els entorns dels moviments socials. Sota la idea de qüestionar les identitats sexuals i de gènere, es pren aquesta paraula, de connotacions despectives, per capgirar-ne el valor. Al reivindicar-se com a persones queers, i a través de la performance, el moviment queer ha fet arribar el seu discurs de forma trencadora i directa. El consultori de la Doctora Maeso també és una de les seccions estables de l’Accent Bord. Sota la ficció d’una psiquiatra reconeguda, podem llegir cartes, opinions i consells sobre temes referents al sexe o al gènere, com l’ ”Oda al sexe lent” Aquest novembre s’ha presentat la tercera publicació de l’Accent Bord, i està previst donar-li continuïtat al projecte: ben aviat, el quart número. Pot ser complicat trobar un exemplar en paper de l’Accent Bord, tot i que es poden trobar en els actes de l’organització. El més senzill és entrar a la plana web de l’organització i consultar totes les publicacions a través de
Mira també:
http://brotbord.blogspot.com/2011/02/nou-numero-de-laccent-bord.html
http://brotbord.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nou número de l'Accent Bord
14 feb 2011
què és aquesta merda friki?? quina poca seriositat.
Re: Nou número de l'Accent Bord
16 feb 2011
si l'haguessis llegit no diries això...però clar és més fàcil dir que és 'una merda friki' sense perdre un quart d'hora llegint-lo oi?

Endavant Brot Bord!
Sindicat Terrassa