Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Manifest Stop bales de goma!
10 feb 2011
Som un grup de ciutadans que viuen, treballen i estudien a Catalunya.
stopbales.jpg
Manifest

Som un grup de ciutadans que viuen, treballen i estudien a Catalunya.

El present manifest vol ser el primer pas d’ una campanya per demanar l’ abolició dels projectils de goma que utilitza la policia autonòmica catalana, els Mossos d’Esquadra. Hem pres aquesta decisió després d’haver estat testimonis de l’enèsima lesió permanent provocada per aquesta arma a un ciutadà innocent.

La dotació de projectils de goma dels Mossos d’ Esquadra, d’ un pes de 90gr. i capaços d’arribar a una velocitat de més de 200m/s (més de 720 km/hora) són considerats pel protocol tècnic intern com a armes “less-letal”, és a dir, “menys letals”. L’ evidència però, demostra que poden causar danys permanents als òrgans vitals, i a més són difícilment controlables.

Limitant-nos a un sol exemple i deixant de banda altres tipus de lesions, a Espanya són 23 les persones que han perdut un ull des de 1990 fins avui, a causa d’ aquests projectils. Per tant, el terme “menys letal” ha de ser definitivament considerat inadequat, perquè donat el potencial destructiu d’ aquestes armes no garanteix la seguretat dels ciutadans, sinó que provoca un risc de vida.

A la ciutat de Barcelona, l’ any passat, tres nois van perdre l’ ull a causa de l’ impacte d’una bala de goma. Un altre va estar ingressat a la UCI durant una setmana, amb un traumatisme cardiopulmonar, tement per la seva vida. El juliol d’ aquest any un altre noi ha perdut l’ ull dret mentre era entre les taules d’ un bar, juntament amb moltes altres persones innocents. A aquests casos s’ hi afegeixen molts altres de diverses gravetats.

Barcelona, ciutat que té com a valors fonamentals la inclusió, la tolerància i la participació, demana un canvi: abans que aquesta arma faci danys encara més greus, diem prou amb els projectils de goma i en demanem la seva abolició, com ja ha succeït a molts altres països.

Demanem a totes les democràtiques i democràtics de Catalunya d’activar-se per demanar la prohibició de les bales de goma i d’unir-se a la nostra campanya d’informació i mobilització per dir NO a les bales de goma i NO a la repressió de la democràcia, per tal que no hi hagi més ulls cegats per la violència.
STOP a les bales de goma usades per part de la policia!
Pel dret a manifestar la pròpia llibertat en democràcia.
Per la seguretat dels ciutadans.
Mira també:
http://stopbalesdegoma.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest Stop bales de goma!
10 feb 2011
ah? és que estem en una democràcia?
Re: Manifest Stop bales de goma!
10 feb 2011
no obstant, iniciatives d'aquest tipus son molt importants
Re: Manifest Stop bales de goma!
10 feb 2011
le señalo con el dedo la luna y el tonto miro el dedo
Re: Manifest Stop bales de goma!
10 feb 2011
Tot i ser una iniciativa "democràtica", em sembla prou correcte... A l'autoritat policial se l'ha de combatre en tots els camps.
Re: Manifest Stop bales de goma!
10 feb 2011
És fàcil: des dels moviments antagonistes podem gastar fortunes en paper per fer campanyes per la seva abolició, com ja se n'han fet, i no ens fotrà cas ni cristo perquè som els quatre marginals que es mereixen que els estovin. En canvi, si la iniciativa parteix de ciutadans de bé, demòcrates de tota la vida, potser sí que té resultats. Tots hi sortim guanyant, no és qüestió d'assenyalar els errors del seu plantejament.
Re: Manifest Stop bales de goma!
11 feb 2011
volem un pais on es pugui jugar a polis i lladres.
Re: Manifest Stop bales de goma!
11 feb 2011
molt bona iniciativa i molt important que la recolçem, no podem normalitzar la violencia brutal i impunitat i més ara que venen temps de revolta de denuncia...
Re: Manifest Stop bales de goma!
11 feb 2011
precisament aquest matí he llegit, crec que en 20 minuts (o era algun altre premsa gratuïta) que havien de indemnitzar a una noia per els danys que li varen ocasionar una bala de goma per la celebració de la champions del 2006...no sé si l'ajuntament o la gene. Sento ser tant poc rigurosa però ho dic de memoria. Si algú pot recuperà la noticia. Però me n'alegro q els hi sorti ven car...com un ull de la cara.
Sindicat Terrassa