Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
(MADRID)Contra la violència policial després de la manifestació del 27 de Gener de 2011
09 feb 2011
El passat 27 de gener de 2011 es va convocar junt per part des de Cal parar-los els peus!(¡Hay que pararles los pies!) una manifestació entre Atocha i la Plaça de Canaletes(MADRID) contra la Reforma de les Pensions. Una manifestació que va discórrer per les lleres normals que han caracteritzat totes les convocatòries en les quals les organitzacions que conformen aquest espai ha format part i que, en aquesta ocasió, va ser notícia per la gran participació de treballadors contra la mesura antipopular signada per govern i sindicats del sistema.

Però hi ha qui prefereix que aquest tipus de convocatòries passin desapercebudes i, davant la magnitud amb la qual van creixent, tracten de desqualificar-les titllant-les de violentes i radicals comparant-nos amb el terrorisme urbà. No és casualitat que, l’endemà, les notícies dels mitjans de comunicació cobrint la manifestació de Madrid, coincidissin destacant la càrrega policial una vegada acabada la manifestació i no es digués ni sentís una paraula de la quantitat de manifestants o dels motius de la protesta.

Càrrega policial que no va venir precedida de cap provocació per part dels manifestants que, de forma pacífica, tan sol exterioritzaven davant la trinxera de les forces de seguretat el seu descontentament per no poder arribar fins a les portes del Congrés dels Diputats on s’anava a protagonitzar un atac sense precedents als drets dels treballadors, tal com mostren la gran quantitat de vídeos que van gravar aquests moments. Però en aquest país, no tots som iguals i, mentre als grups d’ultradreta se’ls permet acudir fins a les portes de les Corts per esbroncar als membres del govern, a nosaltres se’ns bastoneja impunement a 500 metres per solament mostrar la nostra legítima protesta.

Els sotasignats volem fer pública nostra repulsa a l’actuació d’unes forces de seguretat que, no ens cap dubte, tenien ordres de carregar per dispersar la manifestació, criminalitzant als convocants i desviant l’atenció pública de les justes reivindicacions que havien convocat a milers de persones als carrers de Madrid. Així mateix, exigim la retirada de tots els càrrecs a Luis, Ricardo i Sergio, detinguts sense causa alguna el mateix dia de la manifestació i alliberats el dissabte i sobre els quals penja la petició de sancions desorbitades.

La nostra condemna també es farà extensiva a la Delegació del Govern de Madrid que no ens va permetre als convocants finalitzar el recorregut on crèiem que hauria d’haver acabat i única responsable dels ingrats incidents amb els quals va acabar la protesta.

Coordinadora Sindical de Madrid: Plataforma Sindical (EMT); Comisión Trabajadores Asamblearios (Iberia); Alternativa Sindical de Trabajadores (Telefónica);
Sindicato Autónomo de Trabajadores Nueva Plataforma (Casa de la Moneda); Colectivo Obrero Popular (Roca); Plataforma Sindical (Etasa); Sindicato Unitario;
Sindicato Unitario Independiente de Trabajadores (Hotel Meliá); Plataforma Sindical Independiente (Blas & Cía); Solidaridad Obrera; Comité de Empresa de
UPS; Cobas; SAS; Corriente Roja; PCPE; Sindicato Ferroviario de Madrid- Intersindical.
-------------------------------------------------
Contra la violencia policial tras
la manifestación del 27 de Enero de 2011


El pasado 27 de enero de 2011 se convocó junto por parte desde ¡Hay que pararles los pies! una manifestación entre Atocha y la Plaza de Canaletas contra la Reforma de las Pensiones. Una manifestación que discurrió por los cauces normales que han caracterizado todas las convocatorias en las que las organizaciones que conforman este espacio ha formado parte y que, en esta ocasión, fue noticia por la gran participación de trabajadores contra la medida antipopular firmada por gobierno y sindicatos del sistema.

Pero hay quien prefiere que este tipo de convocatorias pasen desapercibidas y, ante la magnitud con la que van creciendo, tratan de descalificarlas tildándolas de violentas y radicales comparándonos con el terrorismo urbano. No es casualidad que, al día siguiente, las noticias de los medios de comunicación cubriendo la manifestación de Madrid, coincidieran destacando la carga policial una vez terminada la manifestación y no se dijera ni oyera una palabra de la cantidad de manifestantes o de los motivos de la protesta.

Carga policial que no vino precedida de ninguna provocación por parte de los manifestantes que, de forma pacífica, tan solo exteriorizaban ante la trinchera de las fuerzas de seguridad su descontento por no poder llegar hasta las puertas del Congreso de los Diputados donde se iba a protagonizar un ataque sin precedentes a los derechos de los trabajadores, tal y como muestran la gran cantidad de vídeos que grabaron esos momentos. Pero en este país, no todos somos iguales y, mientras a los grupos de ultraderecha se les permite acudir hasta las puertas de las Cortes para abuchear a los miembros del gobierno, a nosotros se nos aporrea impunemente a 500 metros por solo mostrar nuestra legítima protesta.

Los abajo firmantes queremos hacer pública nuestra repulsa a la actuación de unas fuerzas de seguridad que, no nos cabe duda, tenían órdenes de cargar para dispersar la manifestación, criminalizando a los convocantes y desviando la atención pública de las justas reivindicaciones que habían convocado a miles de personas en las calles de Madrid. Asimismo, exigimos la retirada de todos los cargos a Luis, Ricardo y Sergio, detenidos sin causa alguna el mismo día de la manifestación y liberados el sábado y sobre los que pende la petición de sanciones desorbitadas.

Nuestra condena también se hará extensiva a la Delegación del Gobierno de Madrid que no nos permitió a los convocantes finalizar el recorrido donde creíamos que debería haber terminado y única responsable de los ingratos incidentes con los que terminó la protesta.

Coordinadora Sindical de Madrid: Plataforma Sindical (EMT); Comisión Trabajadores Asamblearios (Iberia); Alternativa Sindical de Trabajadores (Telefónica);
Sindicato Autónomo de Trabajadores Nueva Plataforma (Casa de la Moneda); Colectivo Obrero Popular (Roca); Plataforma Sindical (Etasa); Sindicato Unitario;
Sindicato Unitario Independiente de Trabajadores (Hotel Meliá); Plataforma Sindical Independiente (Blas & Cía); Solidaridad Obrera; Comité de Empresa de
UPS; Cobas; SAS; Corriente Roja; PCPE; Sindicato Ferroviario de Madrid- Intersindical.
Mira també:
http://www.SolidaridadObrera.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa