Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Benimaclet, dijous 10 F : cercavila per les pensions públiques
08 feb 2011
cercavila-benishi.jpg
Les organitzacions de l'Esquerra Independentista Endavant-OSAN (Assamblea de Benimaclet), Maulets de l'Horta i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, us convoquen a la Cercavila informativa en defensa de les pensions públiques, que tindrà lloc el proper dijous 10 de Febrer a les 18:30 hores a la Plaça de Benimaclet (Horta).

La marxa transcorrerà pels carrers del barri amb l'objectiu d'informar a veïnes, veïns i comerços locals de les retallades en drets socials i laborals que suposa el pacte signat entre Govern espanyol i els sindicats CCOO i UGT.

Aquesta cercavila compta amb l'adhesió i el suport, entre d'altres, de: Assamblea de Veïns de Benimaclet, Centre Social-Bar Terra, Grup de dolçainers i tabaleters Estrela Roja de Benimaclet, Coordinadora Obrera Sindical, Racó de la Corbella, Falles Populars i combatives, i nombrosos veïns a títol individual.

Us adjuntem el text que es farà arribar als veïns/-es i comerços de Benimaclet eixe dia.

NO A LA RETALLADA DE LES PENSIONS

Ja n'hi ha prou, les nostres vides no són un negoci


A les darreres setmanes, el govern de Madrid, la patronal i els anomenats sindicats majoritaris, han arribat a un acord en matèria de pensions, que ens han venut com a; magnífic pacte social.
Aquest pacte però, suposa un greu atac contra els drets dels treballadors i les treballadores; precaris, aturats, joves, estudiants, immigrants.. A tots nosaltres ens van a fer pagar molt car, la crisi que ells han provocat. Ara és el torn de les retallades als nostres drets de jubilació i al sistema públic de pensions, on ja abans, teniem retribucions insuficients i tardanes, després d'una vida de treball i cotització.
Vos fem coneixedors, d'alguns dels punts claus que s'han aprovat, amb el vist i plau dels que diuen representar-nos i per a goig dels que ens volen dòcils i submissos;

- Retrassar l'edat de jubilació dels 65 als 67 anys. Retrassar la jubilació anticipada dels 61 als 63 anys.


- Augmentar des d'ara mateix el periode mínim de cotització per a cobrar una pensió des dels 15 fins al 20 anys; i progressivament incrementar-ho fins els 25 anys.


- Incrementar de 35 a 37 anys el nombre d'anys treballats per jubilar-se amb la pensió màxima. Només es permet la jubilació màxima als 65 si s'ha cotitzat durant 38 anys i mig. Si no s'arribara a eixa cotització es descontaran diners de la pensió.


- Endurir les condicions per accedir a la jubilació parcial.


- Retallar la renda mitjana de pensió augmentant progressivament el període de còmput que passa dels 15 anys als 25 anys.


- Fer més difícil l'accés a les pensions d'orfandat o viduïtat, i reduir la quantia d'esta prestació.


En definitiva esta reforma es fa amb la intenció de reduir la despesa pública de les pensions i retrassar la jubilació de les treballadores i treballadors. La reforma, que ens obligarà a seguir treballant fins a una edat ben avançada, reduint el periode en el que podrem gaudir de la nostra jubilació, també produirà;


- Un augment de la desocupació especialment entre les persones joves, ja qué si la gent gran no es jubila les persones joves no podrem ocupar els seus llocs de treball.

- Una disminució general dels salaris i un emptijorament de les condicions de treball, ja qué si n'hi ha menys treball perquè la gent gran no es jubila, les treballadores i treballadors finalment ens vorem abocats a acceptar llocs de treball amb salaris i contractes molt pitjors als actuals.

- Amb l'augment dels anys mínims de cotització, també es posa seriosament en perill el mateix accés dels i les persones joves, les dones i les persones immigrants a les pensions ja que, amb els cada vegada més abundants contractes precaris, temporals i en negre, la cotització efectiva es redueix. Així, la tendència que marca la reforma seria a perdre el dret a les pensions públiques, i per tant a privatitzar el sistema de pensions (fomentant plans de pensions privats, etc).

- El desmantellament de les pensions públiques implicarà una promoció d'altres fons, a benefici del capital privat, plans de pensions privats, que no tots podrem pagar.

Bancs i empreses, s'aprofitaran de la necessitat de garantir la nostra vellesa per a enriquir-se.

La reforma de les pensions no suposa per tant una reforma puntual i necessària del govern de Madrid, sinó un nou pas en la seua línia d'atacs constants als serveis públics i de retallades dels drets socials mentre afavorixen i subvencionen a la banca i a les grans empreses.


Hem d'advertir contra la temptació conservadora d'estimular el racisme i l'exclusió. Això té un doble objectiu: generar conflictes entre la població treballadora i facilitar així la imposició de la injustícia social que suposen estes reformes promogudes per l'executiu espanyol i els governs autònoms


L'única manera de frenar estes agressions del govern és plantar-los cara. Hem d'organitzar-nos, hem de donar-li resposta a tot això. Podem fer-li front al govern i a la seua política d'atacs i retallades. La nostra millor arma és i serà la vaga general, i per això és necessària la seua convocatòria.


Tombem la reforma de les pensions!

Eixim al carrer i diem NO!

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more