Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Benimaclet, dijous 10 F : cercavila per les pensions públiques
08 feb 2011
cercavila-benishi.jpg
Les organitzacions de l'Esquerra Independentista Endavant-OSAN (Assamblea de Benimaclet), Maulets de l'Horta i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, us convoquen a la Cercavila informativa en defensa de les pensions públiques, que tindrà lloc el proper dijous 10 de Febrer a les 18:30 hores a la Plaça de Benimaclet (Horta).

La marxa transcorrerà pels carrers del barri amb l'objectiu d'informar a veïnes, veïns i comerços locals de les retallades en drets socials i laborals que suposa el pacte signat entre Govern espanyol i els sindicats CCOO i UGT.

Aquesta cercavila compta amb l'adhesió i el suport, entre d'altres, de: Assamblea de Veïns de Benimaclet, Centre Social-Bar Terra, Grup de dolçainers i tabaleters Estrela Roja de Benimaclet, Coordinadora Obrera Sindical, Racó de la Corbella, Falles Populars i combatives, i nombrosos veïns a títol individual.

Us adjuntem el text que es farà arribar als veïns/-es i comerços de Benimaclet eixe dia.

NO A LA RETALLADA DE LES PENSIONS

Ja n'hi ha prou, les nostres vides no són un negoci


A les darreres setmanes, el govern de Madrid, la patronal i els anomenats sindicats majoritaris, han arribat a un acord en matèria de pensions, que ens han venut com a; magnífic pacte social.
Aquest pacte però, suposa un greu atac contra els drets dels treballadors i les treballadores; precaris, aturats, joves, estudiants, immigrants.. A tots nosaltres ens van a fer pagar molt car, la crisi que ells han provocat. Ara és el torn de les retallades als nostres drets de jubilació i al sistema públic de pensions, on ja abans, teniem retribucions insuficients i tardanes, després d'una vida de treball i cotització.
Vos fem coneixedors, d'alguns dels punts claus que s'han aprovat, amb el vist i plau dels que diuen representar-nos i per a goig dels que ens volen dòcils i submissos;

- Retrassar l'edat de jubilació dels 65 als 67 anys. Retrassar la jubilació anticipada dels 61 als 63 anys.


- Augmentar des d'ara mateix el periode mínim de cotització per a cobrar una pensió des dels 15 fins al 20 anys; i progressivament incrementar-ho fins els 25 anys.


- Incrementar de 35 a 37 anys el nombre d'anys treballats per jubilar-se amb la pensió màxima. Només es permet la jubilació màxima als 65 si s'ha cotitzat durant 38 anys i mig. Si no s'arribara a eixa cotització es descontaran diners de la pensió.


- Endurir les condicions per accedir a la jubilació parcial.


- Retallar la renda mitjana de pensió augmentant progressivament el període de còmput que passa dels 15 anys als 25 anys.


- Fer més difícil l'accés a les pensions d'orfandat o viduïtat, i reduir la quantia d'esta prestació.


En definitiva esta reforma es fa amb la intenció de reduir la despesa pública de les pensions i retrassar la jubilació de les treballadores i treballadors. La reforma, que ens obligarà a seguir treballant fins a una edat ben avançada, reduint el periode en el que podrem gaudir de la nostra jubilació, també produirà;


- Un augment de la desocupació especialment entre les persones joves, ja qué si la gent gran no es jubila les persones joves no podrem ocupar els seus llocs de treball.

- Una disminució general dels salaris i un emptijorament de les condicions de treball, ja qué si n'hi ha menys treball perquè la gent gran no es jubila, les treballadores i treballadors finalment ens vorem abocats a acceptar llocs de treball amb salaris i contractes molt pitjors als actuals.

- Amb l'augment dels anys mínims de cotització, també es posa seriosament en perill el mateix accés dels i les persones joves, les dones i les persones immigrants a les pensions ja que, amb els cada vegada més abundants contractes precaris, temporals i en negre, la cotització efectiva es redueix. Així, la tendència que marca la reforma seria a perdre el dret a les pensions públiques, i per tant a privatitzar el sistema de pensions (fomentant plans de pensions privats, etc).

- El desmantellament de les pensions públiques implicarà una promoció d'altres fons, a benefici del capital privat, plans de pensions privats, que no tots podrem pagar.

Bancs i empreses, s'aprofitaran de la necessitat de garantir la nostra vellesa per a enriquir-se.

La reforma de les pensions no suposa per tant una reforma puntual i necessària del govern de Madrid, sinó un nou pas en la seua línia d'atacs constants als serveis públics i de retallades dels drets socials mentre afavorixen i subvencionen a la banca i a les grans empreses.


Hem d'advertir contra la temptació conservadora d'estimular el racisme i l'exclusió. Això té un doble objectiu: generar conflictes entre la població treballadora i facilitar així la imposició de la injustícia social que suposen estes reformes promogudes per l'executiu espanyol i els governs autònoms


L'única manera de frenar estes agressions del govern és plantar-los cara. Hem d'organitzar-nos, hem de donar-li resposta a tot això. Podem fer-li front al govern i a la seua política d'atacs i retallades. La nostra millor arma és i serà la vaga general, i per això és necessària la seua convocatòria.


Tombem la reforma de les pensions!

Eixim al carrer i diem NO!

This work is in the public domain
Sindicat