Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Activitats de Febrer de la Campanya "Si tu no, qui? si ara no,quan?"
07 feb 2011
Tot seguit les activitats de la campanya per una vivenda digne que es realitzaran al Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney i a diversos llocs de la ciutat de Terrassa.
general febrer.jpg
gentsensecasa_A.jpg
quefalajuntament.jpg
Totes coneixem la necessitat d’una vivenda, no sols com a estructura de quatre parets amb un sostre per guarir-nos del fred i la pluja, sinó com a espai per poder-nos sentir segurs i gaudir d’una privacitat, sense deixar de banda el desenvolupament i l'autonomia que necessitem com a persones.

Per tot això, ens diversos dels articles de la Declaració Universal dels Drets Humans com també a la Constitució de l’Estat espanyol o l’estat d’autonomia de Catalunya, el dret a una vivenda està plantejat com a element bàsic per poder aconseguir una vida digna.

Però es té en compte aquest dret? Realment el nostre govern, principal responsable de la nostra seguretat i benestar adopta mesures per fer de la vivenda un bé accessible a tothom? O deixa que organitzacions i individus s’aprofitin d’aquesta necessitat bàsica per augmentar les seves riqueses?

Totes aquestes preguntes ens fan arribar a unes respostes desoladores en l’actualitat. Ens trobem immersos en una crisi econòmica que ens escanya, on sumen una realitat laboral gens alentidora que influeix negativament en les nostres possibilitats d’aconseguir una vivenda. Després d’uns anys en els quals s’ha estat especulant amb el terreny tot el que s’ha volgut, apujant els preus dels pisos una barbaritat i donant com a única opció a la seva compra la firma d’una hipoteca a uns interessos elevats, veiem com a resultat un gran nombre de desnonaments per la impossibilitat de pagar-la amb l'obligació de cobrir el deute. No hem d'oblidar el preu dels lloguers, on la fiança que s’ha d’abonar arriba a ser el triple del preu inicial. Això fa molt difícil el seu accés, i fins i tot podem trobar casos de lloguer d’habitacions encara que sabem que aquest espai no pot ser substitut en cap cas d’una vivenda.

Al igual que molts bancs o propietaris, polítics i institucions públiques s'han enriquit a costa d'una necessitat bàsica. Per tal d’aconseguir bons negocis utilitzen la recalificació de terrenys i l’aprovació de lleis que donen encara més facilitats als especuladors a jugar amb les propietats. Així ens trobem amb cases i cases abandonades durant anys sense cap tipus de sanció, deixant-les en un estat deplorable, per tal de devaluar el seu valor, enderrocant-les i construir nous edificis amb preus més elevats. També realitzen impunement activitats com l'anomenat “mobbing” del qual són objectiu cases velles on els propietaris no fan les mínimes reparacions amb la finalitat d’augmentar la insalubritat de les mateixes, essent les principals víctimes persones amb risc d'exclusió social.

Així doncs amb la possibilitat gairebé nul·la d’aconseguir una vivenda digna, ens trobem amb la necessitat de buscar alternatives com poden ser l'okupació (tant en ciutats com en pobles), la cooperativa de vivendes, la masoveria urbana, etc.

No obstant això, aquestes alternatives no arriben a ser una solució, per això hi ha organitzacions, associacions i col·lectius que lluiten dia a dia per fer pública aquesta situació, denunciant els continus abusos per part dels poderosos i solidaritzant-se amb els que els pateixen. La problemàtica de la vivenda ens afecta a totes. Si no et mous tu, qui ho farà?

PER UNA VIVENDA DIGNA!

ORGANITZA’T I ACTUA!

Divendres 11 de Febrer:
19h Xerrada i documental sobre el dret a una vivenda digna + sopador (al kasalet)

Dissabte 12 de Febrer:
19h Passi del documental "Un metro cuadrado" + sopador (al kasalet)

Diumenge 13 de Febrer:
A partir de les 10h Jornada al carrer per una vivenda digna (al Parc de Vallparadís (Torrent de les Bruixes)).

Divendres 25 de Febrer:
19h Xerrada i documental sobre la llei hipotecària + sopador (al kasalet)

Dissabte 26 de Febrer:
Manifestació pel dret a la vivenda

Diumenge 27 de Febrer:
17h Joc de la Oca "Okupi" (al kasalet)

*Kasalet (Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney) C/ Societat n 4 (Terrassa)

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat