Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
[Costa d'Ivori] Sobre Avaaz i la Guerra Civil de Costa d'Ivori
07 feb 2011
No sé qui són aquesta gent de Avaaz, però segur que hi ha molts fils que ni ells saben qui els belluga, i els fan dir i actuar com a marionetes. em sap greu no tenir temps ara de fer un escrit una mica extens, però la criminalització que fan d’en Gbabó recorda molt la criminalització dels hutus a Ruanda. En Gbabó és un assassí?
Segurament, però la seva ira i violència es va desencadenar quan una colla de rebels armats fins a les dents a les ordres, i finançades pel Ouattarà varen entrar a sang i foc, assassinant, matant i cremant, provocant desplaçaments i fent entrar el país en un forat negre del que encara no ha sortit. En aquell moment, quan la "comunitat internacional" que ara li reclama que marxi per respecte a la democràcia, li va demanar que pactés per respecte a les armes : "si em venen amb paraules, parlem del que sigui" deia un Gbabó president elegit democràticament,"però si em venen amb espases, he de respondre amb espases". "si volen governar, que es presentin d'aquí a cinc anys i guanyin les eleccions, no funciona així la democràcia?" i en Chirac, agafant-lo pel braç sorneguerament, a Marcoussis, en uns intents de negociacions de pau, li va dir:"si noi, tot el que tu vulguis, però ells tenen més armes que tu, i o negocies o se't mengen". aquesta va ser la resposta de la "gran comunitat internacional. I aquests assassins rebels es varen quedar mig país, i varen forçar un canvi en la constitució, la seva participació al govern, desgracies i mortaldats que us podria explicar detalladament perquè d’algunes he parlat amb testimonis directes. i ara .....!!!??¿¿!!!!!.

Es claríssim i notori que les eleccions varen ser un frau, per ambdues bandes. Tinc testimonis que m'explicaven que a la zona nord, controlada pels rebels d'en Ouattarà, hi havia urnes amb més vits a dintre que votants inscrits. Urnes que arribaven al col·legi electoral amb paperetes ja a dintre. Taules controlades pels rebels que a punta de kalashnikof et preguntaves per qui votaries: "ves en compte no t'equivoquis de papereta..."deien.

I ara un boicot al cacau??? per l'amor de déu!, que volen els d'Avazz? Es que se us en fot un pet a la bassa la població civil?
Arran d'aquest conflicte el preu del cacau ha baixat més d'un 30%. la majoria de productors de cacau son petits pagesos que no viuen, just si sobreviuen cultivant el cacau, aquella mena de melonets que cultiven amb tanta cura i que tenen entès que serveix per fer una menja exquisida pels blancs, la xocolata, producte que en sa punyetera vida mai tastaran.
Si fem boicot a la compra de cacau de Costa d'Ivori, que passarà? que a més de guerra tindrem fam, misèria, morts i pestes. Aquesta és la proposta de Avazz??

Mireu, senyores i senyors d'Avazz, si realment voleu ser una alternativa al desastre de les Nacions Unides, no feu comèdia, si us plau, i no seguiu al peu de la lletra les seves argumentacions exagerant-les per que semblin més "reivindicatives".

Només quatre preguntetes:

Us heu demanat què hi pinta la Xina en tot això? i Rússia?

Us heu qüestionat perquè l'estiu passat una empresa Russa-Xina varen obtenir permís per obrir prospeccions petrolieres a la Costa d'Ivori, entre Grand Laou i Tiegba i varen trobar uns pous que prometen una gran quantitat de cru i gas (em va comentar un amic de Costa d'Ivori que té coneguts a la Petroci) que representen unes reserves per més de 100 anys.

A la TOTAL francesa no li agradaria explotar aquestes reserves? és evident que si mana en Ouatarà, en disposarà, i si mana en Gbabó en disposaran xinesos i russos.

Si Xina és la fàbrica del món,

Si les fàbriques necessiten matèries primeres per produir, si Àfrica està en mans de la "comunitat internacional" de Avaaz (Occident i prou; Europa, Eeuu, i els països satèl·lits), si Xina vol continuar essent la fàbrica del món, i esdevenir la primera potència mundial (algú creu que no pot fer-ho?) no creieu que l'hi convé controlar Àfrica?

Si EEUU, França, Europa, és a dir la "comunitat internacional",

(aquesta que criminalitza Gbabó i santifica Ouatarà) permeten que la xina controli Àfrica, perdem bous i esquelles, perdem el control, Xina es posa a davant i, amb la crisi i el fracàs del neoliberalisme, hi afegim el fracàs del post colonialisme, i ens quedem amb calçotets, xuletes, mentiders, hipòcrites, convençuts de tenir raó, però en calçotets.Els arguments de Avaaz no aporten res de nou, no fan més que reforçar l'hipocresía de les Nacions Unides-Comunitat Internacional-Occident-neoliberalisme-Europa-França-EEUU.Certament, en Gbabó és un titella malparit aferrat al poder que segurament s'enriqueix massa i no vol deixar el càrrec, i se sap valent perquè l'ajudaran el xinesos i el russos, que d'armes de guerres i mentides en saben un munt. Si se surt amb la seva començarà l’espoli xino-rus de l'Àfrica occidental.Certament, en Ouatarà es el vencedor de la segona volta de les eleccions segons les :Nacions Unides-Comunitat Internacional-Occident-neoliberalisme-Europa-França-EEUU. Un home que ha provocat i mantingut una guerra que ha enfonsat el país a uns nivells de misèria que mai havia viscut la "perla de l'Àfrica Oriental", que va darrera de la presidència des de la mort d'Houphouet Boigni, quan ell era primer ministre i ja tenia coll avall la presidència, però la constitució no li va permetre, i des de llavors, amb els diners que va espoliar durant el seu mandat, ha anat sufragant revoltes i merdes ajudat per aquesta Comunitat Internacional Nacions Unides-Comunitat Internacional-Occident-neoliberalisme-Europa-França-EEUU, per arribar a ser president i tornar Costa d'Ivori al lloc que "l'hi correspon":

continuar essent espoliada per França, Europa i EEUU com passa i ha de passar a tota l'África Occidental.No he llegit cap article que reconegui que la població de Costa d'Ivori està declaradament a favor de Ouatarà, tothom parla del suport de "tota la comunitat internacional".No he llegit cap article que reconegui que la població de Costa d'Ivori està declaradament a favor de Gbabó, i com que tant Rússia com, sobretot Xina son països de dubtosa i nul·la democràcia, no els cal “babardar” com la "Comunitat Internacional", ja saben on, com i aquí i com fer arribar les armes.Una amiga que viu a la frontera entre la zona rebel i la lleialista, que l'any 2003 va ser ultratjada, lligada i despullada, arrossegada nua per tot el poble i, bruta, ferida i ultratjada davant de tot el seu poble, li varen ficar el canó del fusell metrallador a la templa i, miraculosament es va encallar. Entretant, els del poble que havien anat a intercedir per ella davant del caps, varen aconseguir el perdó i, a l’últim moment la varen deixar. Tot això i moltíssim més, obra dels rebels aquest de sant Ouatarà. La setmana passada ens varem telefonar amb aquesta amiga i em va descriure la situació real i emotiva de la majoria d'habitants de Costa d'Ivori:

Estem tancats a casa, per la carretera d'abidjan a Bouaké no hi passa ni una ànima, tenim por, molta por. les dones no podem portar els productes al mercat a vendre, per tant ens escassegen els diners, tenim molta por. Tot i que no hi ha trets, jo estic tancada a casa, no surto perquè em sento deprimida, impotent, la ràbia em menja el cor i la impotència em destrossa: només podem pregar. Finalment he entés què és l'infern i el diable: el nostre país, i amb ell tots nosaltres, estem en mans dels diables: Gbabó, Ouatarà, França, Xina , EEUU, Rússia, Nacions Unides que ens porta cascos blaus que violen les nostres nenes, polítics... tots son diables, personificacions del mal que han fet del nostre país l’infern a la terra.diu un refrany Ivorenc:

"Quan dos elefants es barallen, qui pateix i mor són les formigues que tenen a sota".

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Costa d'Ivori] Sobre Avaaz i la Guerra Civil de Costa d'Ivori
16 feb 2011
Genial¡¡¡¡¡¡, encontré este articulo buceando por saber quienes eran los altruistas y benefactores de AVAAZ que me mandaban mails sin parar, desde que un día accedí a poner mi firma en una de sus miles de causas. La verdad es que no siempre me han convencido sus intrigas y ahora tengo un buen argumento por contrastar el SUPUESTO disfraz que la enmascararía como: "piadosa" y "pueril" y la haría abanderar la intención de "Arreglar este J. Mundo". Señores y señoras, preparense para la ERA del CARNAVAL, que no es sólo es en febrero, Aquí cada cual lleva su máscara y los únicos que ponen la cara, como mucho, son los desprevenidos del LIBRODECARAS o FACEBOOK. A mi me duele que el sistema globalizador se dedique a CREAR a sus propios detractores con el fin de mantener la FE en una supuesta DEMOCRACIA. Mientras oscurece cada vez más sus herramientas de CONTROL. ¡Que se le va hacer¡, sólo deseo que algún día realmente se les escape el CONTROL de las manos, ya que por muy sofisticados e inteligentes que se crean, no son más que MONOS PARLANCHINES y una de sus taras evolutivas irremediables, es la habilidad para EQUIVOCARSE.
Sindicato Sindicat